Kılıçdaroğlu’na provokasyonun altından AKP ve MHP’ye yakın isim çıktı

Yayın tarihi: 22 Nisan 2023 Cumartesi 12:04 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2023 Cumartesi 12:04 pm

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Adıyaman’da türbe ziyaretinde uğradığı provokasyonun altından AKP ve MHP ile bağlantılı isim çıktı.

Seçimlerde Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı alan Menzil Cemaati’nin kalesi olarak bilinen Adıyaman’da türbe ziyareti çıkışı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı girişimi yaşandı. Kılıçdaroğlu’na yönelik bu provokasyonda başrolü oynayan kişilerden birinin, AKP’li milletvekilleri ve Sinan Ateş cinayetinin kilit isimlerinden olan MHP’li Olcay Kılavuz’la fotoğrafları ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu'na provokasyondan AKP ve MHP ile yakın ilişkiler çıktı

Artık Gerçek’te yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu’nu “Biz Müslümanız” sözleriyle hedef alan Abdullah Dağ’ın, Mart 2022’deki Ankara ziyaretinde AKP’li vekillerin yanı sıra MHP’li Olcay Kılavuz’u da ziyaret ettiği fotoğrafları Facebook hesabından paylaştığı öğrenildi.

Dağ, Ekim 2021’deki Ankara ziyaretinde de MHP Genel Merkezi’nin önünde çektiği fotoğrafları “Ankara’dan hayırlı cumalar” diyerek yayınlamış.

Profilinde Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olduğu yazan, Adıyaman’da tütün ticareti ve ikinci el araba alım-satımıyla uğraştığı anlaşılan Dağ, ‘koyu’ bir Recep Tayyip Erdoğan destekçisi. Hesabında, cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanmasından önce de Kılıçdaroğlu’nu kimliği üzerinden hedef alan paylaşımlar da yer alıyor.

   Dağ, Mart 2022’deki Ankara ziyaretinde, AKP’nin Adıyaman milletvekillerinden ikisini TBMM’de ziyaret etmiş. Facebook’ta paylaştığı karelerden birinde, AKP Adıyaman milletvekili ve partinin eski Adıyaman İl Başkanı Halil Fırat ile TBMM’deki makamında fotoğraf çektirdiği görülüyor.

Dağ’ın aynı ziyarette yine TBMM’de biraraya geldiği isimlerden bir diğeri, AKP Adıyaman milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın.

Kılıçdaroğlu’na ikinci saldırı girişimi! Tüm programı iptal edildi