Özgür Özel’den Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine tepki

Yayın tarihi: 28 Ekim 2023 Cumartesi 8:10 pm - Güncelleme: 28 Ekim 2023 Cumartesi 8:10 pm

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, “Partiyi bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Aydın İl Başkanlığını ziyaret etti. Partiyi bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da sert tepki gösteren Özel, “Bugünlerde Sayın Genel Başkanımızın, kullandığı bazı ifadeler sabahtan beri örgütümüzü derinden sarstı.” ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Özgür Özel şöyle konuştu:

Genel Başkanımız bugün diyor ki, ‘Ben CHP’yi önümüzdeki süreçte, şimdi tanınmayan, sosyal demokrasiyi bilen birisine devredeceğim’ diyor. Ben Sayın Genel Başkanın bu ifadesini bir sürç-i lisan olarak biliyorum. Çünkü CHP, yönetimin babadan oğula devredilmesini 1 Kasım 1922 gününde terk etmiştir, kaldırmıştır. Babadan oğula yönetim devirleri saltanatlarda olur, krallıklarda olur; demokrasilerde olmaz. Biz 1 Kasım’da devretmeli yönetimi kaldırmış parti olarak, 5 Kasım’da görev yapacak delegelerimizin iradesine saygılıyız. ‘Ben partiyi şuna devredeceğim’ demek, delegelere ‘siz yetkili değilsiniz’ demektir. ‘Ben partiyi şuna devredeceğim’ demek, kurultay yalan yere toplanıyor demektir. ‘Ben partiyi kime istersem ona bırakırım’ demek, CHP delegesine ‘sizin kıymetiniz yok’ demektir. Bunu reddediyorum.

“CHP’NİN DELEGELERİNE BÜYÜK HAKSIZLIK YAPILIYOR”

Delegeleri filanca belediye başkanı etkilermiş.’ Çok net bir şey söylüyoruz CHP’nin delegesi asker midir, askerdir. Ama hiçbir belediye başkanının, il başkanının değil Mustafa Kemal’in askerleridir. Ayrıca partinin kurultayını bir belediye seçimleri ile ilişkilendirmeyi doğru bulmam. 5 Kasım günü delegelerimizin serbest oyları ile Genel Başkan seçildikten sonra, Parti Meclisi’nden beklentimiz şudur. Belediye başkanımız başarılıysa, oylarını artırıyorsa, değişimin karşısındaymış hiç fark etmez. Başımızın üzerinedir. Başarılı değilse, değişimde yanımdaki sağ kolum olsa, partime o kötülüğü yapmam.

Özgür Özel: Yetkiyi verin, ilk iş o katı boşaltıyorum