TELE1 deprem bölgesinde

Yayın tarihi: 6 Şubat 2023 Pazartesi 11:39 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2023 Çarşamba 9:41 am

TELE1 Muhabiri Engin Açar ve Kameran Cemal Aytekin, 7,7’lik ve 7,6’lık depremlerin merkez üstü Kahramanmaraş’ın ardından Adıyaman’da son durumu bildirdi.

Türkiye, 6 Şubat sabahı deprem felaketi ile sarsıldı. Onlarca artçının meydana geldiği depremlerde binden fazla kişi yaşamını yitirdi binlerce kişi de yaralandı.

TELE1 ekibi depremin merkez üstü Kahramanmaraş’a ardından da felaketten etkilenen Adıyaman’a gitti. Engin Açar ve Cemal Aytekin, Kahramanmaraş’ta canlı yayında depreme de yakalandı.

Pazarcık’tan bildiren Açar, “Artçı depremler devam ediyor. Elektrik problemi yaşanıyor. Binalar yerle bir olmuş. Vatandaşlar, arama kurtarma çalışmalarında yakınlarının kurtarılmasını umutla bekliyor. Yandaki bir binada artçı depremle yıkılacak durumda. Bölge adeta bir savaş bölgesi” ifadelerini kullandı.

“İLÇE TAMAMIYLA ARTIK YOK”

Kahramanmaraş’ın ardından Adıyaman Gölbaşı’na geçen, “Bulunduğumuz ilçe tamamıyla artık yok. Şehirde yol boyunca bütün binalar yok olmuş” dedi.

Açar konuşurken, yurttaşlar kimsenin yardıma gelmediğini belirterek isyan etti. Açar, insanların kendi imkanları ile kar yağışı altında yakınlarını göçüklerden kurtarmaya çalıştığını dile getirdi.

Açar, vatandaşların, kendi imkanlar ile iş makinaları getirdiğini  ve enkazların altından sesler geldiğini de sözlerine etkiledi.

ADIYAMANLI YURTTAŞ İSYAN ETTİ

Açar’ın mikrofon tuttuğu bir Adıyamanlı depremzede yardım gelmemesine isyan etti. 4 yakınının enkaz altında olduğunu belirten yurttaş, “19 saattir bir tane çadır bile yok. Ama kurtarma ekipleri gece 11’de geldi. 6 kişi geldi buna bile şükrediyoruz. Bu saate kadar ekmek su görmedik. Bu kadar mı aciz miyiz?” dedi.

TELE1 DEPREM BÖLGESİNDEN BİNDİRMEYE DEVAM EDİYOR

Deprem felaketininin üzerinden 24 saaten fazla süre geçti. TELE1, deprem bölgesinden bildirmeye devam ediyor. Adıyaman’da bulunan Açar, şunları dile getirdi:

“Hiçbir şekilde arama kurtarma ekipleri yetmiyor. Vatandaşlara yardımda gelmiyor, yollar kapalı. Depremzedeler kendi kurdukları çabalarda ateş yakarak geceyi geçirdiler, battaniye yok. Deprem bölgesinde yiyecek tek bir şey yok. Doğalgaz elektrik yok. Gıda yardımları hala gelmedi”