Kılıçdaroğlu Şanlıurfa’da

Yayın tarihi: 11 Mart 2022 Cuma 2:58 pm - Güncelleme: 11 Mart 2022 Cuma 3:42 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa ziyaretinde Siverek’te CHP Üye Katılım Töreni’nde konuştu.

Kılıçdaroğlu açıklamasında şunları söyledi:

“Şanlıurfa’ya gittiğimde en çok çiftçi elektrikten şikayet ediyor. Söz verdim. ‘Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını bize verin bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğiz’ dedim. İki milyon 300 bin arazi taşlık ekilmiyor. Allah’ın güneşi var. Güneşten ısıyı alırken bir şey vermiyorsun. Güneş tarlalarını kurarız, elektrik elde ederiz aynı zamanda artan elektriği de satarız. Erdoğan, ‘Elinden tutan mı var’ dedi. 6 ilde Şırnak, Siirt, Şanlıurfa, Diyarbakır bütün buralarda 3 milyar dolarlık yatırım yapacağız. 3 milyar dolarlık yatırımı yaptığımız zaman 5 bin megavat elektrik elde edilecek. Bu elektrikle bu 6 ildeki bütün çiftçilere elektrik ücretsiz verilecek.”

KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN’A SESLENDİ

“Erdoğan, ‘Elinden tutan mı var’ diyor. Benim elimi tutmazsan, istediğim teşviki verirsen, istediğim taşlık arazileri tahsis edersen, elektrik dağıtım şirketlerine verdiğin hakkı bu şirkete de verirsen söz veriyorum 5 bin megavat gücünde elektrik elde edilecek ve bütün çiftçilere elektrik ücretsiz verilecek. Yiğit adam sözünde durur dimi? Siverek’ten bir kez daha sesleniyorum. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyorsun. Eğer sözünün eriysen benim istediğim beş şeyi vereceksin göreceksin yatırım nasıl yapılıyor. Göreceksin çiftçiye elektrik nasıl ücretsiz veriliyor.”

“BEŞLİ ÇETEYE DÜNYANIN PARASINI VERDİLER”

Beşli çeteye dünyanın parasını verdiler o paranın yarısını verseler bugün GAP bütün Türkiye’yi besleyecekti, ama yapmadılar biz yapacağız. GAP’ı göreceksiniz bitireceğiz ve o su bereketli tarlalara akacak. Alın terinin ne kadar değerli olduğunu göreceksiniz. Yıllar tarlalar bekliyor, su yok, tarlalar boşuna bekliyor.”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Anneleri ile görüştü