Kılıçdaroğlu Suriyelileri ikna etti

Yayın tarihi: 18 Kasım 2022 Cuma 4:56 pm - Güncelleme: 18 Kasım 2022 Cuma 5:03 pm

Haber: Engin AÇAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kilis’te Suriyeli mültecilerle görüştü. Kılıçdaroğlu’nun çözüm önerilerine karşılık mültecilerin “Eğer iktidara geldiğinizde dediklerinizi yaparsanız, bizler ülkemize kesinlikle döneriz” dediği öğrenildi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi programa katılmak ve ziyaretlerde bulunmak için Gaziantep ile Cumhur İttifakı’nın yüzde 71 oy aldığı Kilis’i ziyaret etti. Esnaf ziyaretleri sırasında Suriyelilerle karşılaşan CHP Lideri sığınmacıların sorunlarını dinledi ve çözüm önerilerini paylaştı.

CHP Lideri Kilis’teki programını sığınmacılarla özel bir toplantı yaparak sonlandırdı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıya 50 kadar Suriyeli sığınmacı katıldı.

Kılıçdaroğlu ve Suriyeliler arasındaki iletişimi CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur sağladı. Kılıçdaroğlu, Suriyelilerin sorunlarını dinledi.

“TÜRKİYE PAHALI”

Sığınmacıların büyük bir bölümü Türkiye’de ki hayat pahalılığından yakındı. Sığınmacıların, “Pahalılığı engelleyin, burası çok pahalı Suriye daha ucuz” dedikleri öğrenildi.

Aynı zamanda, bir sığınmacının Kılıçdaroğlu’na “İktidara geldiğinizde bizi otobüslere bindirip gönderecek misiniz?” sorusunu sorduğu, Kılıçdaroğlu’nun ise “Öyle bir şey yok, orada sizlerle yeni bir hayat kuracağız” yanıtını verdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu bu diyaloğun ardından Suriye de bulunan ve işlevsiz hale getirilen Türk iş idamlarına ait fabrikaların tekrar kurulacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu madde madde açıklayarak anlattığı çözüm önerileri ile sığınmacıları ikna etti.

Önerileri dinleyen Suriyeliler CHP Lideri’ne “Eğer iktidara geldiğinizde dediklerinizi yaparsanız, bizler ülkemize kesinlikle döneriz” karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu’nu gören Kilisli esnaf isyan etti! Suriyeli çeteleşmesi, uyuşturucu, işsizlik…