Kılıçdaroğlu’ndan ‘kayyum’ çıkışı! “Yaparlarsa kimse Bay Kemal’den sabır beklemesin!”

Yayın tarihi: 3 Ocak 2023 Salı 1:35 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2023 Salı 2:41 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açılan soruşturmalar hakkında AKP’ye sert bir şekilde tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu İBB’ye olası bir kayyum ataması iddiaları hakkında da “kimse daha fazla Bay Kemal’den sabır beklemesin!” dedi.

Partisinin grup toplantısında Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti hakkında konuşan CHP Lideri ” Sabırla sonucu bekliyoruz. Bize de bilgiler akıyor, farkındayız. Çok şey biliyoruz bu konuyla ilgili olarak, bu işten ne kadar pis kokular geldiğinin de farkındayız. Görevliler işini yapsın diye sesimizi çıkarmıyoruz şimdilik. Aile adalet istiyor, bizler de adalet gerçekleşinceye kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bay Kemal bir işi kafasına koyduysa mutlaka çözecektir.”  dedi.

Ekrem İmamoğlu ve İBB’ye açılan terör soruşturmaları hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu ” Ekrem Başkanımıza bu komployu devam ettirirlerse, kayyum atama aptallığına girişirlerse; bunu bir diktatörün halkına uyguladığı terörizm olarak göreceğiz ve öyle göreceğiz. Bu terörizme karşı olabilecek her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bunu yapmaya kalkarlarsa, kimse daha fazla Bay Kemal’den sabır beklemesin!” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Bir yılı devirdik 2023’teyiz. Beklentilerimiz çok fazla, toplumun beklentileri de fazla. Yeni şeyler istiyoruz. Daha güzel bir Türkiye, demokrasisi gelişmiş bir ülke, insan haklarına saygı, düşünce özgürlüğü istiyoruz. Bugüne kadar bunlara hep yabancı kaldınız sevgili halkım. Düşüncenizi ifade ederken bile çekindiniz. Acaba başıma bir şey gelir mi diye kaygı içinde oldunuz. Evlatlarınız tweet attığı zaman onu uyardınız. Türkiye artık bu zincirlerini koparmak zorunda. Türkiye artık bu tablonun dışına çıkmak zorunda. Türkiye’yi bu tablonun dışına çıkarmaya herkesin huzurunda söz veriyorum.

ALTILI MASA AÇIKLAMASI

Altı lider birlikteyiz. Demokrasi için bir araya geldik. Ülkemize huzur gelsin diye bir araya geldik. Toplumda kaynaşma olsun ama kamplaşma olmasın diye bir araya geldik. Kadın-erkek ayrımı olmasın diye bir araya geldik, kucaklaştık. Geçmişin acılarını sarmaya çalıştık. Helalleşme dedik, kucaklaşma, adalet dedik. Dillendirmeye devam edeceğiz. Demokrasi kadar güzel bir şey yok. Demokrasilerde medya özgür olacak. Artık havuz medyası diye bir medya olmayacak. Saray tarafından beslenen bir medya olmayacak ama o medya özgürce bizi eleştirebilecek. Çünkü şuna inanıyoruz, bir politikacının alkıştan çok sağlıklı ve tutarlı eleştiriye ihtiyacı vardır.

Altılı Masa adayını ne zaman açıklayacak? CHP’li isim tarih verdi

“DEVLETİ BİR ADAMA TESLİM ETMEK O ÜLKEYİ, DEVLETİ FELAKETE SÜRÜKLER”

Her şeyi ben bilirim, her şeyi ben yaparım düşüncesi insanlığı felakete sürükler. Devleti bir adama teslim etmek o ülkeyi, devleti felakete sürükler. Geldiğimiz tablo budur. Bu tablodan Türkiye’yi çekip çıkarmak istiyoruz.

Rüşvet alanlar var. Rüşvetçilerden, uyuşturucu baronlarından, uyuşturucu çetelerinden bu ülkeyi 2023 seçimlerinden sonra temizleyeceğiz. Yeni bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Altı ayrı partiyiz doğru ama aynı felsefeden hareket ediyoruz demokrasi konusunda. Neyi, nasıl yapacağız biliyoruz. Sadece liderler değil onların altında ekipler çalışıyor, güzel şeyler yapacağız.

“KUL HAKKI YİYENLERİ İKTİDARDAN GÖNDERECEĞİZ”

Türkiye yeniden, eskiden olduğu gibi bütün mazlum milletlerin örnek aldığı bir Türkiye olacak. Türkiye’yi yöneten kişi asla para için kapı kapı dilenci gibi dolaşmayacak. Kendi gücümüzle, imkanımızla büyüyeceğiz ve kalkınacağız. Rüşvetin olmadığı, torpilin olmadığı, yolsuzluğun olmadığı bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Eğer kul hakkına herkes saygı gösteriyorsa, ‘Kul hakkı yiyenleri iktidardan göndereceğiz ve yemeyen insanları dürüst ve namuslu insanları, adaletten yana olan insanları iktidara getireceğiz’ demelisiniz.

Altılı Masa yargı darbesine karşı Saraçhane’de! İstanbullular akın etti

“TÜRKİYE’Yİ ÖRNEK ALACAKLAR”

Terörün olmadığı bir ülke inşa edeceğiz. Masum çocuklarımız, kadınlar, kızlar hayatlarını kaybettiler. Türkiye’yi buradan çıkartacağız. Terörün sıfırlandığı bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Bütün komşularımızla barış içinde yaşayacağız. Türkiye bölgesinin en güçlü ülkesi olacak kısa sürede göreceksiniz. Nasıl Cumhuriyet’i ilan ettikten sonra bütün mazlum milletler Cumhuriyet’i inşa ettilerse demokrasiyi de inşa ettikten demokrasiyi de inşa ettikten sonra göreceksiniz bütün mazlum ülkeler Türkiye’yi örnek alacaklar. Biz yine bütün mazlum milletlere örnek olan bir ülke olmaya devam edeceğiz.

Allah nasip eder halkın oylarıyla iktidar olduğumuzda, halktan toplanan her kuruş verginin hesabını millete vermeyi şerefli ve onurlu bir görev olarak üstleneceğiz. Böyle kabul edeceğiz. Gençlerle sohbetlerimde söylüyorum. Sizler vergi ödüyorsunuz ama hesabını sormuyorsunuz. Sormadığınız için demokrasi gelişmiyor. Demokrasinin gelişmesinin temel sözcüğü, faktörü benden toplanan vergiler nereye harcandı diye sormaktır. Bu sorunun sorulmadığı yerde demokrasi gelişmez.

“HAPİSHANEDE HAKSIZ YERE YATANLAR VAR”

Bu ülkenin hapishanesinde haksız yere yatanlar var. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, haksız yere yatıyorlar! Adaleti savunmazsanız siyaset yapmanızın mantığı yoktur. Her haksızlığa itirazımızı yapacağız.

Gezi’den mesaj var! ‘Taksimde buluşacağız’

85 milyon yurttaşıma sesleniyorum, karamsarlığa kapılmayın. Bu haksızlıkları görüyoruz, yaşıyoruz ama asla karamsarlığa kapılmayacağız. Sandık geldiğinde gideceğiz ve bir zulüm iktidarına son vereceğiz. Kimse endişe etmesin, geliyor gelmekte olan!

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ HAKKINDA ÇOK ŞEY BİLİYORUZ”

Bu ülkenin başkentinde bir suikast yapıldı, Sinan Ateş. Ülkücü hareketin değerli isimlerindendi, akademisyendi, milliyetçiydi, inançlıydı, Atatürkçüydü, babaydı ve değerli bir eşi vardı. Ankara’nın göbeğinde katlettiler. Ailesi talep etti diye sabırla susuyoruz. Baba ile de konuştum, eşi ile de konuştum. Sabırla sonucu bekliyoruz. Bize de bilgiler akıyor, farkındayız. Çok şey biliyoruz bu konuyla ilgili olarak, bu işten ne kadar pis kokular geldiğinin de farkındayız. Görevliler işini yapsın diye sesimizi çıkarmıyoruz şimdilik. Saray’dan tık yok. Saray’ın stepnesi ise sanki en değerli evlatlarından biri öldürülmemiş gibi tek kelime dahi etmiyor. Kendi evladına dahi sahip çıkamıyor. Bu cinayeti görmezden gelemezler, susarak geçiştiremezler. Biz buna izin vermeyeceğiz, gerçek aydınlanacak. Aile adalet istiyor, bizler de adalet gerçekleşinceye kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bay Kemal bir işi kafasına koyduysa mutlaka çözecektir.

Sinan Ateş’in ölümünde çete parmağı mı var, neden sessizlik hakim?

İstanbul seçimleri yapıldı, seçimleri İmamoğlu kazandı. İtirazlar geldi, YSK üzerinden bir kumpas çevirdiler. YSK üyeleri toplandı, aynı zarfın içine konan 4 oydan 3’ü doğru, 1’i yanlıştır dediler. Dünya tarihinde, yargı tarihinde görülmemiş bir şey. Ben bunlara YSK çetesi dedim. Her zaman her yerde söylüyorum dedim. İkinci seçim yapıldı. 13 binlik fark 800 bine çıktı. Bu millet haksızlığa tahammül edemiyor. Evlere baskın yapıldı.

İMAMOĞLU’NA SİYASİ YASAK VE İBB’YE TERÖR SORUŞTURMASI

İstanbul seçimleri yapıldı. Seçimleri sayın İmamoğlu kazandı. İtirazlar geldi ama kendileri bir şey yapamıyorlar YSK üzerinden bir kumpas çevirdiler. YSK üyeleri toplandı aynı zarfın içine konulan dört oydan üçü doğrudur biri yanlıştır dediler. Dünya tarihinde, yargı tarihinde görülmemiş bir şey. Ben bunlara çete dedim. Bir namuslu yargıç muhalefet şerhi koydu. İkinci seçim yapıldı. 13 binlik fark 800 bine çıktı. İstanbul’u vermemek için direndiler. Yeni bir komplonun peşindeler. Birinci kumpas, Ekrem bey birisine hakaret etmiş diye iddianame hazırlandı. Aslında söylenen YSK değil, açıkça söylendi zaten. Muhatabı bizim fotoroman dediğimiz kişi. Yani Süleyman. YSK, ‘Bize söylendi’ dedi. Arkasından dosya namuslu bir hakimin önüne gitti. Fakat bu hakimi değiştirdiler, Samsun’a sürdüler. Bu hakimin söylediği bazı şeyler var.

TELE1 gündemi belirledi! Başsavcılıktan İBB’ye terör soruşturması açıklaması

ADALET BAKANI DA BU KUMPASIN İÇİNDEDİR”

Hukuk kökenli vekillerimiz Adalet Bakanlığı’na gidecekler. Samsun’a sürülen hakimin iddiaları konusunda soruşturma açılmasını istiyoruz. Soruşturma açılmazsa Adalet Bakanı da bu kumpasın içindedir. Gerçekleri bilmeye 85 milyonun hakkı var. ‘Biz İstinafı da ayarladık’ diye hakime kim söyledi? Sarayın sofrasına oturan hakimin kararına itibar edilmez. Bir hakim iradesini saraya ipotek etmişse ona hakim denilmez. Bu davada savcı duruşma salonunda olmadan hakim kararını açıklıyor. İddia makamı yok, kararını açıklayamaz. Cumhuriyet tarihinde bir ilk. Böyle bir rezalet yaşanmadı. Talimat gelmiş. Buradan bütün hakim ve savcılara sesleniyorum. Görevinizi anayasanın öngördüğü, hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatinize göre yapıyorsanız saygım var ama saraydan talimat alıyorsanız bunun hesabını vereceksiniz. Ayarını bozduğunuz kantarın sizi de tartacağını unutmayacaksınız.

Bekir Bozdağ canlı yayında Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı

“O KİŞİLERE İYİ HAL KAĞIDI VEREN SAVCIYI SUÇLA!”

İkinci kumpas: İBB’de teröristler ve terörle iltisaklı kişiler çalışıyormuş. 9 Aralık 2021’de Fotoroman bunu söylüyor. Sonra bu rakamı 1668’e çıkarıyor. İBB Başkanlığı bu söylem üzerine yazı yazıyor, ‘böyle bir iddia var, sizin istihbarat örgütleriniz var, böyle kişiler varsa bize bildirin, gereğini yapalım’ diyorlar. Size cevap vermeyiz deniyor. Siz yapamazsınız deniyor. Hem suçlayacaksın, bildir dediklerinde de bildirmeyeceksin… Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Herkes elini vicdanına koyup düşünsün. İtham ediyorsun, isimleri istiyorlar, bildirmiyorsun! O zaman siz işlem yapın diyorlar. Sonra yapacağım diyorlar! İyi hal kağıdı almadığınız biri var mı diye sordum, hayır dediler. Sen terörist arıyorsan ya da birini suçlayacaksan; o kişilere iyi hal kağıdı veren savcıyı suçla!

İBB’ye terör soruşturması! 578 sayfalık rapor savcılığa teslim edildi

“KUMPAS KURARSANIZ BELEDİYE BAŞKANLARIMIZLA İLGİLİ, KUMPASA KARŞI ÇIKMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR.”

Ekrem Bey’den önce Mevlüt Uysal İBB Başkanı idi. Vali de kısa bir süre yaptı iki seçim arasında. 4 bin 116 kişi göreve başlamış. 1800’ü için ne güvenlik ne arşiv soruşturması yapılmış! Ama bunlarla ilgili hiçbir şey yok. Birinci kumpasta dedim ya hâkimi değiştirdiler, burada da müfettişi değiştirdiler. Sağlık nedeniyle müfettiş ayrıldı, yerine AK Parti’den vekil adayı olan birisini getirdiler. Tam bir kumpas! Akıl ve mantık var. Bir şey yapıyorsanız kuralına göre yapın. Ahlâk denen, yasa denen, erdem denen bir şey var. Biz belediyeler denetlenmesin demiyoruz, hiçbir kurum denetimden istisna değildir. Ama önyargısız denetlenir ve yasalara uygun denetlenir. Varsa başka olay getirirsin, yargıya verirsin. Kumpas kurarsanız belediye başkanlarımızla ilgili, kumpasa karşı çıkmak bizim görevimizdir.

İBB Müfettiş raporu: 484 kişi güvenlik soruşturması yapılmadan işe alındı

NUMAN KURTULMUŞ’UN AÇIKLAMALARI

Numan Kurtulmuş bir TV programında ‘Terör örgütleriyle bağlantılı isimlerin bulunabileceğini’ söylüyor, ‘buradan belediye başkanına sorumluluk çıkartılamaz’ diyor. ‘Çıkarmaya kalkarsak, TSK’da, yargıda, emniyette ve pek çok kurumda sayıları binlerle ölçülen teröristler yakalandı. TSK’da bir terör örgütü ile ilişkili binlerce insan bulunduğu için genel kurmay başkanını mı suçladık ki belediye başkanını suçladık? Böyle yaparsak kendimizi inkar etmiş olmaz mıyız? Haklı, bunu saraya anlatmalı.

AKP’li Kurtulmuş İBB’ye ‘teftiş’ için şahsi bir durum değil dedi

“AMAÇLARI, SEÇİME İSTANBUL’UN KAYNAKLARINI KULLANARAK GİRMEK. İŞİ KAYYUMA KADAR GÖTÜRME HEVESİNDELER.”

Üçüncü kumpas da ‘Siz neden Fatih Sultan Mehmet tablosunu aldınız, Türkiye’ye getirdiniz?’ Allah akıl fikir versin… Önümüzde önemli meseleler var. Muhalefetin kazandığı İBB’yi kumpaslarla ele geçirmek istiyorlar. Yeni bir saray oyunu ile karşı karşıyayız. Yargıyı sopa olarak kullanarak, milli iradeye darbe vurarak İBB’ye çökmek istiyorlar. Amaçları, seçime İstanbul’un kaynaklarını kullanarak girmek. İşi kayyuma kadar götürme hevesindeler.

İmamoğlu: CHP Belediyelerine kayyum atama derdindeler!

“BUNU YAPMAYA KALKARLARSA, KİMSE DAHA FAZLA BAY KEMAL’DEN SABIR BEKLEMESİN!”

Ekrem Başkanımıza bu komployu devam ettirirlerse, kayyum atama aptallığına girişirlerse; bunu bir diktatörün halkına uyguladığı terörizm olarak göreceğiz ve öyle göreceğiz. Bu terörizme karşı olabilecek her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bunu yapmaya kalkarlarsa, kimse daha fazla Bay Kemal’den sabır beklemesin!

Kayyum dahil her şeyi yapabilirler