KKTC’de yükseköğretimde rüşvet ve kara para soruşturması! Başkan Turgay Avcı tutuklandı

Yayın tarihi: 11 Mart 2024 Pazartesi 10:00 am - Güncelleme: 11 Mart 2024 Pazartesi 10:00 am

KKTC’de rüşvet ve suç gelirini aklama suçlamasıyla yürütülen soruşturmada YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı ve eski YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler tutuklandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde(KKTC) rüşvet ve suç gelirini aklama suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı. Polis memuru Ortuç Özbaylı, yürütülen soruşturmada elde edilen delillerle ilgili ifade verdi.

Kıbrıs Postası’nda yer alan habere göre Ortuç Özbaylı, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi tarafından açılacak olan Tıp Fakültesi bölümü için Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu(YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı’ya toplam 10 bin dolar, eski YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler’e de dört bin dolar para verildiğinin tespit edildiğini aktardı.

ÜÇ GÜN TUTUKLULUK KARARI

Özbaylı, yürütülen soruşturma neticesinde okul muhasebesinde mahsup fişi, ödeme fişi ve okulun genel sekreteri tarafından muhasebeye gönderilmiş e-postalar olduğunu mahkemeye aktardı.

Polis zanlılar aleyhine tahkikatın yeni başladığını alınması gereken birçok ifade ve bulunması gereken deliller olduğunu ayrıca zanlıların başka para veya ödül alıp almadıklarının da araştırılacağını belirtti.

Özbaylı, yürütülecek soruşturma ve alınacak ifadeler neticesinde suçun nevinin değişme olasılığı olduğundan zanlıların serbest kalması halinde tanıklara ve emarelere müdahale etmesinin kuvvetle muhtemel olduğunu belirterek ilk etapta soruşturma maksatlı üç gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yapılan itiraz ve savunmayı değerlendiren Kıdemli Yargıç Meltem Dündar sürecin aydınlanması ve soruşturmanın salimen yürütülebilmesi, sanıklar lehine ve aleyhine yapılması gereken araştırmaların yapıla bilmesi için üç gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.

Erdoğan Aktaş: Şevki Yılmaz açık açık bana rüşvet teklif etti

KKTC’de rüşvet ve suç gelirini aklama suçlamasıyla yürütülen soruşturmada YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı ve eski YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler tutuklandı.

Kaynak: TELE1