Kılıçdaroğlu ‘SADAT baskını’nı anlattı: Bu kuruluşun ne yapacağı belli değil

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 9:07 am - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 9:26 am

SADAT binasına gitmesiyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu Kamuoyunun dikkatini bunların üzerine çekmemiz lazım ki toplumu sarsacak olaylar yapmasınlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta SADAT binası önüne gitmesi ve buradan verdiği ‘seçim güvenliği mesajı’ gündemdeki yerini koruyor.

Kılıçdaroğlu, ziyaretiyle ilgili Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı’ya konuştu ve “SADAT gibi bir kuruluş demokratik bir ülkede dernek adı altında örgütlenemez. Gayri nizami harp, sabotaj, terör gibi konularda insanları alıp eğitmek bir derneğin işi değil” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan SADAT baskını! Bu zorbalardan zerre korkuyorsak namerdiz…

‘NE YAPACAĞI BELLİ DEĞİL’

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Eğer bunu bir dernek üstlenmişse ve bu bağlamda iktidardan da destek alıyorsa, Türkiye sağlıklı bir demokratik sistem oluşturamaz. Bu durumu eleştirmek lazım ama insanlar korkuyor, çünkü bu kuruluşun ne yapacağı belli değil.

Ayrıca, daha garip olan, bu derneğin başkanının daha düne kadar Erdoğan’ın başdanışmanlığını üstlenmiş olması. TSK var, Emniyet, MİT var, bunları bir tarafa bırakıyorsunuz, gayri nizami harp konusunda, sabotaj, suikast nasıl düzenlenir gibi konularda insanları eğiten bir derneğin başkanlığını yapan eski askeri, başdanışmanlığınıza getiriyorsunuz..

SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin TSK ile ilgili sözleri yeniden gündem oldu

‘SURİYE FARKLI ROLLER ÜSTLENDİĞİ KANISINDAYIM’

Suriye konusunda bu derneğin Erdoğan’ın talimatıyla farklı roller üstlendiği kanısındayım. Buna ilişkin açıklamalar, duyumlar, görseller hepsi var. Yasadışı bir işlem yasal görünümlü bir dernek aracılığıyla yapılıyor.”

Devlet SADAT’a milyonlar ödemiş

‘SUİKAST DUYUMLARI ALMIŞTIK’

Kılıçdaroğlu, “Bu örgütün iç siyasete de benzer müdahaleleri olabileceğini mi söylüyorsunuz?” sorusu üzerine şunları söyledi: “Evet, Saray’ın talimatıyla yasadışı bir işleme girenler, aynı talimatla yurtiçinde de bu işleri yapabilir. Aslında iki taraf da yasadışı işlem yapıyor. Geçmişte biz suikastlarla ortalığın karıştırılacağı duyumları aldık, bunları ben de başka liderler de dillendirdi. Bu konuya toplumun dikkatini çekmek istiyoruz, seçimler var, seçim güvenliği söz konusu.

Demokratik bir ülkede seçim güvenliği elbette ki Emniyet güçleri, valisi, kaymakamı, sandık kurulu yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri görevlerini yasal çerçevede yaptıkları bir ortamda alınır. Eğer siz bu yasal ortamı yok etmek ve daha farklı bir ortamda seçime gitmek istiyorsanız, o zaman ciddi sorunlar var demektir. Buna toplumun dikkatini çekmek istedim.”

SADAT’tan Kılıçdaroğlu açıklaması

‘BU KONUYA GİRMEK İSTEMEM’

“Size ulaştırılan belge-duyumda ne söyleniyordu?” sorusuna karşılık “Bu konuya girmek istemem” diyen CHP lideri, “Kamuoyunun dikkatini bunların üzerine çekmemiz lazım; bunlar, toplumu sarsacak olaylar yapmasınlar” diye konuştu.

HABERİN TAMAMI

Akşener’in SADAT silahları iddiası araştırıldı mı?