Kılıçdaroğlu’ndan ‘el hareketi’ açıklaması

Yayın tarihi: 9 Aralık 2021 Perşembe 8:27 am - Güncelleme: 9 Aralık 2021 Perşembe 8:37 am

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te bütçe görüşmelerindeki konuşması sırasında yaptığı el hareketine ilişkin ilk kez konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te bütçe görüşmelerindeki konuşması sırasında yaptığı el hareketine ilişkin olarak açıklamada bulundu.

CHP lideri, “Kastınız o malum el hareketini yapmak mıydı?” sorusuna, “Hayır, asla öyle bir kastım yoktu. Ellerime değil sözlerime baksınlar” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu’ndan partisine özeleştiri

“ADAYLIK İÇİN KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİM”

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu’nun sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı ortağı İYİ Parti’nin lideri Meral Akşener’le Cumhurbaşkanı adaylığı üzerine konuşup konuşmadığına ilişkin soruya, şöyle yanıt verdi:

“İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile evet sık sık buluşuyoruz. Hatta aracısız sık sık telefon ile uyum içinde görüş alışverişi yapıyoruz. Hayır, Meral Hanım’la da kimseyle de görüşmedim. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’la da bu konuyu konuşmadım.”

Kılıçdaroğlu: Bunların yatacak yeri yok, gidecekler

“TEK KİŞİLİK HÜKÜMETSE O TEK KİŞİ PARLAMENTOYA GELECEK”

Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bütçeyi sunmamasına ise “Tek kişilik hükümetse o tek kişi gelecek parlamentoda bütçeyi sunacak. O tek kişi bütçesinin arkasında durmalıdır. Bizim sorularımıza da açık ve net cevaplar vermelidir. Meclis’e gelmeyerek kaçarak bu iş olmaz. Bu tavır Meclis’in saygınlığına gölge düşürmektedir. Meclis’in itibarı kalmadı. 27’nci dönem bitmeden 27 bin soruya bakanlar cevap vermedi. Bir kişi karar verir, Türkiye’de her şey olur, anlayışı ülkemizde hâkim olmuş durumda. Bu Meclis sadece benim değil, 600 milletvekilinin Meclisi’dir. TBMM vesayet altındadır” diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan, Avrupa Birliği ile Avrupa Konseyi’ni karıştırdı