Kılıçdaroğlu: Onlar 5’li çetelere çalışıyor ben halka çalışacağım

Yayın tarihi: 24 Nisan 2023 Pazartesi 11:06 am - Güncelleme: 24 Nisan 2023 Pazartesi 2:09 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Ardahan’da vatandaşlarla buluştu. Burada vaatlerini sıralayan Kılıçdaroğlu, AKP iktidarını işaret ederek “Onlar paraları beşli çeteler, yandaşlar için harcıyorlar. Bay Kemal vatandaşı için harcayacak” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Ardahan’da yurttaşlarla bir araya geldi.

Programda ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş söz aldı. Yavaş’ın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu sahneden yurttaşlara hitap etti. Son olarak Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye geldi. Burada yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu “Harami düzeni değiştirmek için daha önce AK Parti ve MHP’ye oy vermiş en az 1 kardeşinizle sandığa gideceksiniz” çağrısı yaptı.

Mansur Yavaş şu ifadeleri kullandı:

MANSUR YAVAŞ: BİZ HESAP VERMEYE TALİPİZ DEMİŞTİK, BİZİM ANLAYIŞIMIZ BUDUR

“Maşallah, maşallah… Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 31 Aralık 2019’da Millet İttifakı belediye başkanı olarak aday olduk. O zaman da şimdiki gibi ‘bunlar yönetemez, beceremez’ gibi peşin hükümlü sözlerle siyaset yaptılar. Maalesef siyaseti karalamak için yapıyorlar. Dediler ki ’35 bin nüfuslu bir belediyenin başkanıydı, Ankara’yı nasıl yönetecek’… Daha sonra çok şükür Ankara halkının tertemiz oylarıyla seçildikten sonra işe başladık. ‘İlk ay 50 milyon lira borçla başlayacak, işçilerin maaşını ödeyemez’ dediler. 5 katrilyon, bunların o dinozor parkına gömdükleri paranın borcunu ödedim. Onlar çılgın proje diye böyle çöp projelere, milletin parasını aktarmayı severler. Biz gelir gelmez, bütün ihaleleri internetten canlı yayınladı. Şu anda 3 bin 500 ihalemizi, internetten görebiliyorsunuz. Allah izin verirse yüz yıllar boyu internette kalacak. Mansur Yavaş hangi ihaleyi nasıl yapmış herkes görecek. Yaptığımız hizmetlerin kaç liraya mal olduğunu da görebileceksiniz. Ayrıca ne alınmış, kaç paraya alınmış, hepsini internetten görebiliyorsunuz. Biz hesap vermeye talibiz demiştik. Bizim yöneticilik anlayışımız budur. Yaptığımız çalışmalar sonucunda, yaptığımız köprüleri, faaliyetleri saymıyorum. Yönetemez dedikleri belediyede, İngiltere’den Dünya Başkent Belediyeler Başkanı olarak seçildim.”

“TÜRKİYE’DE ÇİFTÇİLERE İLK KEZ MAZOT YARDIMI YAPTIK”

“Biz seçilir seçilmez rozetimizi çıkarttık. Bir Allah’ın kulunu ayırmadan, kimin neci olduğuna bakmadan, Ankara’nın bütün ilçe ve semtlerinde, önce insan hayatı, önce insan sağlığı diyerek işe başladık. Düşünebiliyor musunuz, çılgın proje yapacağız diye, Ankara’nın nüfusu artmasına rağmen, 2013 yılından itibaren bir tek otobüs dahi alınmamış. Altyapı yatırımları dahil, acil hangi köyün ihtiyacı varsa oradan başladı. ‘Bizim çılgın projemiz yok, bizim çılgın projemiz Ankara halkını zengin etmek, onlardan aldığımız parayı yine onlara harcamak’ dedik. Kırsal kalkınma projesi yaptık. Tohum dağıtmaya başladık. İnsanlar tarımı, üretmeyi bırakmışlardı. Halbuki Ankara’nın arazisi çok büyük. Yüzde 50’si tarıma uygun. Ancak hükümetin yanlış politikaları nedeniyle hepsi tarım ve hayvancılığı bırakmıştı. Oysa ana işleri oydu. O yetmedi tohum verdik, baktık tüccar ellerinden alacak, belediyede satın almak suretiyle, hem sosyal yardım alanları verdik, hem de başkent marketlerimizde sattık. Para kazanmalarını sağladık. Vatandaş üretime hevesli, mercimek, arpa buğday tohumu verdik. Baktık iyi çalışıyorlar. ‘Ne istiyorsunuz’ dedik, gübre istediler. Belediyemizde ürettiğimiz sıvı gübreyi dağıttık çiftçilere. Türkiye’de ilk defa mazot yardımı yaptık çiftçilere. 35 bin çiftçimize 4 yılda toplam 600 milyon lira para harcadık. 4 yılda 4 buçuk milyar lira gelir elde etmelerini sağladık. Bizim belediyecilik anlayışımız budur.”

Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu ve Yavaş ile yeni video! “Yiğitlerim”

“ANKARA’DA BİR ELİN VERDİĞİNİ DİĞER EL GÖRMÜYOR”

“İnşallah 15 Mayıs’tan sonra, sayın Cumhurbaşkanı Adayımızın her yerde söylediği gibi, anayasada emredici olan hükme göre tarıma ve hayvancılığa bu yardımlar yapılacak. Bu yetmedi. Belediyenin kendi arazilerinde tam 3 bin ton silaj ürettik. Hayvancılık yapanlara ücretsiz verdik. Özellikle küçük aile işletmelerine. İhtiyaçları neyse yardımları yaptık. Şimdi sosyal yardımlara geliyorum. Biz seçilince bunları kesecektik, öyle iddia ediyorlardı. Babalarının mallarını dağıtıyorlardı ya, onlardan başkası bunu yapamazdı. Kapı kapı Ramazan kolisi dağıtılırdı. İnsanlar incitilirdi. Üzerinde isimler yazılırdı. ‘Bak sana yardım yapıyoruz, başka yere oy verme der’ gibi… Biz gelir gelmez, kredi kartı gibi bir tane başkentkart çıkardık. Yardım dağıtma işini ortadan kaldırdık. Bütün ailelere bu kartları vermek suretiyle, gidip mahallenin bakkalından, ailesinin, çoluğunun, çocuğunun gerçek ihtiyacı neyse onları satın almasını sağladık. O kartı önümüzdeki günlerde 5-6 milyon Ankaralı kullanacak. Kimin yardım aldığını da kimse anlamayacak. Dolayısıyla inancımıza göre bir elin verdiğini diğeri görmeden bu işi yapıyoruz.”

Kılıçdaroğlu gençlere seslendi! “Büte bırakmadan ilk turda bitirelim”

“CHP GENEL BAŞKANI ÇANKAYA KÖŞKÜNE OTURACAK VE AYRIMCI DİL BİTECEK”

“Bu ekonomi niye bu hale geldi, biz nerede hata yaptık hiç sorgulayan yok. Döviz yükselir durduramaz, ya dış güçlerdir, ya iç güçlerdir, ya da ağızlarını gere gere ‘CEHAPE zihniyeti’ derler. Artık bu dilden bıktık. Nefret, ayrıştırıcı siyasetin sonu geldi. 6 parti yan yana geldi. Millet İttifakı dendiği zaman TV’ye çıkan ‘Bunlar illet, bunlar zillet’ diyorlar. Sanki biz uzaydan geldik veya düşmanız. Anlamıyoruz bu dil neyin nesi böyle. Halbuki biz seçimi kazanacağız asla ve asla zafer kazanmış olmayacağız, karşımızda düşman yok. Bugüne kadar ağzından Cumhur İttifakı’na, kendisine oy vermeyenlere tek bir incitici sözü olmayan CHP Genel Başkanı, 13. Cumhurbaşkanımız inşallah Çankaya Köşkü’ne oturacak ve bu ayrımcı dil bitecek.”

İMAMOĞLU: ÜLKEMİZİN HER TARAFINI BOLLUK VE BEREKETLE KAPLAYACAĞIZ

Mansur Yavaş’ın ardından kürsüye Ekrem İmamoğlu çıktı.

İmamoğlu şunları söyledi:

“Ardahan’ın ihmal edilmiş her noktasını biliyoruz. Akrabalarınızla Esenyurt’ta, Beylikdüzü’nde bir aradayım. Ardahan’ın her noktaya bağlantısı olmalı, Kars tren yoluyla bağlantısı olsa, Karadeniz bağlantı yolunu bitirsek kötü mü olur? Ardahanlılar göç etmek zorunda kalmaz”

“Bir avuç insanın dönemi bitsin, 86 milyon insanın dönemi başlasın mı? İhmal edilenler, yok sayılanlar, hakkı yenilenler, kıymeti bilinmeyenler, emeğinin karşılığını alamayanlar, 86 milyon iktidar olacak. Hep birlikte iktidar olacağız. Milletin iktidarında ülkeyi iki koldan ayağa kaldıracağız. Memleketin her köşesi güzelleşecek. Bir kişinin konuştuğu değil, 86 milyonun istediği olacak. Ülkemizin her tarafını bolluk ve bereketle kaplayacağız”

“Hep birlikte Cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde yeni bir başlangıç yapacağız.”

“Memleketin şehirleri son 20 yıldır yaşamın kötüleştiği, insanların fakirleştiği alanlara dönüştü. Bu ülkenin kaynaklarını 86 milyon insanımıza ayıracağız, bir avuç insana değil. O bir avuç insanın dönemi bitsin mi?”

