Kılıçdaroğlu’ndan 500 bin liralık davaya karşı 5 kuruşluk dava

Yayın tarihi: 17 Şubat 2020 Pazartesi 2:07 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2020 Pazartesi 4:49 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmasında kendisine 500 bin liralık dava açan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında 5 kuruşluk karşı dava açtı. Kılıçdaroğlu’nun; İlker Başbuğ, Işık Koşaner, Abdüllatif Şener, Kadir Özbek, Ali Suat Ertosun, İlhan Cihaner ve Celal Ülgen’i tanık olarak gösterdiği iddia edildi.

FETÖ – AKP işbirliği dava dosyasına girdi: 55 Belge

‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ polemiği mahkemelik oldu.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 500 bin liralık ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ davası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “FETÖ’nün siyasi ayağı Erdoğan’dır” açıklaması üzerine ilk hamle AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan gelmişti. Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında 500 bin lira tutarında tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun iddialarının asılsız olduğu, ifade özgürlüğü kapsamını aştığı belirtilmişti.

Bu gelişmenin ardından Kılıçdaroğlu da harekete geçerek Erdoğan’a karşı dava açtı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, dava dilekçesini Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sundu. Dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun “FETÖ’nün siyasi ayağı Erdoğan’dır” açıklamasına ilişkin ispat hakkının da kullanılacağı vurgulandı. Kılıçdaroğlu, iddiaları konusunda İlker Başbuğ, Işık Koşaner, Abdüllatif Şener gibi isimler tanık olarak gösterildi.

Erdoğan’a tazminat davası yanıtı: Hodri meydan!