Kılıçdaroğlu’ndan, AKP iktidarına ‘Lağım’ suçlaması

Yayın tarihi: 15 Haziran 2021 Salı 10:43 am - Güncelleme: 15 Haziran 2021 Salı 10:43 am

Suç örgütü lideri Sedat Peker HaberTürk sunucusu Veyis Ateş hakkında iddialar öne sürmüştü. Firari Sezgin Baran Korkmaz ile de konuşmaları ortaya çıkan Ateş ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı. “Muhalefet olarak neyin peşine düşeceğimizi şaşırdık. Her gün yeni bir skandal. Lağım” ifadelerini kullandı.

Sedat Peker, firari Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde konakladığını gündeme getirmiş “Aranan adamın otelinde ne işiniz var” demişti. Dün ise Habertürk yazarı Fatih Altaylı, kendisini Sezgin Baran Korkmaz’ın aradığını, Veyis Ateş’le ilgili iddialarda bulunduğunu kaydetti. Altaylı, Korkmaz’ın kendisine iddialarla ilgili elinde ses kaydının olduğunu ve o kaydı bir gazeteciye dinlettirdiğini yazdı.

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, bugünkü “Veyis Ateş’in o ses kaydında ne var?” başlıklı yazısında ise Sezgin Baran Korkmaz ile Veyis Ateş arasındaki konuşmayı kaleme aldı. Yılman yazısında şu ifadelere yer verdi:

Veyis Ateş diyor ki özetle; “Biliyorum canın çok acıyor. Her tarafı yakıp yıkmak istiyorsun. Çıkıp her yere konuşmak istiyorsun. Yaşadıklarını anlıyorum. Hak da veriyorum sana. Sen de eşine, ailene çoluğuna, çocuğuna kavuşmak istiyorsun… Hiçbir şey olmamış gibi ülkene dönmek istiyorsun… Ankara’dayım… Az önce senin görüşmeni yaptım. Şunu anladım ki seninle uğraşan bir klik ve lobi var ama bu arkadaşlarla işi tersine çevirmek mümkün…”

Bunun üzerine SBK diyor ki; ”Abi ben hukuken zaten haklıyım ama yine de sen söyle nasıl olacak?”

Veyis Ateş şöyle cevap veriyor; “Önce senin samimiyetini göstermeni bekliyorlar…”

SBK ise; “Nasıl göstereceğim abi?”

Veyis; “Talep ettikleri meblağı yollayacaksın“ diyor.

SBK da; “Abi diyelim yolladım 10 milyon Euro… Peki ya sonra bu insanlara ulaşamazsak… Ne olacak o zaman?” diye soruyor…

Veyis de diyor ki o zaman:

“Hiç merak etme… Ben her iki tarafın da hakemi ve kefiliyim. Para, iş bitene kadar bende duracak!”

Hülasa… Benim dinlediğim kısım kelimesi kelimesine olmasa da bu kadar…”

KILIÇDAROĞLU’NDAN TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu haberler üzerine sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu paylaşımında şunları söyledi:

Her şeyin borsasını kurduklarını duyuyorduk. Fetö borsası ile ne kadar kodaman Fetöcü varsa serbest bıraktılar, 15 Temmuz Şehitlerini sattılar. Şimdi de bir gazetecinin bir iş adamından 10 milyon Euro istediğine şahit oluyoruz. Niçin? Hukuki kovuşturmayı önlemek için. Ankara’daki siyasi bir yapı için istiyor bu parayı, çözeriz diyor. Ankara’da kimin için istendi bu para, bilmek istiyorum. Savcılar ne zamana kadar işinizi yapmayacaksınız? Harekete geçin, kimin için istendi bu para, öğrenin. Muhalefet olarak neyin peşine düşeceğimizi şaşırdık. Her gün yeni bir skandal. Lağım. Sevgili Halkım bunları önlemek için 4 yıl önce #AdaletYürüyüşü’ne çıkmıştım. Bu borsacılar şehit kanlarını satmasınlar diye, birileri milyonlarca Euro götürürken halkımız aç kalmasın diye.