Kılıçdaroğlu’ndan ‘Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması’

Yayın tarihi: 15 Aralık 2021 Çarşamba 4:48 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 4:21 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sanayi Odası ziyareti sırasında soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adayı olup olmayacağına yönelik soruya ‘ Yeni bir şey değil. Arkadaşlarımızla birlikte karar vereceğiz’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sanayi Odası yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması konusuna da cevap verdi.

“YENİ BİR ŞEY DEĞİL”

Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Yeni bir şey değil. Demokrasi konusunda birlikte mücadele ettiğimiz, güçlendirilmiş parlamenter sistemini getirdiğimiz arkadaşlarımızla birlikte karar vereceğiz” dedi.

CHP lideri Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlarının Cumhurbaşkanlığı adaylıklarıyla ilgili de, “Arkadaşlarımız şu anda görevleri var ve çalışıyorlar, başarılı bir süreci İstanbul ve Ankara’ya yaşatıyorlar” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamalarına da değinen CHP lideri, “Bakanlar ekonominin gidişini şahsileştirmezler. Kendi şahsi durumlarını ekonomik pozisyonla bir tutmazlar. Dolayısıyla talihsiz bir açıklama” şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu acı gerçeği açıkladı