Kızılay ‘Kan stoku’ haberini yalanlamaya çalıştı gazeteci belgeyle yanıt verdi!

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2023 Perşembe 2:22 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2023 Perşembe 2:27 pm

Kızılay’ın kan stoklarının bağış çağrı yapmasına rağmen stoklarının hala kritik seviyede olduğunu haberleştiren Gazeteci İsmail Arı’yı Kızılay yalanladı. Arı, Kızılay’a belgeyle cevap verdi.

Resmi verilere göre 50 binden fazla kişinin öldüğü deprem felaketinde Kızılay, parayla çadır sattı. Kızılay’ın holdingleşmesi ve liyakatsiz atamaları nedeniyle yurttaşların güveni azaldı. Deprem ile birlikte de kan stokları kritik seviyenin altına indi.

Kızılay, yurttaşlardan kan bağışı yapmasını istedi. Birgün’den İsmail Arı, çağrıların ardından hala Kızılay’ın kan stoklarının 29 binde kalarak kritik seviyede olduğunu söyledi.

Kızılay, Birgün’ün haberini Twitter’dan alıntılayarak yalanladı. Kızılay, şu paylaşımı yaptı:

“Türkiye Ulusal Kan Stokları, Kızılay Kan Bankaları ve Hastane Transfüzyon Merkezlerimizdeki kapasitelerimizle an itibarıyla 84.000 ünitedir.

Duyarlı vatandaşlarımızı bu ve benzeri kötü niyetli paylaşımlara kulak asmadan hastalarımızla dayanışmaya ve kan vermeye davet ediyoruz.

Unutmayın kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. http://kanver.org”

“YARGILANACAKSINIZ”

Kızılay’ın açıklamasını alıntılayan İsmail Arı’nın haberini belge ile yaptığını belirterek Kızılay’ın kurum içi sistemindeki kan bağışı tablosunu paylaştı. Arı, haberde belirttiği 29 binlik stokunda şu an da 27 bin binde olduğunu belirtti.

Arı, Kızılay’ın kendisini mahkemeye vermesini isteyerek, belgeleri de sunacağını belirtti.

Arı’nın yanıtı şöyle.

“Hayır değil YALAN kurumu

Son veri: Kızılay’ın “elinde” 27 bin 465 ünite kan stoku var.

Biz belgesiz haber yapar mıyız? Bu da Kızılay’ın kurum içi sistemindeki tablosu İsterseniz dava açın. Tüm belgeleri verelerim mahkemeye, yalanınız tescillensin

YAR-GI-LA-NA-CAK-SI-NIZ+

Bu tweetleri atanlar, manipülasyon operasyonuna imza atan açıklamaları kaleme alanlar, yolsuzluk yapanlar. 40-50 bin TL maaş alıp toplumu kandıran halk düşmanları… Bakın bakalım bu açıklama nereden? Hangi sisteminizden”

KRİTİK SEVİYE 52 BİN

Kızılay, kan stoku kritik seviyesinin 52 bin olduğunu söylemişti.