Kılıçdaroğlu: Türkiye, Montrö’ye sadık kalmalı

Yayın tarihi: 24 Şubat 2022 Perşembe 12:02 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2022 Perşembe 12:15 pm

Rusya’nın Ukrayna başlattığı harekat üzerine toplantılarını iptal eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM’nin ‘acilen toplanması’nı istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’de kanaat önderleri, muhtarlar ve STK temsilcileri buluşmasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Denizli’de kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, programını yarıda keserek Ankara’ya döneceğini açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı harekata değinen CHP lideri, “Montrö Sözleşmesi’ne Türkiye Cumhuriyeti’nin sadık kalması lazım. Birilerinin telkiniyle Montrö farklı uygulanmamalıdır. Atılacak her adımın bize faturası ağır olur” dedi.

Flaş… Rusya, Ukrayna’da askeri operasyon başlattı

‘OLAĞANÜSTÜ GELİŞMELERİ GENEL BAŞKANLARLA KONUŞTUM’

Kılıçdaroğlu, “Toplantıya biraz geç katıldığımı biliyorum, bu nedenle hepinizden özür dilerim. Olağanüstü gelişmeler var. Ben bu olağanüstü gelişmeleri izlemek zorundayım. Tarihin bana yüklediği böyle bir sorumluluk var. İttifakı oluşturduğumuz, kader birliği yaptığımız genel başkanlarla da konuşmak zorundaydım” ifadelerini kullandı.

‘DİKKATLE İZLENMELİ’

Kılıçdaroğlu, şu açıklamaları yaptı: “Ukrayna’daki gelişmeler, Avrupa’daki gelişmeler, Türkiye’nin de bundan etkileneceğini bildiğimiz için bu görüşmelerin yapmak zorundaydım. Avrupa’nın göbeğinde nükleer güce sahip olan devletin bir başka ülkeye bir şekliyle girmiş olması, dünyanın bunu sadece seyretmiş olması hepimizin dikkatle izlemesi gereken bir tablodur. Hükümeti 2019 yılından beri uyarıyorum. Hükümeti bir başka ülkeye bu kadar fazla bağımlı kılamazsınız diye. 2019-2022, ben söyledim ben dinledim. Kitap çıkardık ki tarihe not düşelim. Nükleer güce sahip bir ülke, nükleer güce sahip olmayan bir ülkeye askeri kuvvetlerini sokuyor ve bütün dünya seyrediyor.

Erdoğan, güvenlik zirvesini topluyor

‘GÜVENLİK ZİRVESİNDEN SONRA TBMM’Yİ ACİLEN TOPLAYIN’

Türkiye ne yapacak? Güvenlik Zirvesi toplanıyor. Akşama kadar Denizli’de olacaktım ama bu toplantıdan sonrakileri iptal etmek zorunda kaldım. Ankara’ya dönmek zorundayım. TBMM’yi acilen toplayın. Ülkemiz açısından son derece stratejik bir süreci yaşıyoruz. Öyle bir noktaya geldik ki turist göndermediği zaman perişan oluyoruz, doğal gaz göndermediği zaman perişan oluyoruz.

‘MONTRÖ’DEN FARKLI HER ADIMIN FATURASI AĞIR OLUR’

Montrö Sözleşmesi’ne Türkiye Cumhuriyeti’nin sadık kalması lazım. Birilerinin telkiniyle Montrö farklı uygulanmamalıdır. Atılacak her adımın bize faturası ağır olur.”

Erdoğan, güvenlik zirvesini topluyor

İşte Rusya ile Ukrayna’nın askeri kapasiteleri