Kılıçdaroğlu’ndan HDP yanıtı! ‘Benden dinleyin’

Yayın tarihi: 6 Eylül 2022 Salı 5:42 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2022 Salı 5:50 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6’lı Masa’nın HDP ile gizli ittifak yaptığı iddialarına karşı çıkarak, 6 liderin yaptığı açıklamaların esas alınması gerektiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun Bulancak’ta fındık üreticileri ile bir araya geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada 6’lı Masa’nın HDP ile gizli ittifak yaptığı iddiaları hakkında açıklamalar yaptı.

Diken’den Altan Sancar’ın haberine göre; Kılıçdaroğlu, HDP’nin ayrı bir parti olduğunu ve kendisinin bir ittifak kurma çalışmaları içinde olduğunu hatırlatarak 6’lı Masa hakkında 6 liderin açıklamalarının esas alınması gerektiğini vurguladı.

“FARKLI TELLERDEN ÇALMIYORUZ”

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “HDP, ayrı bir partidir. Onlar ayrı bir ittifak kurmak istiyorlar ama altılı masayı nasıl karalarız… Benden dinleyin, Temel Bey’den dinleyin, Meral Hanım’dan dinleyin, Gültekin Bey’den dinleyin, Sayın Babacan’dan dinleyin, Sayın Davutoğlu’ndan dinleyin. 6 lider aynı şeyleri söylüyoruz. Farklı tellerden çalmıyoruz. Artık kamplaşmaktan, kavgadan bıktık. Bu toplumun helalleşmesi lazım, kucaklaşması lazım.”

Kılıçdaroğlu: Şu an Türkiye açıkça soyuluyor