Kılıçdaroğlu’ndan Giresun’da ‘Fındık’ sözü! 4 doların altına düşmeyecek

Yayın tarihi: 28 Nisan 2023 Cuma 1:40 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 3:12 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş Giresun’da vatandaşlara seslendi. CHP Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Giresun’da yıllardır problem haline gelen fındık için vatandaşlara söz vererek 4 dolara sabitleyeceğini söyledi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, son genel seçimlerde AKP’nin yüksek oy aldığı illerden biri olan Giresun’da vatandaşlarla buluştu. Kılıçdaroğlu’na Mansur Yavaş ile İmamoğlu da eşlik ederken, çoşkulu kalabalık Atatürk Meydanı’nın hıncahınç doldurdu.

MEYDANDA COŞKULU KALABALIK

Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge Giresun halkı büyük ilgi gösterdi. Yağmura rağmen miting alanı hıncahınç doldu. Coşkulu kalabalıktan, sık sık ‘hak, hukuk, adalet’ sloganları yükseldi.

Kılıçdaroğlu’nun olası zaferi Rusya’da konuşulmaya başlandı

GİRESUN 2018 SEÇİM SONUÇLARI

2018 yılında gerçekleştirilen son genel seçimde, Cumhur İttifakı yüzde 64,5 oranında oy alırken, Millet İttifakı yüzde 33,4 oy aldı. Partilerin oy oranları ise sırasıyla şöyle: AKP (53.6), CHP (17.8) İYİ Parti (14.4), MHP (10.9), HDP (1.5), Diğer (1.8)

BÜYÜK BİR ALKIŞLA SAHNEYE ÇIKTILAR

Sahneye ilk çıkan ABB Başkanı Mansur Yavaş HÜDA PAR başkanının açıklamalarına tepki göstererek “HÜDA PAR’ın başkanına sesleniyorum senden utanıyorlar da ‘İttifakız’ diyemiyorlar.” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Giresun’un ulaşımdaki problemine dikkat çekerek “biz Giresun Gümüşhane arasındaki yol problemlerini de çözeceğiz. Hiç adını anmamışlar 21 sene şimdi çıkıp diyorlar ki Karadeniz demiryolunu biz yapacağız hadi oradan. Siz nerede rant var oradasınız biz faydanın hayırlı işin peşindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Büyük bir alkış tufanıyla sahneye çıkan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yabancı firmaların  her yıl milyarlarca dolar kazandıkları fındık için “Bay Kemal’in sözü 4 doların altına asla düşmeyecek. Şimdi diyecekler Bay Kemal parayı nereden bulacaksın diyecekler Giresun meydanından söylüyorum sen 5’li çetelere dolar buluyorsun Avro buluyorsun fındıkçıya gelince parayı nereden bulacaksın diyorsun. Onlardan söke söke alacağım ve size vereceğim.” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Bayraktar’a: Bu kadar siyasallaşmayın. Uzay hepinize yetecek kadar geniş

Mansur Yavaş açıklamalarında şunları kaydetti:

Demokrasiyi katledenlere İstanbul halkı 800 bin farkla dersini verdi. Eskiden bir koli dağıtıldı göstere göstere. Artık başkent kart var bir elin verdiğini diğer el görmüyor. 16 bin öğrencinin servis ücretini ödüyoruz. Sınav ücretini ödüyoruz.

Kantinden alışveriş yapamayan ailelerin hesaplarına yardım yatırıyoruz. O ailelere doğalgaz ücretlerini ödüyoruz et parası yatırıyoruz. Demek ki sosyal yardımlar bitmez daha da artarmış. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek bunun sözünü veriyoruz.

Mansur Yavaş’tan HÜDA PAR’ın suç duyurusuna yanıt: Şeref madalyasıdır

“YAZ GELDİ DOĞALGAZDAN PARA ALMAYACAKLAR”

Türkiye’de artık çılgın proje adı altında gerekli gereksiz sizin paranızı harcatmayacağız. Onlar için denizin dibi görüldü yapsalardı şimdiye kadar yaparlardı. Çocuklara internet vermeyeceğiz diyorlar e şimdi verin. Yaz geldi doğalgazdan bir ay para almayacaklar. Ankara’da biz kazanırsak PKK’lılar sayaç okuyacak DHKPC’liler fatura getirecek dediler hiçbiri olmadı.

