Başarır, “beşli çeteye” ateş püskürdü! Her taşın altından bunlar çıkıyor

Yayın tarihi: 11 Şubat 2022 Cuma 1:11 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2022 Cuma 1:11 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Isparta’da yaşanan kar yağışı sonrası günlerce elektriğin kesilmesinin en büyük sorumlusu olarak gösterilen özelleştirilmiş elektrik dağıtım şirketleri hakkında, “Her taşın altından bunlar çıkıyor. Kimsiniz siz ya ülkenin başına çöktünüz karabasan gibi!” ifadelerini kullandı.

TELE 1 ekranlarında Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programına katılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Isparta’da yaşanan kar yağışı sonrası 4 gün boyunca elektrik kesintisi yaşanmasının en büyük sorumlusunun özelleştirildikten sonra beşli çeteye devredilen elektrik dağıtım şirketi olduğunu söyledi.

Başarır, dağıtım şirketinde yaşananların Sayıştay raporlarına da yansıdığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Her taşın altından bu adamlar çıkıyor.Köprüden bu çıkıyor, otoyollardan bu çıkıyor, hastanelerden bu çıkıyor, elektrikten de bu çıkıyor. Kimsiniz siz ya ülkenin başına çöktünüz karabasan gibi. Vatandaşlarda bir nefret duygusu oluştu. Her şeyin sorumlusu olarak bu ülkeyi yöneten bu partiyi ve bunlara dağıttığı ihalelerde görüyorum ben.”

“Bunları yaşıyorum.Bunların hepsini geri alacağız bu şirketleri. Sayıştay raporlarında da net. Görevlerini layıkı ile yerine getirmemişler. Almışlar bakımlarını devlet yapmış, bir suç işlenmiş. Bunları alacağız ellerinden. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde elektrik dağıtım hizmeti tekrar verilecektir. Biz temiz, çevreye zarar vermeyen bir şekilde elektrik üreteceğiz.”

Haluk Levent’ten direnen Yemeksepeti işçilerine ziyaret