İmamoğlu: Soylu’ya ‘terör’ soruşturması açılması için Cumhurbaşkanı’nı göreve davet ediyorum

Yayın tarihi: 27 Aralık 2021 Pazartesi 10:40 am - Güncelleme: 27 Aralık 2021 Pazartesi 6:26 pm

CHP Genel Merkezi’nde açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘terör teftişi’ için “Bir başka soruşturma açılması gereken kişinin ise 557 teröristin dışarda olmasına rağmen işlem yapmayan İçişleri Bakanı olması için Sayın Cumhurbaşkanı’na göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın İBB’ye yönelik ‘terör teftişi’ başlatmasıyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

 

Konu hakkında çıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

Sayıf içşleri bakanının ifadleriyle ilgili şunları söyleim teftiş doğaldır. Bizler CHP’li belediyeler olarka teftiş edilmekte sorunumuz yoktur. Gelen her mufettişi de nasıl saygılı davrandığımızı en iyi saygın müfettişlerimiz bilirler . Ancak sayın İçişleri Bakanı’nın terörle mücadeleyi biz öğretecek değiliz. fakat yanlış giden olayları sıralamak isterim

Bakanlıkta oturan zat İBB 557 terörist dolduğunu iddia etti. Bir gün önceki konuşmasında ise toplam teröristin 160 olduğunu söylemişti.

Her verisi yanlış olan sayın bakana şunları hatırlatmak isterim tam iki hafta üstünde geçti 15 gün boyunca bkanalık ne yaptı ben hiç bir yazı almadım.

Fakat biz bir kısım işlemler başlattık Biz bu beyanı ciddiye alarak 15 Aralık’ta bebnim olurumla teftiş kurulunda bir soruşturmaya izin verdim dolayısıyal o gün itibari ile o çalışmaya başlamış oldu.

Dolayısıyla ortaya atılan iddiayı biz ne yapacağımızı bilerek hareket ettik. Aynı tarihte bakanlığa yazı yazdık bilgi istedi. Dedik ki bu konuda bilgi verin listeyi yollayın biz de gereğini yapalım. Bakanlık buna hiç bir cevap vermedi.

 

Uyuyan bakanlık dün saat 20’den itibaren uykudan uyanıp tweet attı. Ben açıkçası devletin twtterdan soruşturma izni verecek başlatması ilk defa duyuyorum bu böyle olmaz.

Demek ki 15 gün sonra bir pazar akşam aklına geldi. Neden. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı pazar günü konuştu. İstanbul için mesajlar verdi. Öncelikle 16 milyon kişinin belediye başkanı olarak bu açıklamayı kınıyorum.

Burada bütün terör örgütlerinin kalın puntolu reklamını yapan bir bakanlık bu şekilde atılmış adımı kınıyorum. Sizler yıllardır İstanbu’da gazetecilik yapıyorsunuz siz ne zaman bir bakanlığı sayıyla tespit yapılıp kurum hakkında teftiş başlatıldığını duydunuz?

Ya ne teftişi sen bakanlıksın terörist ise tut kulağında götür at hapse. Böyle bir sürecin uygulanması akıllara zarar.

“SOYLU’YA SORUŞTURMA AÇILMALI”

Bir başka soruşturma açılması gereken kişinin ise 557 teröristin dışarda olmasına rağmen işlem yapmayan İçişleri Bakanı olması için Sayın Cumhurbaşkanı’na göreve davet ediyorum

ERDOĞAN’A MEKTUP YANITI

Ne yazık ki aldatılan bir cumhurbaşkanımız var. Cumhurbaşkanlığı makamının yanlış şeyler söylemesini istemediğim için bilgilendirmek istedim. Benim mektubum utanılacak bir mektup değildir. 31 Mart seçimlerinde cezaevinden rakibim (Binali Yıldırım) lehine istenen mektup utanılacak bir mektuptur.

Polis katili, Bylock kullanan kişiler tespit edildi’ diyor bakan. Bunu gevrek gevrek basına söylüyor! Madem bunlar tespit edildi sen ne yapıyorsun orada? Ya ben istihbarat teşkilatı mıyım? Niye oturuyorsun. Derhal istifa etmesi lazım