Kılıçdaroğlu’ndan “Korkuyorsan binme asansöre” diyen yurt müdürüne tepki: Bu kibir, bu küstahlık…

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 12:03 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 12:03 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’ın Efeler ilçesindeki KYK yurdunda meydana gelen bir öğrencinin hayatını kaybettiği asansör faciasına ilişkin skandal ifadeler kullanan Sinop Seyyid İbrahim Bilal Öğrenci Yurdu’nun müdürüne tepki gösterdi.

Aydın’ın Efeler ilçesindeki KYK yurdunda ihmaller sonucu arıza yapan asansöre sıkışarak hayatını kaybeden Zeren Ertaş için bir çok öğrenci yurdunda eylem yapılırken Sinop Seyyid İbrahim Bilal Öğrenci Yurdu’nda öğrencilere konuşan yurt müdürü skandal ifadeler kullandı. Müdürün “Korkuyorsan, çakılacağını düşünüyorsan binme o zaman asansöre” dediği anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi, bu sözlere teki yağdı.

Yurt müdürünün sözlerine bir tepki de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. O anlara ait videonun yer aldığı paylaşımı alıntılayan Kılıçdaroğlu, Bu kibir, bu küstahlık bir evladımızın canına mal oldu. Zeren kızımızın ölümünden kim sorumluysa; kimin kusuru, ihmali, beceriksizliği varsa hepsi hesap verecek. Hiç kimse ve hiçbir makam, bu ülkenin güzel evlatlarından büyük değildir” ifadelerini kullandı.

 

Çocukların teslim edildiği Yurt Müdürüne bak: Çakılacağını düşünüyorsan binme asansöre