Çocukların teslim edildiği yurt müdürüne bak: Çakılacağını düşünüyorsan binme asansöre

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 10:30 am - Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 6:36 pm

Aydın’ın Efeler ilçesindeki KYK yurdunda ihmaller sonucu arıza yapan asansöre sıkışarak hayatını kaybeden Zeren Ertaş için bir çok öğrenci yurdunda eylem yapılırken Sinop Seyyid İbrahim Bilal Öğrenci Yurdu’nda öğrencilere konuşan yurt müdürü, “Korkuyorsan, çakılacağını düşünüyorsan binme o zaman asansöre” dedi. Öğrenciler duruma tepki gösterdi.

Türkiye’nin bir çok şehrinde öğrenciler, Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda arıza yapan asansörden çıkmaya çalışırken sıkışarak yaşamını yitiren Zeren Ertaş için eylemler yapıyor.

KYK Sinop Seyyid İbrahim Bilal Öğrenci Yurdu’nda ise öğrencilerin Zeren Ertaş için gerçekleştirdiği eylem sırasında tepki çeken bir olay yaşandı.

Asansör faciasında isim benzerliği kafa karıştırdı! Hem firma ortağı hem eski başkan TELE1’e konuştu

KYK yurdunda hayatını kaybeden Zeren’in yurt arkadaşı yaşananları anlattı!

Barınamıyoruz Hareketi’nin sosyal medya hesabından paylaşılan videoya göre, eylem yapan bir grup öğrenciye seslenen yurt müdürü ‘nasihat’ verdiğini sanarak öğrencilere, “Korkuyorsan, çakılacağını düşünüyorsan binme o zaman asansöre” diye konuştu.

Öğrencilerden “Ne demek binme ya!” sözleriyle tepki alan müdür daha sonra yuhalandı.

NE OLMUŞTU?

Aydın Efeler ilçesinde KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda 16 öğrencinin bindiği mavi etiket (hafif hasarlı) verilmiş asansör kaymaya başlayınca panik yapan Zeren Ertaş, çıkmak istedi. Bu sırada asansör hareket edince Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi olan Zeren Ertaş, sıkışarak hayatını kaybetti. İhbar üzerine yurda sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Mahsur kalan 15 öğrenciyi asansörden çıkarılırken yurt müdürü açığa alındı, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KYK yurdunda hayatını kaybeden Zeren’in babası: Devlete inancımı kaybettim

KYK yurdunda günlerdir şikayet edilen asansör düştü! 1 öğrenci öldü