Kılıçdaroğlu’ndan “Soğan kafalı” hakaretlerine yanıt!

Yayın tarihi: 25 Nisan 2023 Salı 4:34 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2023 Salı 4:34 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, başta soğan olmak üzere yurttaşın geçim derdini büyüten fahiş zamları gündeme getirmesinin ardından maruz kaldığı hakaretlere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Soğan kafalı diye paylaşım yapıyorlar. Ben neyin huzurundayım biliyor musunuz? Eskiden bunları sureti bizlerden görünenler yapardı. Makarnacı, kömürcü diye alay edilirdi fakirle fukarayla. Çok şükür onları aramızdan uzaklaştırmayı başardık” dedi.

Soğan fiyatlarındaki fahiş artışı gündeme getiren Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kendisine yönelik dile getirilen ‘soğan’ ve ‘cücük’ hakaretleri ile ilgili açıklama yaptı.

BAKAN NEBATİ ALAY ETMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vatandaşın belini büken soğan fiyatları üzerinden Kılıçdaroğlu’nu hedef almıştı. Nebati, Şimdi yeni ürün çıkmaya başladı ya soğan fiyatları aşağı gitmeye başladı. Ben de onlara diyorum ki, git cücüğüyle oyna biraz cücüğüyle” demişti.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Soğan, cücük hakaretleri ediliyor. Soğan kafalı diye paylaşım yapıyorlar. Ben neyin huzurundayım biliyor musunuz? Eskiden bunları sureti bizlerden görünenler yapardı. Makarnacı, kömürcü diye alay edilirdi fakirle fukarayla. Çok şükür onları aramızdan uzaklaştırmayı başardık.

Çok zor oldu ama başardık, vallahi de billahi de. Biz halkçı olma mücadelesi verdik ve kazandık. Saraylılar ise zenginleşti. Çok zenginleşti. Artık fakirle fukarayla alay ediyorlar. Soğan, peynir, yağ onlar için komik şeyler. Allah’ımıza şükürler olsun ki, biz değiştik.”

Kılıçdaroğlu: Türkiye’nin geldiği noktaya bakın, soğan lüks oldu