Trabzonlu kadın: Erdoğan’a sesleniyorum, seccadeyi alıp dolaşmasın, diplomasıyla dolaşsın!

Yayın tarihi: 5 Nisan 2023 Çarşamba 7:21 am - Güncelleme: 5 Nisan 2023 Çarşamba 7:21 am

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trabzon’da katıldığı Millet Buluşması’nı takip etmek için alana gelen 70 yaşındaki vatandaş “Bir kuru soğana bizi muhtaç ettiler. Erdoğan’a sesleniyorum, arabayı bıraksın, seccadeyi alıp dolaşmasın, diplomasıyla dolaşsın, halka soğan alsın.” diye konuştu.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trabzon’da katıldığı Millet Buluşması’nı takip etmek için alana on binler akın etti. Elindeki soğanı gösteren 70 yaşındaki bir vatandaş artan fiyatlara tepki gösterdi.

Erdoğan’ı eleştiren vatandaş şu ifadeleri kullandı:

“Bir kuru soğana bizi muhtaç ettiler. Erdoğan’a sesleniyorum, arabayı bıraksın, seccadeyi alıp dolaşmasın, diplomasıyla dolaşsın, halka soğan alsın. Bu soğan 28 lira Trabzon’da, 30 olmuş haberim yok. Yazıklar olsun Erdoğan’dan, benim cumhur reisim değil; asla olmadı olmayacak da. Geliyor gelmekte olan. Umudumu yitirmiyorum, 70 yaşına geldim ben böyle rezillik görmedim, böyle hırsızlık görmedim. Ben bunu atıklardan, parayla aldım bedava değil, 17 lira bunun kilosu, bu ikinci el soğan, öbürü 28 lira.”

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Yönetme melekelerini tümüyle yitirmiş vaziyette

SEBZENİN MEYVENİN FİYATI KATLANDI

Türkiye’de ekonomideki dışa bağlılık nedeniyle enflasyon oranı hızla yükseldi. Yükselen enflasyon nedeniyle Türkiye’nin üretiminde merkez olduğu sebze ve meyveyi vatandaş, taneyle bile zor alacak duruma geldi.

ZAM ŞAMPİYONU KURU SOĞAN

İstanbul Ticaret Odası Mart ayı verilerine göre ise İstanbul’da Mart’ta önceki aya göre en çok fiyat artışı soğanda görüldü. Soğanda fiyat artışı yüzde 22.42 olurken, soğanı yüzde 18.55 ile taze fasulye, yüzde 17.99 ile dana eti, yüzde 16.63 ile balık izledi. Muzda bir aylık fiyat artışı yüzde 6.34, patateste ise yüzde 5.44 oldu. Dışarıda yenen yemek ücreti yüzde 8.46, yumurta ise yüzde 7.81 zamlandı.

Yurttaşlar tane tane alışverişle bile artık doyamıyor!