Kılıçdaroğlu ve Babacan ne konuştu? İdris Şahin sıcağı sıcağına ilk kez TELE1’de anlattı

Yayın tarihi: 27 Eylül 2022 Salı 12:27 am - Güncelleme: 27 Eylül 2022 Salı 12:39 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesi DEVA Partisi Lideri Ali Babacan’ı ziyaret etti. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, iki liderin görüşmesinin detaylarını ilk kez TELE1 ekranlarında anlattı.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partisi’ne yaptığı ziyaret sonrası TELE1 ekranlarında Tunca Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programının konuğu oldu.

Şahin, liderler buluşmasındaki konu başlıklarını şöyle aktardı:

“Liderler zirvesinden önce ev sahipliği yapacak olan partinin genel başkanı diğer 5 siyasi partinin liderlerini ziyaret etmek suretiyle 2 Ekim’de yapılacak olan görüşmenin başlıklarını ve gündemini belirliyorlar. Artık olağan bir süreç haline geldi.

En önemli önceliğimiz an itibariyle geçiş sürecindeki yol haritası. Eğitimden sağlığa, göç meselesinden dış ilişkilere kadar ekonomideki bazı konularda ortak konu başlıklarının belirlenmesi ve ortak bir dil sağlanması.

Bu konuda sayın genel başkanların 27 – 28 mart 2022 itibariyle DEVA Partisi’ni ziyaretiyle başlayan süreçte geçiş sürecinin yol haritasıyla ilgili çalışmalar yapılması gerektiğini biz iletmiştik. Şimdi de kendimiz DEVA Partisi olarak kendi iç mutfağımızda gerekli çalışmayı yaptık. Bir önceki hafta da liderlerin tamamını ziyaret etmek suretiyle Ali Babacan bu konuları muhataplarıyla paylaştı.

Bugün de ana muhalefet partisi lideri sayı Kılıçdaroğlu ile uzunca süren bir görüşme sonrasında bütün detaylarıyla geçiş sürecinin yol haritasına dair neleri söylemek istediğimizi, ne istediğimiz hususları istişare etme fırsatı buldular. Oldukça verimli ve sıcak bir görüşme gerçekleşti.”

Şahin, ayrıca Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta İzmir’de “Benimleyseniz artık bunu hissetmek istiyorum” çıkışının CHP’ye yönelik olarak değerlendirildiğini ifade etti.

ADAYLIK AÇIKLAMASI

Şahin, altılı masanın adayına yönelik şu açıklamada bulundu:

“Altılı masanın paydaşlarının dışında kalan Cumhur İttifakı’nın üyeleri süreci zehirlemek adına farklı isimleri ön plana çıkarmak gibi belediye başkanları üzerinden sanki CHP’de bir birliktelik yokmuş gibi algı yaratmaya çalışıyorlardı. Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine belediye başkanlarının mesajı da son derece kıymetlidir. DEVA Partisi olarak öncelikle geçiş sürecinin yol haritası konusunda net  bir mutabakata varmamız sonrasında da ülkenin temel konularında bir ortak söylem birliğini tahsis etmemiz dahilinde sonraki süreçte ve kimin aday olacağını mutlaka konuşacağız. Altılı masanın adayı kim olursa olsun DEVA Partisi olarak ona sonuna kadar destek olacağız. Cumhurbaşkanı olması için de gece gündüz çalışacağız.”

Kılıçdaroğlu’ndan Babacan’a ziyaret