Kılıçdaroğlu: Memleket Partisi’ne gideceğim, hedefimiz birinci turda kazanmak

Yayın tarihi: 23 Mart 2023 Perşembe 9:05 pm - Güncelleme: 24 Mart 2023 Cuma 1:50 am

Kılıçdaroğlu, Sinan Ateş suikastı soruşturmasında kaybolduğu belirtilen tutanağı gündeme getirdi, “Tutanağı tutanlar da imha edenler de hayatta” dedi. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’ye de çağrıda bulundu.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Halk TV’ye konuk olan Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi’ni ziyaret edeceğini açıklayarak “İnce’den beklentim birinci turda bu işi alıp Türkiye’yi artık ikinci kez yormamak gerekiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun “Kemal Bey’in adaylığını dayatmasına itiraz ediyorum” çıkışıyla ilgili ise “Meral Hanım’la görüşmedim, görüşmem şikayet anlamında olurdu. Hiç buna gerek yok. Artık kavgaları bir kenara bırakmak zorundayız. Sayın Ağıralioğlu da eleştirebilir. Yani siyasetçi olarak eleştirebilir. Ona da herhangi bir kırgınlığım da yok” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş suikastıyla ilgili “Ankara’nın ortasında Sinan Ateş katledildi, Saray sessizliğini korumaya devam ediyor. Bu cinayetin aydınlatılması lazım. Polisin tutanakları savcıya göndermesi lazım. Toplum bunu izliyor biz de izliyoruz” dedi.

Dava ile ilgili polis ve savcılara seslenen Kılıçdaroğlu, “Polislere ve savcı arkadaşlara söylüyorum, cesaretli olun, hiç endişe etmeyin, bu olayı tüm ayrıntılarıyla yazın, davanızı açın, onların güvencesi olacağız” ifadelerini kullandı. Önümüzdeki günlerde iddianame yazımı aşamasına geçilmesi beklenirken Ateş suikastında adı geçen Olcay Kılavuz ve Tolgahan Demirbaş’ın aynı evde olduklarına dair alınan tutanağın kaybolduğu belirtilmişti. Buna da değinen Kılıçdaroğlu, “Bir kamu görevlisi yargının önüne çıkarır katilleri, devlette bir şey kaybolmaz, umarım böyle bir şey yoktur. Tutanağı tutanlar da imha edenler de hayatta, ortaya çıkar. Bu ülkede polis tutanak tutmuşsa, o polisin namusudur’ dedi.

“Siyaset bu alçak suikasttan pek uzak değildir” diyen Sinan Ateş’in eşi Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti

 

Kılıçdaroğlu, “Açıkça konuşmak lazım, ben bu iktidara güvenmiyorum. Çünkü Ankara’nın ortasında Sinan Ateş katledildi. Hiç kimsenin doğru dürüst sesi çıkmadı, iktidar sahipleri hiç konuşmadı. Saray bütün sessizliğini korudu ve korumaya devam ediyor. Bu cinayetin aydınlatılması lazım. Polisin tutanakları savcılığa göndermesi lazım. Savcı soruşturmasını yürütüyor, toplum büyük bir dikkatle izliyor bunu. Olayı örtmeye çalışacaklar, başka yere çekmeye çalışacaklar” yanıtını verdi.

‘BİR AKADEMİSYEN ŞEHRİN ORTASINDA VURULUYOR, KİMSE KILINI KIPIRDATMIYOR’

Sinan Ateş’in ailesine söz verdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Aileye söz verdim. Bu bizim için bir namus meselesidir dedim. Bu olay çözülünceye kadar, gerçek failler ortaya çıkarılıp tutuklanıncaya kadar, gerekli cezaları alıncaya kadar biz bu işin takipçisi olacağız. Bu bir insani görevdir. Bu aynı zamanda Türkiye’de artık demokrasinin gelmesi, farklı düşünenlerin katledilmemesi, zaman zaman çatışmalar olabilir düşünsel olarak ama el eline silahı git vur, ondan sonra elini kolunu sallayarak gez, siyasi iktidar sesini çıkarmasın… Bir kişinin burnu kanadığında kıyameti kopartıyorlar, bir akademisyen şehrin ortasında vuruluyor kimsenin kılı kıpırdamıyor” dedi.

