Kılıçdaroğlu’ndan IŞİD itirafçısı Güler’in davasına katılma talebi

Yayın tarihi: 19 Nisan 2022 Salı 12:33 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 12:33 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD’in itirafçı eski Türkiye emiri Kasım Güler‘in yargılandığı davaya katılma talebinde bulundu.

MİT tarafından Suriye’de yakalanarak Türkiye’ye getirilen IŞİD’in eski Türkiye emri Kasım Güler hakkında Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Anayasal düzeni yıkmak, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri bulundurma” suçlarından devam eden yargılamanın ikinci duruşması bugün yapıldı.

Duruşmaya Güler de katıldı. Güler duruşma salonuna koltuk değneği ile geldi. Ankara Barosu LGBTİQ Hakları Merkezi, merkez adına ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Mehmet Can Keysan, Kılıçdaroğlu adına davaya katılma talebinde bulundu.

Güler IŞİD’in LGBTQİ’lara ve Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı planını emniyet ifadesinde açıklamıştı.

İmamoğlu’na suikast ihbarı yapan kişinin mektubu ortaya çıktı

EK SÜRE TALEBİ

Güler’in avukatı Korhan Çalışkan “1300 sayfadan fazla dosya var. Aldığım fotokopilerin çoğu okunmayacak durumda. Makul bir süre talep ediyoruz” dedi. Mahkeme başkanı “Sizin makul süreniz ne kadar?” diye sordu. Çalışkan, “1 aylık kadar bir süre talep ediyoruz” yanıtını verdi.

Duruşma savcısı, Güler’e savunması için ek süre verilmesi talebinin kabul edilmesini istedi. Savcı, davaya katılma taleplerinin, sanığın savunmasının alınmasının ardından değerlendirilmesini talep etti.

Mahkeme, Güler’in bir sonraki duruşmada savunma yapmaması halinde, bunun “susma hakkı” olarak değerlendirileceğini bildirdi. Yargılamanın 8 Haziran günü devam ettirilmesine karar verildi. Katılma taleplerinin de sanığın savunmasının alınmasından sonra değerlendirilmesini kararlaştırıldı.

İtirafçı Kasım Güler: IŞİD Türkiye’de 6 kente silah gömdü