Kılıçdaroğlu’na ikinci saldırı girişimi! Tüm programı iptal edildi

Yayın tarihi: 21 Nisan 2023 Cuma 7:02 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2023 Cuma 9:47 pm

Adıyaman’da mezarlıkta ‘Fatiha’ provokasyonuna maruz kalan cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu‘na Samsat’ta da fiziksel saldırı girişiminde bulunuldu. Kahta’da CHP konvoyu saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu saldırılar sonrası programını iptal ederek Ankara’ya döndü.

14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı alan Menzil Cemaati’nin kalesi olarak bilinen Adıyaman’da, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bir saldırı girişimi daha yaşandı.

‘SEN BURANIN ADAMI DEĞİLSİN OĞLUM’

Olay, Kılıçdaroğlu’nun Samsat yakınındaki Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi’ni ziyareti sonrasında yaşandı. Artı Gerçek’in haberine göre heyetin türbeden çıkışı sırasında bir kişi Kılıçdaroğlu’nun yanına gelmeye çalışarak “Seni istemiyoruz. Sen buraya gelme, sen buranın adamı değilsin oğlum” diyerek sözlü tacizde bulunurken, fiziksel saldırı girişimi de yaşandı. Kılıçdaroğlu ise gülümseyerek yoluna devam etti.

Görüntülerde ise alanda bulunan bazı kişilerin Kılıçdaroğlu’nun korumalarına saldırmaya çalıştığı görüldü.

Saldırı girişiminin ardından Kılıçdaroğlu’nun, Yeşil Sol Parti’nin İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı gösterdiği Sırrı Süreyya Önder’le Samsat ilçesinde yapacağı görüşme de iptal edildi. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin, saldırı girişiminden sonra havalimanına gittiği öğrenildi.

Mezar ziyaretinde Kılıçdaroğlu’na Fatiha provokasyonu!

KAHTA’DA DA CHP KONVOYUNA SALDIRI

ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre, Kemal Kılıçdaroğlu Adıyaman Havalimanı’na doğru konvoyla yola çıktı. Kılıçdaroğlu’nun, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ile birlikte en önde bulunduğu araç Kahta’dan geçerek havalimanına gitti.

CHP konvoyunun en sonunda bulunan bir araç Kahta’daki AKP seçim ofisinin önünden geçerken orada bekleyenler, bariyerleri aşarak karşı tarafta bulunan yola doğru koştu ve CHP aracındakilere hakaretler ederek, araca saldırdı.

Kısa süreli saldırı, aracın hareket ettiği sırada, caddede bekleyen sivil polislerin olay yerine gelmesi ile sona erdi. Saldıranlar, arkadaki aracın basın mensuplarına ait olduğunu öğrenince, polisin de yönlendirmesiyle aracın geçmesine izin verdiler.

KILIÇDAROĞLU PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Kılıçdaroğlu’nun bir görüşmesi nedeniyle kentteki tüm programını ertelediği bildirildi. Diken’in Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarından edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu ‘seçime gölge düşürecek kanlı bir çatışmadan çekindiği için’ programı iptal etti.

Kılıçdaroğlu: Ayrıştırdılar birleştireceğiz bu ülkeye barışı getireceğiz