Dolmabahçe müezzini CHP’den aday adayı: Hastayken Kılıçdaroğlu yalnız bırakmadı

‘ADALET GETİREMEZSENİZ HİÇBİR ŞEYİ GETİREMEZSİNİZ’

“Üstelik bir kişi MHP milletvekilinin evinde, teslim etmek istemiyor. Siz o sanığı hangi gerekçeyle evinizde tutuyorsunuz? Hangi gerekçeyle polise vermemek için çaba harcıyorsunuz? Bunlar sorulmayacak mı, bunlar sorulacak az kaldı” diyen Kılıçdaroğlu, “Siz bir ülkeye adaleti getiremezseniz hiçbir şeyi getiremezsiniz. Vurulan bir başkası da olabilirdi” ifadelerini kullandı.

SAVCILAR VE POLİSLER SESLENDİ: CESARETLİ OLUN

Soruşturmayı yürüyen savcı ve polislere seslenen Kılıçdaroğlu, “Devlet olarak bu tür bir olaya asla izin veremezsiniz, adaleti sağlamak zorundasınız. Siz olayı kapatıyorsunuz, olayı örtüyorsunuz. Neden? Güç başka bir yerde. Güç yargıya, savcıya, polislere baskı yapıyor. Buradan polislere de savcı arkadaşlara da hepsine söylüyorum: Cesaretli olun, yürekli olun. Hiç endişe etmeyin, bu olayı bütün ayrıntılarıyla yazın, davanızı açın bizler de takipçiniz olacağız ve aynı zamanda güvencesi olacağız” diye konuştu.

AKP ‘sakıncalı’ uyarısını dinlemedi, deprem bölgesinde ilk temel atıldı

‘ALİCAN ULUDAĞ TUTANAĞI TUTAN POLİSLERİN BASKI NEDENİYLE EMEKLİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ’

Polis tutanağının kaybolduğu haberini yapan Alican Uludağ’la görüştüğünü, tutanağın imha edildiği iddiaları olduğunu söylediğini aktaran İsmail Küçükkaya, “Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni cumhurbaşkanı olursanız bu konu ne olacak?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, “Tutanağı tutanlar da hayatta eğer imha edildiyse imha edenler de hayatta, gereği yapılacak. Delil karattığınız andan itibaren katilleri koruyorsunuz demektir. Bir kamu görevlisi katilleri korumaz tam tersine katilleri yakalayıp yargının önüne çıkarır. Umarım böyle bir şey yoktur. Çünkü devlette bir şey kaybolmaz. Siz tutanağı imha ediyorsanız bu çok büyük bir suçtur. Bu elbette açığa çıkar. Çünkü şundan eminim bu ülkede bir polis, bir tutanak tutmuşsa o tutanak, o polisin namusudur” dedi.

Küçükkaya’nın “Ben Alican’a onu da sordum, ‘O polisler ne durumda’ dedim. ‘Zaten emekli oldular yoğun baskılardan sonra’ dedi” sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, “Onlar geleceklerdir, söyleyeceklerdir hangi gerekçeyle tutanağı tuttuklarını, tutanakta nelerin olduğunu anlatacaklardır” karşılığını verdi.

‘SEÇİM BİRİNCİ TURDA BİTER’

Seçim birinci turda biter. Vatandaş sandığa gidip kararını verir. Vatandaş değişimden yana. Bu kavganın son bulması gerekiyor. Siyaset kavga aracı değildir. Hiç kavganın olmadığını görecekler. AKP ve MHP muhalefeti dışlamış durumda. Bunun böyle olmayacağını görecekler.

‘MEMLEKET PARTİSİ’Nİ DE ZİYARET EDECEĞİM’

Her partinin genel başkanına saygı duyarım. Taktir kendisine aittir. Kaybedecek zamanımız yok, 1 saati bile kaybetmek istemiyoruz. Hakarete karşıyım. Kim olursa olsun. Eleştirebilirsiniz ama hakaret olmaz. Siyasi partileri ziyaret ediyorum. Memleket Partisi’ni de ziyaret edeceğim.