“HÜDA PAR’A SESLENİYORUM SENDEN UTANIYORLAR”

PKK’nın lideri çıkacakmış hiçbir Allah’ın gücü yetmez. Yolda gelirken şehit isimleri dolu. Eli kanlı teröristleri hiçbir Allah’ın kulu çıkaramaz. PKK’nın görüşleri belli HÜDA PAR’ın da istedikleri aynı. HÜDA PAR beni şikayet etmiş şeref madalyamdır. Liderleri yemin edecek misin dendi ‘bakacağım’ dedi. AKP’liler ittifak değiliz diyor. HÜDA PAR’ın başkanına sesleniyorum senden utanıyorlar da ‘İttifakız’ diyemiyorlar.

“BUNLARI DİYENLER S-400’LERİ HANGARA KALDIRANLAR”

En son bir bakan söyledi kadeh kaldıranlarla alnı seccadeye inenler diye. Bakın Ankaralı bizi seçti rant işgalini kaldırdık ertesi gün sabah namazımızı kıldık Bismillah dedik göreve başladık. İlk insansız hava araçları İHA’lar geliştirildi. ve ondan sonra gelen hükümetlerde daha iyisini yaptı bizim üzerimize düşen de daha iyisi yapmak neden hangara kaldıralım. Milli Güvenlik politikalarımız aynen devam eder. Bunu söyleyenler de aldıkları S-400’leri hangara kaldıranlar.

‘Seçimi kazanırlarsa Diyanet’i kapatacaklar’ diyen Erdoğan’a sert yanıt

15 MAYIS’TA DEĞİŞİM GERÇEKLEŞECEK

Anadolu gemisi yapıldı Allah razı olsun. Ama o gemiyi gezdirip seçim yapıyorlar bunları neden yapıyorlar ekonomi konuşulmasın enflasyon konuşulmasın çift maaşlar konuşulmasın diye iftiralar atılıyor. Soğan pahalı diyorsunuz soğan kafalılar diyor. Açlık var diyoruz kürekle ağzınıza vururuz diyorlar. Artık bunlara karnımız tok inşallah 15 Mayıs’ta değişim gerçekleşecek.

Ekrem İmamoğlu konuşmalarında şunları kaydetti:

Yağmuru görünce sevgili cumhurbaşkanımıza dedim ki Giresun kıskandı. Beni gördüler Çanakkale’de Balıkesir’de gördüler sen mi ıslanırsın diye. Giresun’a da sizlerle ıslanmaya geldim. Allah’ın izniyle çok güzel işler başaracağız..

Horon tek başına oynanır mı? Biri çıkmış yıllardır tek başıma oynayacağım ondan zevk alınır mı? Biz bir halka dizsek o halkaya girmeyen kalır mı? Birazdan gelecek 13. Cumhurbaşkanımızla horonun kralını oynamaya geliyoruz. bu horon başka horon. Bütün bu toprakları kapsayan çok güzel bir gelecek bizi bekliyor. Güzel Giresunlular Biz Allah’ın izniyle geliyoruz.

GİRESUN HAKKINI ALACAK

Ekrem İmamoğlu: Milletin parasını çatır çatır harcayanlardan sizi kurtaracağız

Türkiye’deki kişi başı gelirin neredeyse yarısını alıyor Giresun. Giresun neden hakkını almayacak. Giresun 15 Mayıs’tan sonra hakkını alacak. Bu kardeşiniz memleketin her yerinde cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği görevle cennet vatanın vatanın bu güzel köşesini hak ettiği yere kavuşturacağız.

FINDIK İLE İLGİLİ PROBLEMLER

Buranın fındığını dünyada nerede üretirsen üret kalitesini yakalayamaz. Burada fındığın dünya piyasasının üstünde olması lazım. Biz 15 Mayıs’ta  sonra göreceksiniz beni daha sık göreceksiniz. Şu meydanlara Giresunluların problemlerini konuşmaya çözümlerini bulmaya geleceğiz.. Biz bunlar gibi o partiden bu partiden ayırt etmeyeceğiz. Giresun belediye başkanı hangi partiden bakmayız konuşur sorunları çözeriz. Çünkü biz devletin ve milletin ahlakını taşıyoruz.

