Kızılay Başkanı’ndan “AHBAP’tan aldığınız parayı geri verin” yorumuna “bakarız” cevabı!

Yayın tarihi: 27 Şubat 2023 Pazartesi 10:10 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2023 Pazartesi 11:08 pm

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan çadır skandalında AHBAP’a çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay tartışılmaya devam ediyor. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, çadırların AFAD’a ücretsiz verileceğini söylemesi üzerine aldığı AHBAP’dan aldığınız parayı iade edin yorumuna bakarız yanıtını verdi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, CNN Türk canlı yayınına katıldı. Depremzedelerin kullanımı için üretilen çadırların AHBAP’a satışının ortaya çıkmasının ardından eleştirilerin hedefi olan Kınık, Ahmet Hakan’a, çadırların AFAD’a ücretsiz verileceğini söyledi. Bunun ardından sunucu Ahmet Hakan’ın “O zaman AHBAP’ın parasını iade edin iş bitsin sorun çözülsün” sözlerini üzerine Kınık, “Bakarız, ona da bakarız” yanıtını verdi.

Kızılay Ahbap’a gıda da satmış

“ARKADAŞLARI ELEŞTİRDİM”

Kerem Kınık, çadırların satış sürecini şu sözlerle anlattı:

“AHBAP derneği Kızılay Çadır ve Tekstil’deki satış ekibine ulaşmış, yurtdışına ihraç için üretilmiş olan çadırlar için. Arakdaşlar demişler ki biz bunu içeriye sevk edelim, müşteriye izah ederiz. AHBAP’a verelim, verdiğimiz parayla üretimini tekrar yaparız demişler. İnsiyatif almışlar. Bana sorsalardı, CEO’larına sorsalardı kurumsal olarak vereceğimiz cevap şu olurdu, AHBAP böyle bir yardımda bulunmak istiyor tamam çok güzel ama bunun nakliyesine destek versin, çadırları sevk etsinler sonra bakarız derdim ben. Ama arkadaşlar inisiyatif kullanmışlar. Eleştirdim de arkadaşları, refleksleri yanlış olmuş.”