MUHARREM İNCE’YE ÇAĞRI

Birinci turda bu işi alıp Türkiye’yi artık ikinci kez yormamak gerekiyor. İkinci kez sandık, harcama, masraf, bunlara gerek yok, doğrusu budur. Siyaset eğer şikayet alanıysa, siyaset olmaktan çıkar. Şikayetin dışına çıkmak lazım. Kimin kusura kimin yanlışı var bunlar oturulur konuşulur. Bir şeyi geri getiremezsiniz. Herkes elinden geldiği kadar çaba harcadı. Ben gece 2’de metinler yazdım, çalıştım, çabaladım. Geçmişe dönük eleştiri üzerinden bugün bir şeyler ortaya koymayı makul bulmuyorum, olabilir. Sayın İnce’nin görüşü budur, haklı tarafları da olabilir. Söylediklerinin tamamı yanlış değil.

‘SAYIN TÜRKAN ELÇİ KABUL EDERSE ADAY OLUR’

Sayın Türkan Elçi kabul ederse aday olur. Milletvekili olarak da görev yapar, benim en büyük arzularımdan birisidir. Biz de bölgede kendimizi görmek istiyoruz. Altı siyasi parti yeri geldiğinde rekabet ediyoruz. Ortak konular, demokrasi, insan hakları, yolsuzluklara karşı olma, vergilerin hesabını verme gibi…”

‘DİĞER BELEDİYELERİN SORUNLARINI DA ÇÖZECEKLER’

(Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş) İstanbul ve Ankara’nın devasa sorunları var. Bu sorunların bürokratik mekanizmalarda bekletilmeden çözülmesi lazım. Hiçbir ayrım yapmadan diğer belediyelerin sorunlarını da çözecekler. Belediye başkanlıklarına devam edecekler. Sorun görmüyoruz, hukukçu arkadaşlar sorun olmadığı yanıtı veriyor. Zor koşullarda okudum, zor sınavlar kazandım. Devlette önemli görevlere geldim. Hiçbirisinde ben talep etmedim hep bana öneriler geldi.

‘ÇANKAYA’DA OLACAĞIM’

Ben sarayda değil, Çankaya’da olacağım. Çankaya’yı korumak gerekir, bu bir gelenektir. Bu benim şahsi görüşüm, diğer liderle de konuşmak lazım tabii ki ama külliye iyi bir üniversite olabilir.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

Meral Hanımla görüşmedim. Artık kavgaları bir tarafa bırakmak zorundayız. Geçmişin kavgalarının bu ülkeyi ne hale getirdiğini biliyoruz. Siyasetçi eleştirir ama saygıyı korumak zorundasınız. Ağıralioğlu da eleştirebilir. Kırgınlık duymadım. Biz altı lider Türkiye’nin geleceğine odaklandık geçmişine değil.

Zor koşullarda okudum. 7 kardeşiz. Babam memurdu. Halktan birisiyim. Rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. 7 kardeşten üniversiteye giden sadece benim. Zor koşullarda okudum, zor sınavları kazandım. Devletin bütün kademelerinde çalıştım. Devletime saygılıyım. Devleti devlet yapan kurumlarıdır. Bakanlarla başbakanlarla çalıştım. Düşüncelerimizi çok rahat söylerdik. Eleştirirdik. Neden olmaz olduğunu da söylerdik. Sonuçta karar siyaset organlarınındı. Devlet Planlama Teşkilatı gibi kurullar devletin akademisi gibiydi. Buralarda her siyasi görüşten kişi vardı. Ama ne yazık ki kapatıldı. İçimde bir fırtına yok. Sakin bir insanım. İlk genel müdürüm bana dedi ki ‘Kemal birgün iyi yerlere geleceksin ama sana sadece evet diyenleri değil hayır diyenleri de dinle’. O gün bugündür bu da aklımdadır. Hayır diyenleri de dinleyeceğiz.”

Kılıçdaroğlu’nun bakanların milletvekili adayı yapılması ile ilgili ise “Dokunulmazlık kazandırmak için” yorumunu yaptı.

Kılıçdaroğlu’ndan Twitter’da dikkat çeken beğeni