Kılıçdaroğlu’ndan sert çıkış: Hükümete talimat veren yeraltı dünyasıdır

Yayın tarihi: 5 Ekim 2021 Salı 1:54 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe 9:50 am

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu asgari ücret parası üzerinden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı market alışverişini eleştirdi. Öte yandan Kılıçdaroğlu savcılara seslenerek “Saray’dan talimat alıp ona göre dava açan savcılara sesleniyorum. Siz de kendi geleceğinizi düşünün.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

“Bazı milletvekilleri iradesini saraya teslim etmişse o kişiler milletin vekili olamaz. TBMM’de ihale takipçisi milletvekili olmamalı. İktidarımızda ilk çıkaracağımız kanun siyasi ahlak kanunu olacak. Düşüncelerinden, inancından, kimliğinden ötürü hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz.

İktidarımızda en özgür şekilde bizi eleştireceksiniz. Sabahın köründe polis gelip kapınızı vurmayacak. Eleştirilerinizden ders çıkaracağız. Siyasetçilerin alkıştan çok eleştiriye ihtiyacı vardır. Bir kişi 19 yıllık iktidarında yurt sorununu çözememişse bir sorun var demektir. Bunların halkın sorunlarını çözmek gibi bir dertleri yok. Ankara’nın içini boşaltıyorlar.

“NEDEN RÜŞVET ALDIN”

Siyasette kirlilik var. Rüşvet alan siyasetçiler var. Bunu ben değil İçişleri Bakanı söylüyor. Rüşvet alan siyasetçiye korkusundan kimse dokunamıyor. “Neden rüşvet aldın” sorusunu bile soramıyorlar.

Vergi cennetlerinin bir kararnameyle açıklanması lazım. 2006’dan beri bu kararname çıkmıyor. Neden? Uyuşturucu baronlarının paraları için, rüşvet paraları için çıkmıyor. Uyuşturucu paralarını oradan getireceksin meşruiyet kazandıracaksın.

Tapuda rüşvet operasyonu: Müdür dahil 87 kişi için gözaltı kararı

KARA KIŞ GELİYOR

Kara kış geliyor. Kara kış ekonomisi yaşayacağız. İnsanlar faturalarını ödeyemiyor. Büyük sıkıntı içindeler. Daha zamlar gelmedi… Kara kışta göreceksiniz Erdoğan’ın ekonomisini, milleti nasıl perişan ettiğini. Yağmur gibi zamlar gelecek.

ERDOĞAN’A MARKET TEPKİSİ

Erdoğan, milletin gözünü boyamak için Tarım Kredi Kooperatifleri’nin marketine gidiyor, “Fiyatlar gayet uygun” diyor. Sana göre uygun. Sen bedava yaşıyorsun zaten. Sen acaba ayda 2 bin 825 lira aylık alan bir asgari ücretlinin nasıl geçindiğini biliyor musun? Bu kişi ayrıca vergi ödüyor. Açlık sınırı da 3 bin 49 lira.

Erdoğan cebinden parayı çıkarıp ödüyor. Bin küsur lirayı ödüyor, “Fiyatlar gayet uygun” diyor. Sen milleti mi kandırıyorsun, fiyatların ne olduğunu bilmiyor musun?

Son ankette Cumhur ve Millet ittifakı eşitlendi

YOLSUZLUKLARI MİLLETİN ÖNÜNE KOYACAĞIZ

AKP 2002’de Meclis’e geldiğinde ne yaptı? Yolsuzlukları araştırma komisyonu kurdu. İnşallah aynı şeyi yapacağız. Bütün yolsuzlukları milletin önüne koyacağız. Geçmişte ne yaptılarsa aynısını yapacağız.

“GİDECEKLERİNİ ANLADILAR”

Bunlar da artık anladılar gideceklerini. En tepeden en aşağıya ‘madem gidiyoruz, o zaman ne götürsek’ kardır diye düşünüyorlar. Gitmeden devletin harim-i ismetine el uzatmaktan çekinmiyorlar. Baronlara dokunamıyorlar. Hapisteki barona dokunamıyorlar. Eğer bir uyuşturucu baronu bir siyasetçiyi satın aldıysa o siyasetçi millete ne fayda verebilir? Yeni bir sayfayı açacağız. Bunu yaptığımız zaman Türkiye’ye en büyük hizmeti yapmış oluruz. Adaleti, kadın erkek eşitliğini getireceğiz.

SAVCILARA SESLENDİ

Saray’dan talimat alıp ona göre karar veren, dava açan savcılara sesleniyorum. Siz de kendi geleceğinizi düşünün. Adaleti yerine getirmek talimat almakla olmaz.

