Kılıçdaroğlu’dan Emine Şenyaşar’a ziyaret!

Yayın tarihi: 15 Eylül 2023 Cuma 1:15 pm - Güncelleme: 15 Eylül 2023 Cuma 1:15 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hastanede tedavi gören Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kıılıçdaroğlu ile birlikte Ankara’da bir hastanede tedavi gören Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Bu sabah, eşim Selvi Hanım ile birlikte, Ankara’da tedavi gören Emine Şenyaşar’ı hastanede ziyaret ettik” ifadelerine yer verdi.

ŞENYAŞAR AİLESİ OLAYI NEDİR?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, seçim çalışmaları sebebiyle iş yerlerini ziyaret etmiş ve taraflar arasında çıkan kavgada Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler ağır yaralanarak Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. AKP’li Yıldız’ın yakınları, Şenyaşar ailesine kaldırıldıkları hastanede de saldırmış ve tekrar çıkan kavgada Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar ile milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmiş, 8 kişi yaralanmıştı.

Hastanede yaşanan linç ve ölümler esnasında dönemin Urfa Valisi Abdullah Erin, Suruç Kaymakamı Tarık Açıkgöz ve dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba hastane bahçesinde bulunuyordu. Olay sonrası Fadıl Şenyaşar, tutuklanmıştı.

ŞENYAŞAR AİLESİ OLAYINDA KİMLER TUTUKLU?

Şenyaşarların işyerinde yaşanan saldırıya ilişkin davada, saldırı sırasında ağır yaralanan Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay hapis, olaydan 15 ay sonra, 50 kişi ile adliyeye gidip teslim olan AKP’li vekilin ağabeyi Enver Yıldız’a ise ‘haksız tahrik altında suç işlediği’ gerekçesiyle 18 yıl hapis cezası verildi.