Kılıçdaroğlu’ndan SİHA tepkisi: Başka ülkelerden duyuyoruz

Yayın tarihi: 6 Ekim 2023 Cuma 3:37 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2023 Cuma 3:39 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanlığı’nın ABD’nin Türk SİHA’sını düşürdüğünü kabul etmesi hakkında, “Siz devleti yöneten kişiler olarak ülkemizin hakkını böyle utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız?” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanlığı’nın ABD’nin Suriye’de Türk SİHA’sını düşürdüğünü kabul ettiği açıklamasına tepki gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasını “utangaç” olarak nitelerken, “Dış politikamızı “ABD ne der, Rusya ne der, İtalya ne der” diye mi şekillendireceğiz?” diye sordu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Helikopterimiz düşürülür, başka ülkeden duyarız. Gemimiz basılır, başka ülkeden duyarız. Şimdi de SİHA’mız düşürülüyor, yine başka ülkeden duyuyoruz. ABD “meşru müdafaa” diyor, Dışişleri Bakanlığımız ise “farklı teknik değerlendirmeler” diyerek yaşananları geçiştirmeye çalışıyor. Siz devleti yöneten kişiler olarak ülkemizin hakkını böyle utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız? Dış politikamızı “ABD ne der, Rusya ne der, İtalya ne der” diye mi şekillendireceğiz?” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı ABD’nin Türk SİHA’sını vurduğunu doğruladı