Kızılay’ın bağış kampanyasını ‘ücretsiz’ seslendiren Belgin: İnsanlığımdan utanıyorum

Yayın tarihi: 27 Şubat 2023 Pazartesi 6:02 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2023 Pazartesi 6:02 pm

Kızılay‘ın, Haluk Levent’in kurduğu AHBAP’a çadır satmasına yönelik tepkiler büyüyor. Kızılay’ın bağış kampanyasının reklamını ücretsiz olarak seslendirme teklifini kabul ettiğini belirten Metin Belgin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İnsanlığımdan utanıyorum” dedi.

Kızılay’ın Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelerin yardımına koşan AHBAP’a 46 milyon TL’lik çadır sattığı ortaya çıktı. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Haluk Levent, Kızılay’dan erzak da satın aldıklarını ifade etti.

Konun gündeme gelmesinin ardından Kızılay’a tepkiler büyürken, bir açıklama da Kızılay’ın bağış reklamını seslendiren Metin Belgin’den geldi.

Belgin, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

Böyle şeyleri dillendirmeyi sevmem, ama depremin ardından Kızılay bağış kampanyası için (ücretsiz) seslendirme yapmamı istedi. Ayrıştırıcı olmamak, katkıda bulunmak insanlık görevimdi, kabul ettim. Şimdi insanlığımdan utanıyorum, yazıklar olsun!

Gördüklerimiz, duyduklarımız karşısında giderek duyarsızlaşıyor muyuz? Günlerdir kafamın içinde çoğumuzun bildiği Almanca bir kelime dolaşıyor, “Schadenfreude” yani, “başkalarının başına gelen zararlardan mutlu olma durumu” Erich Maria Remarque, bunu şöyle dile getirmiş:

Yanı başında birisi ölürken sen bunu duyamazsın. Dünyanın bahtsızlığı da budur işte. Acımak ıstırap değildir. Acımak başkasının felaketi karşısında duyulan gizli bir sevinçtir. Bu felaket kendimize veya sevdiğimiz birisine gelmediği için aldığımız rahat bir soluktur.”

Kızılay Ahbap’a gıda da satmış