Kılıçdaroğlu vatandaşın asıl gündemini paylaştı! “O kalırsa soğanın kilosu 100 lira olur”

Yayın tarihi: 9 Nisan 2023 Pazar 11:11 pm - Güncelleme: 9 Nisan 2023 Pazar 11:11 pm

İstanbul Ticaret Odası Mart ayı verilerine göre ise İstanbul’da Mart’ta önceki aya göre en çok fiyat artışı soğanda görüldü. Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da soğan videosu çekerek “Asıl gündemimiz bu” dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’dan “soğan” başlığıyla bir video yayınladı.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

“Sevgili halkım, geçen devirde ustalık devri diye sattıkları şey ülkemizi her alanda çöküşe sürükledi. Artık inandırıcı olmadıklarının da hayli farkındalar. Bundan dolayı da korkunç yalan dolan iftira kampanyasına başladılar. PKK yalanları, seccade istismarı, marteniçkayı urgana benzetme, türlü türlü yapay gündemlerle sizleri kandırmaya çalışıyorlar.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bir video daha! Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek

Bakınız asıl gündemimiz bu. Vatandaşın asıl gündemi. Biliyorlar, çünkü ben geldiğimde demokrasi gelecek, para akacak, yatırımlar akacak, dövizler düşecek, alım gücü artacak. He o kalırsa bu elimdeki kuru soğan olacak 100 lira. Şu an bile buncağızın kilosu 30 lira. Utanmıyorlar. Yiğidi muhtaç ettiler kuru soğana.

Bu arada ne söyledim her türlü terörün Allah bin belasını versin. Dinimizin arkasına saklanıp da her türlü alavereye dalavereye karışanın da Allah bin belasını versin. Ben yoluma dürüst ve samimi ister Kürt ister Alevi, ister sunni ister Müslüman olsun ben yoluma insan gibi insanlarla devam edeceğim. Ben tek kriterim budur.”

TANE TANE ALIŞVERİŞ

Türkiye’de vatandaşlar en temel gıda ürünlerine dahi ulaşmakta zorluk çekiyor. Yurttaşlar artık meyve, sebzeyi kiloyla almak yerine taneyle satın almaya başladı. Ancak zamlar nedeniyle yurttaşlar taneyle ürün almakta bile zorlanır hale geldi.

Yurttaşlar tane tane alışverişle bile artık doyamıyor!

Mutfağın temel ürünü olan kuru soğan mart ayında yüzde 22.42 ile zam rekorunu, 30 TL’lik etiketle de fiyat rekorunu kırdı. Markette bir tane kuru soğanın fiyatı 7.25 TL’ye gelirken, yaz sebze ve meyveleri de fahiş fiyat zamları ile tezgahtaki yerini alıyor.

ZAM ŞAMPİYONU KURU SOĞAN

İstanbul Ticaret Odası Mart ayı verilerine göre ise İstanbul’da Mart’ta önceki aya göre en çok fiyat artışı soğanda görüldü. Soğanda fiyat artışı yüzde 22.42 olurken, soğanı yüzde 18.55 ile taze fasulye, yüzde 17.99 ile dana eti, yüzde 16.63 ile balık izledi. Muzda bir aylık fiyat artışı yüzde 6.34, patateste ise yüzde 5.44 oldu. Dışarıda yenen yemek ücreti yüzde 8.46, yumurta ise yüzde 7.81 zamlandı.

Trabzonlu kadın: Erdoğan’a sesleniyorum, seccadeyi alıp dolaşmasın, diplomasıyla dolaşsın!