Kılıçdaroğlu’nun mitingine katılan genç: Tutuklanmayacağım hiçbir cümle kuramam

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 9:05 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 9:05 pm

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kütahya mitingine katılan işsiz genç, “Tutuklanamayacağım, hiçbir cümle kuramam. Üzgünüm. Korkuyoruz şu an” dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kütahya’da vatandaşlarla buluştu. Kılıçdaroğlu’nun mitinginde işsiz bir gencin söyledikleri ise dikkat çekti.
İşini yapamadığını, cümle kurarsa tutuklanabileceğini söyleyen genç şu ifadeleri kullandı:

“Tutuklanamayacağım, hiçbir cümle kuramam. Üzgünüm. Korkuyoruz şu an. Taş atmıyoruz biz, çiçek atıyoruz. Artık çiçek bahçesi açalım istiyoruz. Kalp yapalım. Tutuklanamayacağım, cümleler kuramıyorum, her an tutuklanabilirim yani. Çok sıkıldık. İşsizim. Çok uzun zaman oldu. Benim annem emekli. Eve götüremiyoruz, çok zor… Kendin bir şeyler yapamaya çalıştım. Asla boş durmadım. Ben sanatçıyım aslında. Özel tasarım tablo yapıyorum, resim yapıyorum ama ben bu alanda asla ilerleyemiyorum. Çünkü aldığım malzeme zaten inanılmaz pahalı. Satmaya çalışıyorum, sattığım zaman insanlar çok pahalı diyor. Alamıyorlar ama malzemeye göre fiyat vermek zorundayım. Yapamıyorum. İşimi yapamıyorum. KPSS’ye girmedim. Güvenmiyorum devlete. Nerede torpil varsa onlar geçiyor. Kendimi niye zorlayım ki?”

Kılıçdaroğlu mitinginde bir genç: Durup dururken geleceğim ne olacak diye ağlıyorum