“TALİMAT VEREN YERALTI DÜNYASI”

Hükümeti yöneten, hükümete şöyle veya böyle talimat veren yeraltı dünyasıdır. Bu konuda çok iddialıyım. Neden? Dilovası’nda uyuşturu yakalandı, Mersin Limanı’nda yakalandı. 4 ton 900 kilo kokain yakalandı. Yakalanan kim? Bir gariban fırından ekmek çalsa aynı gün akşam hakim tutuklama kararı verir. Zindaşti’yi serbest bırakan kim? Ortadoğu’nun en büyük baronu. Kim serbest bıraktı bu adamı? İki askerimiz yakılarak öldürülüyor. Talimatı veren IŞİD. Polis yakalıyor, Türkiye’ye getiriliyor. Bir bakıyorsunuz serbest bırakılmış. Kim bu adamı serbest bıraktı? Erdoğan bütün bunların karşısında neden susuyor? Sen baronlardan yana mısın, halktan yana mısın? Sezgin Baran Korkmaz’ı önce kim tutukladı, sonra kim serbest bıraktı? Serbest bırakan adamlarla ilgili kararı alan insanlardan birisini getirdin Adalet Bakanlığı’na bakan yardımcısı yaptın. Birisini getirdin AYM’ye üye yaptın. Ben bunları unutacak mıyım Erdoğan? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytansa, ne olursa olsun haksızlık karşısında asla ve asla susmayacağım.

Zindaşti’nin hasmı Hayalet Orhan: Burhan Kuzu’nun yüzünde kardeşimin kanı var

POLİSLERE SESLENDİ

Polis kardeşlerime sesleniyorum sizin hakkınızı, hukukunuzu biz dostlarımızla beraber sağlayacağız. Emniyet Müdürü öyle herkesin iki dudağı arasında değişmeyecek. Merkez Bankası Başkanlığı’na, BDDK Başkanı’na hangi teminatlar veriliyorsa, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne de aynı teminatlar verilecek. Sıcak siyasetin dışında tutacağız.

BAKAN SOYLU’YA: SEN RÜŞVET ALANI KORUMUYOR MUSUN?

İçişleri Bakanı 19 Haziran 2021’de şu konuşmayı yapıyor. Hangi meslek grubu bir çalışıyorsa, güvenlik ile ilgili meslek grupları onun 24 katı çalışmak zorundadır. Polislik bir maaş mesleği değildir. Kim öyle düşünüyorsa bir dakika durmasın diyor. Sayın Bakan senin orada bir dakika durman bile ayıptır. Sen rüşvet alanları korumuyor musun?

Emniyette ‘Yu-Ma-Tu’ depremi! İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama geldi!

“ŞEHİTLİKLE İLGİLİ OLMAYANLARA BURS VERİYORLAR”

Sayıştay raporunda bir tespit var. Vakıflar Genel Müdürlüğü 2020 Denetim Raporu’nda 177 kişiye şehit çocuğu diye burs veriyor ama hiçbiri şehit çocuğu değil. Devletin nasıl yönetildiğini görüyor musunuz? AK Parti’ye oy veren kardeşim, MHP’ye oy veren kardeşim, sevgili ülkücü kardeşim, şehit çocuğuna burs veriyoruz diye, şehitlikle ilgisi olmayanlara burs veriyorlar. Buna evet diyor musun?

ÇİFTÇİDEN ÖTV ALMAYACAĞIZ”

Belediyelerimiz ve onların destekledikleri kooperatiflerle güzel şeyler yaptık, 3 gün sürdü. Onlara ne yapacağımızı anlattım. Her ürünün bir taban fiyatı olacak. Maliyet + makul kar eşittir taban fiyat. Hiçbir çiftçi zarar etmeyecek. Bütün bunları planlama ile yapacağız. Taban fiyatın altına ürün düşünce devlet alacak onu.

19 yılın sonunda nereye geldik? Planlama yok… Sorumlu çiftçi değil, devleti yönetenler.

Diyelim sel felaketi, yangın, don oldu. O zaman devreye sigorta giriyor. Dolayısıyla çiftçi bunlar olsa da bilecek ki sosyal devlet benim yanımdadır. Biz böyle düşünüyoruz.

Türkiye gübre üretemez mi ya? Dışarıya niye para vereyim? İçeride üretirsen maliyeti düşük olacak.

Kim yurtdışına dolarlarını götürüyor hepsini biliyoruz. Hepsinin tek tek hesabını soracağız.

Çiftçi arkadaşlarıma söylüyorum. Halkın iktidarında hiçbir çiftçinin traktörü, hayvanı haciz edilemeyecek, kanun çıkaracağız. Çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV almayacağız.

Besicilik yapan her yere, toprağı eken biçen her yere veteriner, ziraat mühendisi ve teknikeri göndereceğiz. Çiftçiye destek olacaklar. Kooperatifleşmeyi teşvik edeceğiz.

 

‘Çiftçi’nin borcu 200 milyarı lirayı aştı’