21 SENEDİR NEREDELER

86 Milyon insanımızın eşit olduğu bir Türkiye size vaat ediyoruz. Evet biz Giresun Gümüşhane arasındaki yol problemlerini de çözeceğiz. Hiç adını anmamışlar 21 sene şimdi çıkıp diyorlar ki Karadeniz demiryolunu biz yapacağız hadi oradan. Siz nerede rant var oradasınız biz faydanın hayırlı işin peşindeyiz. Memleketin cebindeki her kuruşun değerini bilen bir ahlaka sahibiz. Bakın 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte milletin tek kuruşuna zeval gelmeyecek hepsine sahip çıkacağız.

İmamoğlu İnegöl’de Sinan Ateş’i andı: Onlara adaletin önünde diz çöktüreceğiz

Anlaştık dimi horon tek başına oynanmaz ekiple oynanır. Bizim güçlü bir ekibimiz var. Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde bu horona eşlik etmeye bu ekibe katılmaya var mıyız?

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamarında şunları kaydetti:

Yağmurlu bir günde beraber olduğumuz için son derece mutlu ve huzurluyum. Her eve bereketi getireceğiz hiç endişe etmeyin. Baktım ilk kez oy kullanacak kaç genç var. 22 bin 294 genç ilk kez gidecek sandığa oy kullanacak şimdi gençler siz demokrasi istiyor musunuz? iş aş istiyor musunuz?_ Benim sözüm var sizin bütün hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak unutmayın sakın. Gençler umutlarını yabancı ülkelerde değil kendi ülkesinde çalışarak üreterek alın teri dökerek kazanmasını bilmeli ve kazanmalı. siyaset kurumu da bunun alt yapısını oluşturmalı.

ÇAY VE FINDIK STRATEJİK ÜRÜNDÜR

“Kemal Kılıçdaroğlu çok sağlam bir bürokrat” Sizce bu sözü kim söylemiş olabilir?

Giresun deyince tabi Türkiye’nin fındığının en güzel yeri olduğunu biliyor. Dünya da bunu çok iyi biliyor. Karadeniz için çay ve fındık stratejik üründür. Sadece bizim ülkemiz için değil düya içinde önemli üründür.

FINDIK 4 DOLAR OLACAK

Nasıl alacağım. Meraklanmayın alacağım. Bakın bu fındığı üreten dünyadaki bir numaralı ülkeyi. Elin oğlu bizim fındıktan milyar dolarları kazanıyor ama bu fındığı üreten Karadenizli kazanamıyor. Nasıl oluyor da elin oğlu kazanıyor biz kazanamıyoruz. Dedim ki sen her şeyi dolara bağladın e bu fındığı da o zaman dolar yapalım. Kilosu 4 dolar. Bunun büyük bir kısmı yüzde 90’ı ihraç ediliyor. O zaman 4 dolar yaparsın sabit fiyat olur dolayısıyla üretici de her yıl ne kadar kazanacağını bilir sözüm söz Bay Kemal’in sözü 4 doların altına asla düşmeyecek. Şimdi diyecekler Bay Kemal parayı nereden bulacaksın diyecekler Giresun meydanından söylüyorum sen 5’li çetelere dolar buluyorsun Avro buluyorsun fındıkçıya gelince parayı nereden bulacaksın diyorsun. Onlardan söke söke alacağım ve size vereceğim.

ELİN OĞLU GELİŞİYOR

Allah aşkına bu milleti kuru soğana bile mahkûm ettiler ya. Çözeceğim hiç endişe etmeyin. Şimdi hangi iftiraları atacağız diye sıraya girmişler. Yok masanın altı yok masanın üstü ne derseniz deyin. Terör bir insanlık suçudur kim yaparsa yapsın nereden gelirse gelsin teröre karşı durmayan zaten insan değildir. Bunu hepinizin bilmesini isterim. Yeteri kadar kamplaştı bu ülke, elin oğlu gelişiyor büyüyor biz küçülüyoruz. Gençlerimiz geneleceğini yurtdışında arıyor.

BÜTÜN KÖY OKULLARINI AÇACAĞIM

Bir müjdem var size bütün köy okullarını açacağız. Bütün köy okullarında öğretmen olacak. Köylerde aynı zamanda ziraat mühendisi veteriner olacak. Aynı zamanda teknisyeneler olacak onların aylıklarını da devlet ödeyecek. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Sözüm söz Türkiye için çalışacağım. Ekrem başkanın güzel bir sözü var “Her şey çok güzel olacak”

Bu da Google anketi! İbre Kılıçdaroğlu’na döndü