Kılıçdaroğlu: Oy avcılığını düşünmüyoruz

Yayın tarihi: 8 Eylül 2021 Çarşamba 3:06 pm - Güncelleme: 8 Eylül 2021 Çarşamba 3:20 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmit Belediyesi Çınar Çocuk Evi ve Sağlık Merkezi açılışında konuştu.

Çınar Çocuk Evi ve Sağlık Merkezi’nin açılışı bugün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Toplam 885 metrekarelik kapalı alanda bulunan 3 katlı binaya sahip Yeşilova Çınar Çocuk Evi ve Sağlık Merkezi’nde, 640 metrekarelik alan kreş olarak hizmet verecek. Modern ve ergonomik 5 adet sınıf, spor odası, yemekhane ve faaliyet alanlarını bulunuyor. Yeni eğitim döneminde hizmete girecek olan kreşte aynı anda 90 çocuk misafir edilebilecek. Çocukların doğayla iç içe olabilecekleri 2 bin 900 metrekarelik park ve sosyal alana sahip projede hobi bahçeleri, temalı oyun alanları, ahşap kitap okuma evi, tavşan kulübesi, hobbit masal ağaç evi ve kum havuzu bulunuyor.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘gümrük’ tepkisi: Erdoğan yeminli

“YOKSUL MAHALLELERE POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

En büyük arzumuz belediye başkanlarımızın hiç bir ayırım yapmadan belde halkını kucaklamaları. Belediye bakanlarımıza bunu söyledim. Ama başka bir şey daha söyledim. Özellikle yoksul mahallelerden başlaarak pozitif ayırımcılık yapın bu güne kadar o mahalleler ihmal edildi. Oy avcılığı yapıldı. Biz oy avcılığını düşünmüyoruz. Gelir düzeyi yüksek mahallelerde vatandaşlarımız nasıl yaşıyorsa gelir düzeyi düşük mahallelerde de vatandaşlarımız huzur içinde yaşasınlar.

Eğer çocuklarımız iyi yetişmiş öğretmelere teslim edilecekse çocukların geleceği parlak olur.

Dayanışma kültürü dediğimiz bir şey daha var. Bir yerde bir sorun varsa o sorunun çözümü için dayanışma kültüründe büyütmemiz gerekir. Yangın olduğu zaman bizim küçüklü büyüklü bütün belediyelerimiz yardım yapmak için çaba harcıyorlar. Bizim için bu çok önemli.

Dayanışma kültürünü de büyütürsek bir araya gelme kültürünü de büyütürüz.

Büyükşehir’in çok büyük geliri var. Kocaeli’nin sınırlı gelirleri var. Sınırlı gelirlerle çok güzel şeyler yapmayı kim öğrenmek istiyorsa Fatma Kaplan Hürriyetin yaptıklarına baksın. Harcadığınız her kuruşun parasını millete verdiğiniz andan itibaren yeni bir siyasetin penceresini açacaksınız. Yeni bir siyasetin penceresini açtık. Buradan gidiyoruz. Vatandaşlar arasında ayrım yapmadan herkesi kucaklayan bir siyaset anlayışıyla gidiyoruz.  Bunu hayata geçireceğiz. Cumhuriyetin 100. yılında Mustafa Kemal’in kurduğu cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız.