Kılıçdaroğlu’ndan “İstanbul’a kayyım atanır mı?” sorusuna cevap

Yayın tarihi: 28 Aralık 2021 Salı 7:13 am - Güncelleme: 28 Aralık 2021 Salı 7:13 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na (İBB) yönelik başlatılan “terör teftişi” yapılmasının “gündemi değiştirme çabası olduğu” söyledi.

 

Gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’in haberine göre; özetle şunları söyledi:

– Terörle kucaklaşan adamları var:

Yerel yönetimlerde CHP’nin başarısını Erdoğan bir türlü sindiremedi. Belediye başkanının Milli İstihbarat Teşkilatı mı var? Ama onların yanında terör örgütleriyle kucaklaşan bir sürü adam var. Hazmedemedikleri için saldırıyorlar. İçişleri Bakanlığı müfettişleri görevlendirmiş. Geç kaldın kardeşim. Daha önce gönderseydin bari. Sadece o değil ki… Bizim bütün belediye başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar. Başkanlar için özel masalar kurdular, bütün alınan elemanlara bakıyorlar. Baksınlar. Eğer terör örgütüyle iltisaklı varsa ilgili kamu kuruluşu devlet geleneğinde uyarılır. İktidarda kalmak için söylemeyecekleri yalan, atmayacakları iftira yok.

İstanbul’a kayyım atanır mı?

“İstanbul’u alırsak seçimlerde istediğimiz kadar rahat para harcarız” gibi bir anlayışları olabilir. Hangi gerekçeyle yapacaklar? Bunu yaptıkları takdirde, umarım yapmazlar, Türkiye’yi kimsenin rezil etme hakkı yoktur. (Açığa alındı raporu verilir mi?) Öyle bir müfettiş olacağını sanmıyorum.

İmamoğlu: Soylu’ya ‘terör’ soruşturması açılması için Cumhurbaşkanı’nı göreve davet ediyorum