KKTC’de muhalefetin galip geldiği seçimler için Tatar’dan açıklama

Yayın tarihi: 27 Aralık 2022 Salı 8:31 pm - Güncelleme: 27 Aralık 2022 Salı 8:31 pm

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nde pazar günü düzenlenen yerel seçimlerde ana muhalefet partisi CTP sandıkta ipi önde göğüsledi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, seçimlerin demokratik olgunluk, sükunet ve demokrasi şöleni içinde gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

KKTC’de yerel seçimler gerçekleştirildi. Resmi olmayan sonuçlara göre, ana muhalefetteki Cumhuriyetçi Türk Partisi 7 belediyeyi kazanarak yerel seçimlerde en çok belediye başkanı çıkaran ve seçimlerde ipi önde göğüsleyen parti oldu.

Bugün KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise seçimlere dair yazılı bir açıklama yaptı. Tatar açıklamada, göreve gelen tüm belediye başkanlarını tebrik ederek halkın hak ettiği çağdaş yerel hizmetleri alması ve belediyelerin sorunlara kapsayıcı çözümler bulunması için Anayasa’nın kendisine verdiği yetki çerçevesinde elinden gelen tüm katkıyı koymaya kararlı olduğunu ifade etti.

KKTC’de sandıktan muhalefet çıktı!

Tatar, seçimlerin büyük bir “demokrasi şöleni” içinde geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

“Seçimin, Kıbrıs Türkü’ne yakışır biçimde, demokratik olgunluk ve sükunet içinde gerçekleşmesi memnuniyet verici. Başkanlarımızın, görev süreleri boyunca kentsel ihtiyacın karşılanması, çok daha etkin, hızlı ve kaliteli hizmet verilebilmesi noktasında büyük bir sorumlulukla çalışacağını umut ediyorum”