“Mülakat uygulamasıyla devlete kadrolarını milletin evlatlarından alıp kendi bir avuç insanlarının çoluğuna, çocuğuna, akrabasına, eşine dostuna veren dönemin sona erip pırıl pırıl evlatlarınıza verilmesine hazır mıyız. Biz milletin evlatları için geliyoruz. İktidarda siz olacaksınız. Hakkı yenenler, kıymeti bilinmeyenler, 86 milyon insan iktidar olacak. Hep birlikte iktidar olacağız.”

Yavaş ile İmamoğlu’nun ardından Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye geldi. Yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

KILIÇDAROĞLU: BİZİM KİTABIMIZDA AYRIMCILIK YOK

“Bu ülkeye, adaleti de umudu da getireceğim. Adalet ya gelecek ya gelecek. Çünkü yüce yaradan dünyayı adalet üzerine inşa etti. İki belediye başkanımız da konuştu. İstanbul’a ve Ankara’ya hizmet veriyorlar. Şimdi onlarlar beraber bütün Türkiye’ye hizmet edeceğiz. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. Büyük beklentileriniz var biliyorum. Ardahan’ın terminali bile yoktu. Şimdi tüm araçlarınız var. Demek ki halka hizmet verirseniz, demek ki kul hakkı yemezseniz Ardahan’ı da Türkiye’yi de kalkındırırsınız. Gençler biliyorum bazen KPSS’yi kazanıyorsunuz, mülakatta eleniyorsunuz. Mülakatı kaldıracağım. Kadınlar sizin de derdinizi biliyorum. Bir sosyal güvenliğiniz yok. Primsiz Aile destek sigortasını getireceğiz. Kimse kimseye muhtaç olmayacak. Devlet yanınızda olacak, devlet sizi birilerine muhtaç etmeyecek.

“ONLAR BEŞLİ ÇETELERE ÇALIŞIYOR BEN HALKA ÇALIŞACAĞIM”

“Dışardan arpa, mısır, yulaf getiriyorlar. Dışarıdan ne bulurlarsa getiriyorlar. Bu ülkenin tarlaları, ovaları, çalışanları yok mu? Onlar beşli çetelere çalışıyorlar, ben halka çalışacağım. Ben sizden bir şey istiyorum. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun, kul hakkı yiyene oy vermeyin. Köy okulların tamamını açacağım. Ardahan söz, sahra tüneli gelecek. Ardahan söz, doğu ekspresi gelecek. Ardahan söz, hayvanlarınızın aşısı hiç bir ücret alınmadan yapılacak. Türkiye zengin bir ülke yeter ki para doğru yere harcanılsın. Bu bölgeyi özel ekonomi bölgesi ilan edeceğiz. Tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi entegre tesisleri kurulacak. Kafkasların ve Orta Doğu’nun 25 milyar et ihtiyacını bu bölge karşılayacak. Herkes bulunduğu yerde karnını doyuracak, huzur içinde yaşayacak. Herkesin işi, geliri olacak, hedefimiz bu. Onlar paraları beşli çeteler, yandaşlar için harcıyorlar. Bay Kemal vatandaşı için harcayacak.”

“BU BÖLGEYİ ÖZEL EKONOMİ BÖLGESİ İLAN EDECEĞİZ”

“Diyorlar ki ‘parayı nereden bulacaklar?’. Türkiye zengin bir ülke, güçlü bir ülke. Yeter ki kaynaklar doğru dürüst harcansın. Bu bölgeyi özel ekonomi bölgesi ilan edeceğiz. Erzurum’dan başlayıp, Kars, Ardahan, Iğdır… Bu bölge tarım ve hayvancılık bölgesi olacak. Büyük bir sanayi entegre tesisleri kurulacak. Bu bölge, Kafkasların ve Ortadoğu’nun et ihtiyacını karşılayacak. 25 milyar dolarlık bir pazarın en güçlü aktörü olacağız. Göreceksiniz bu bölgenin nasıl büyüdüğünü ve kalkındığını. Sadece Kafkaslar ve Ortadoğu değil Avrupa’yı da nasıl beslediğini göreceksiniz. Yardıma koşacağız. Hiç endişe etmeyin”

“HARAMİ DÜZENİN DEĞİŞMESİ İÇİN SANDIĞA GİDECEĞİZ”

“Bu düzenin değişmesini istiyor musunuz? Bu harami düzenin değişmesini istiyor musunuz? Yoksulluğun bitmesini istiyor musunuz? Huzur ve bereketi istiyor musunuz? O zaman hep beraber sandığa gideceğiz. Güzel Türkiye’yi inşa etmek için… Sandığa giderken 1 kişiyi yanınızda götüreceksiniz mutlaka. Geçen seçimlerde AK Parti’ye veya MHP’ye oy vermiş bir kardeşimizi de ikna edip beraber sandığa gideceksiniz. ‘Türkiye’nin değişime, huzura, kucaklaşmaya, kul hakkı yenmeyen bir yönetime ihtiyacı var’ diyeceksiniz. Ardahan benden size söz. Söz verdiklerimin hepsini yapacağız.”