Kızılay Ahbap’a gıda da satmış

Yayın tarihi: 27 Şubat 2023 Pazartesi 10:22 am - Güncelleme: 27 Şubat 2023 Pazartesi 1:58 pm

Ahbap Derneği’nin kurucu başkanı Haluk Levent, Kızılay’dan çadır satın almalarına ilişkin tartışmalar hakkında konuştu. Levent, “AFAD da Kızılay’dan faturalı çadır alıyor.” dedi. Levent, Kızılay’dan barbunya ve kuru fasulye aldıklarını da söyledi.

Haluk Levent, Fox TV’de İlker Karagöz’ün konuğu oldu. Karagöz’ün sorularını yanıtlayan Levent, AFAD ile birlikte 4 yıldır işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti.

“BÖYLE DEPREM GÖRMEDİM”

Levent, felaketin ilk gününden beri hızla çalışmalara başladıklarını belirterek, “Birçok deprem gördüm böylesini görmedim. Elazığ’ı gördüm, Gölcük’ü gördüm, Yalova’yı gördüm” dedi.

Levent, Ahbap’ın hedef alınmasına yanıt verdi. Levent, AFAD’ın bir devlet kurumu olduğunu AFAD’ın onun altında çalıştığını dile getirdi. Sahada koordineli bir şekilde çalışan derneğin ‘AFAD’ın yerine geçti’ savına tepki gösteren Levent, “Yazıktır çok üzülüyorum. Bizler STK’yız. Ahbap STK ile yarıştırmalı. AFAD devlet” dedi.

“OKYANUS ÖTESİ HESAPLAR”

Levent, FETÖ’cülerin kurmaya çalıştığı kumpasa da değindi. Levent, “Okyanus ötesi hesapları, ‘devlet yok ahbap var’ yazmaya başladı. bu nasıl bir kötülüktür? Biz ancak devlet ile el elev verip insanların yardımına koşabilirsiniz.

“ARAMA KURTARMA VARDI AMA YETERLİ DEĞİLDİ”

Afet bölgesinde arama kurtarma çalışmaları hakkında Levent, “Arama kurtarma vardı. Ama yeterli değildi. Bir anda 10 yerde 8 yerde binalar yıkılmış. Tahmin ediyorum devlet yetkilileri de bunları beklemiyordu. Türkiye’de böyle bir tecrübe yoktu. Onun tartışmalarını halk ile yönetim ile arasında bırakmak gerekir. Benim politik görüşmelerimi ancak Ahbap’ı bıraktıktan sonra  konuşabilirim. 1 milyonu geçen üye var ve farklı politik görüşler var. Tartışma konusu olabilir, herkes her şeyi söyleyebilir. Her gün televizyonlarda yayınlanabilir ama benim içi değil. Ben devlette koordineli çalışırım. Devlet hükümetin bir bakanı değil. Devlet herkes, enkazda altında olanlarda devlet, STK’larda devlet. Hükümet ve devlet ayrı bir şeydir” dedi.

“BAHÇELİ’NİN ÖNÜNE BİR CÜMLE GELDİ”

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Ahbap’ı hedef alması hakkında, “AK Parti içinde hedef alınmadım. MHP içerisinde Bahçeli’nin önünde bir cümle geldi bir andı. MHP’nin bütün örgütleri ile görüştüm bir sorunu yok benle. CHP de öyle İYİ Parti’den öyle. Benim siyasi parti ile alakalı bir durumum yok”  (Üzüldünüz mü?) Hesaplaşmasını sonraya bıraktım.  Şu an canlarla uğraşıyoruz. Aklımda deprem bölgesindeki çalışmalar var” dedi.

“DEPREMDE KIZILAY’IN ÇADIR SATMASI İÇİME SİNMİYOR”

Levent çadır tartışmalarına ilişkin şunları dile getirdi: “Ankara Eczacılar Odası da almış. Yine olsa yine alırım. 20 bin olsaydı o kadar alırdım. İlk defa duymadım çadır sattıklarını. Ben bunları düşünmem, orada insanlar ölüyor. Niye Kızılay’a isyan etmedin? diye soruyorlar. Benim işim değil. Ben dernek başkanıyım. Benim için insanlara yardım etmek önemli. Ben bu çadırları almasaydım, AFAD’da parayla alıyor Kızılay’dan. Benim en baştaki görevim, insanlara yardım götürmek. Ahlaki değil? Beni sonra ilgilendirir. Bu tartışma zaten yarın olacaktı. Gazeteciler haber almış bir şey diyemem. Benim içime sinmiyor. Deprem zamanı benim içine sinmiyor çadır satılması. Yönetim kurulu karar almalıydı.”

“BARBUNYA VE KURUFASULYE SATIN ALDIK

Deprem zamanı, başka kurum olsun. Kızılay en başta besin kuruludur. Bunu ahlaki buluyoruz yemek almayı. Barbunyalar ve kurufasulyeler satın aldık.”

“HODRİ MEYDAN”

“Twitter’dan ekip kurmuşlar. Yardım evlere gitmiş mi diye. Hodri meydan. Biri almadı desin istifa edeceğim”

“30 BİN ADET SATIN ALDIK”

Levent, yayının ardından Kızılay’dan 30 bin adet 1 yıl bozulmaya gıda aldıklarını açıkladı. Levent, Twitter hesabından şunları dile getirdi:

“Canlı yayın bitti. Açıklamaya zaman kalmadı. Kızılay kurumunun alt iştiraki olan Kızılay Lojistik A.Ş den 30 bin adet 4 kişilik bir ailenin 3 öğünlük yemeğini karşılayan ve 1 yıl bozulmayan gıda satın aldık Canlı yayın sonuna denk geldi. Bilginize.”