Enkazdan çıkan papağan anne ve kızın kurtulmasına vesile oldu

Yayın tarihi: 21 Şubat 2023 Salı 4:51 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2023 Salı 4:51 pm

Gaziantep’teki bir arama kurtarma çalışmasında enkazdaki boşluktan çıkan papağan, anne ve kızın kurtulmasına vesile oldu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılan Bağcılar Arama ve Kurtarma(BAĞKUT) İstanbul’a döndü. Ekibin lideri Yaşar Ermiş, Gaziantep Nurdağı’nda enkaz altındaki aralıktan bir papağanın çıkması sonucu anne Büşra Özdemir ile üç yaşındaki kızı Nur Sima’nın aynı yerden kurtardıklarını söyledi.

JELİBON İSTEMİŞ

Ermiş, o an yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Büyük bir apartmanın enkazında çalışıyorduk. Bir aralıktan papağan uçtuğunu gördük. Kuşun çıkmasıyla orada canlı olabileceğini düşündük. O noktada çalışma yaptık. Orada yaşayan biri olduğunu sesten fark ettik. Enkaz altındakilere moral vermek için sohbet ettik. Önümüze çıkan resim tablosunu kaldırdığımızda arkasında anne ve kızıyla karşılaştık. Ancak bir insanın vücudunun sığacağı boşlukta sıkışıp kalmışlardı. Önce 3 yaşındaki Nur Sima Özdemir’i kurtardık. Sonra anne molozları dışarı atarak bize yardımcı oldu. Sonunda anne Büşra Özdemir’i de kurtardık ama baba ile diğer çocuğu salonda hayatını kaybetti.”

Ekibin diğer üyesi Abdullah Oğul da Nur Sima’nın kurtulduktan sonra ilk isteğinin jelibon olduğunu söyledi.

Enkaz altında kalan yuvasını bırakmayan güvercini itfaiyeciler kurtardı