Kılıçdaroğlu Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasındaki ‘troll’ detayına dikkat çekti

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2023 Salı 2:30 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 2:39 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın tutuklanması hakkında “Önce bekliyorlar hiç bir şey yok troller devreye giriyorlar türlü suçlamalar yapılıyor. Suçlamalardan sonra savcılar harekete geçiyor. Tutuklanmaması gereken bir konuda tutuklama kararı veriliyor. Akıl alacak şey değil” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Galip Ensarioğlu’nun konuşmasına dikkat çektiği programının troller tarafından çarpıtılarak sosyal medyaya servis edilmesi sonucu tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasını sert bir dille tepki gösterirken TİP Milletvekili Can Atalay’ın ve Osman Kavala’nın hala serbest bırakılmamasına da tepki gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Acısız bir bayramı geçirmek Türkiye Cumhuriyeti’ne nasip olacak mı diye kafamda hep bir soru işareti var. Deprem oldu. Büyük acılar yaşandı. Ama bazen kendi irademizle haksızlıklara kapı aralıyoruz. devletin kendi iradesiyle haksızlıklara kapı aralaması aslında yüreğimizi yakan temel konudan biridir. Cezaevinde düşüncesinden ötürü hapis yatan çok sayıda gazeteci var, hak savunucuları var, avukatlar var, siyasetçiler var. Hiç kimse 21. yüz yılın Türkiye’sinde düşüncelerinden ötürü hapse atılmamalı. Özellikle aykırı düşüncelerin ne kadar değerli olduğunu aklını kullanan her kişinin bilmesi gerekir.

Avukat Bilgütay Durna, Merdan Yanardağ ile görüşmesini anlattı!

Çok sık kullandığım bir örnek vardır. Aksini düşünmek.  Elma ağacının altında yatan Newton gibi. Kafasına düşen elmayı alıp dünyanın en aykırı düşüncesini sorar. Neden aşağı düşüyor da yukarı düşmüyor. Bu aykırı düşünce Newton’un yer çekim kanunu bulmasını sağladı. O nedenle düşünceden aklımızı kullanmaktan hiç kimse ötekileştirilmemeli ve yargılanmamalıdır. Biz eğer aklımızı kullanabilirsek Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Ama birileri benim gibi düşünmediğin için ben seni hapse atarım derse o ülkede demokrasi olmaz.

CAN ATALAY ÇAĞRISI

Can Atalay, hapiste, 50 günü geçti. Nasıl dünyada nasıl ülkede yaşadığımızı gösteren bundan iyi bir örnek olamaz. Numan Kurtulmuş’a seslenmek istiyorum. TBMM Başkanı yasalara aykırı olarak tutuluyor ve kendisi bir girişimde bulunmuyorsa yasaları ayakları altına alıyor demektir. Sayın Kurtulmuş’a çağrı yapıyorum nasıl yazı yazmam gerekiyorsa benzer uygulamaları arşivlerde bulabilir. Meclis Başkanı karar alırken Saray ne diyecek diye sormamalı. Çünkü Saray’ın hakkını hukukunu değil, Meclis’in hakkını hukukunu gözetmeli.

OSMAN KAVALA

Osman Kavala 2 bin 72 gündür özgürlüğünden mahrum bırakılıyor. Türkiye’de 2 ayrı mahkeme tahliye edilmesi için karar verdi, beraati için karar verdi. Ama kararları takan kim? Vicdan sahibi herkese sormak istiyorum, neden içeride? İnsanda biraz vicdan, ahlak, adalet duygusu kırıntısı olmalı. Bunları her ortamda dile getirmeye çalışıyorum. Mısır’daki sağır sultan duydu.

Adalete çifte standart olmaz. Bütün milletvekili arkadaşlarıma gittiğiniz her yerde haksızlıkları anlatın. Haksızlık karşısında susan eğer dilsiz şeytansa asla susmayacağız.

CHP’li Enis Berberoğlu, Merdan Yanardağ üzerinden isim vermeden İYİ Parti’yi eleştirdi

MERDAN YANARDAĞ AÇIKLAMASI

Ve Merdan Yanardağ, bir televizyoncu bir gazeteci bir yazar. Niçin içerde hangi gerekçeyle içerde. O da 7 gündür tutuklu. Bir komisyon oluşturdu CHP olarak gidildi ziyaret edildi. Bir gazeteciyi tutuklamak hangi aklın işidir. Önce bekliyorlar hiç bir şey yok troller devreye giriyorlar türlü suçlamalar yapılıyor. Suçlamalardan sonra savcılar harekete geçiyor. Tutuklanmaması gereken bir konuda tutuklama kararı veriliyor. Akıl alacak şey değil. Ama bunları Türkiye’de yaşıyoruz. İzmir’deydi yanlış hatırlamıyorsam. Bir müzik çaldı minareden. Onu paylaşan kişiyi tutukladılar ama onu yapan kişiyi görmediler. Çünkü bir kavga çıksın istiyorlar. Bunun adı kısaca hainliktir.  Bu ülkeye hainlik yapanları kendi aramızda da ülkemizde de barındırmamak bizim görevimizdir.

Mustafa Balbay montaj kumpasını yazdı! “Destek olmazsak operasyonların arkası gelecek”

“ULUSLARARASI TEFECİLER MERKEZ BANKASINA BAŞKAN ATIYOR”

Var olan kabineyi Duyunu Umumiye Kabinesi olarak nitelendirmiştim. Uluslararası tefeciler artık Merkez Bankası’na başkan atıyorsa çok ciddi sorunumuz var demektir. Dünyanın kaderini parayı kontrol eden belirler. Erdoğan kontrol eden değil uluslararası tefecilerin kontrol ettiği ve yönlendirdiği kişidir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunları içimize sindiremiyoruz. Öyle bir noktaya geldik ki borçta dışarıya mahkum olduğunuzda dışarının parasıyla işlem yapmaya mahkum oluyorsunuz. Türk lirası sadece artık çarşıda pazarda geçiyor.

“CHP TEK ADAM PARTİSİ DEĞİLDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi bir tek adam partisi değildir. Mustafa Kemal Atatürk’ten günümüze CHP her zaman kadro partisi olmuştur, tek adam partisi olmamıştır. Doğruları yanlışları olmuştur ama bu hareket her zaman ve her zaman ezilenlerin sesi duyulmayanların adalete susamışların partisi olmuştur. CHP zulme karşı milyonları kapsayan çoğulcu duvardır. CHP’nin tüm kadroları dünden bugüne kişisel ikballerin peşinde koşmamıştır.”

EKONOMİK KRİZ

Son 10 yılda Türkiye giderek büyüyen ekonomik krizle karşı karşıya. Toplumun neresine giderseniz gidin bunu hissediyorsunuz. Özellikle aile yapısını temelden sarsmıştır. Uygulanan göçmen politikası ülkemizin demografisini değiştirmiştir. İktidar ailesi üyelerinin dış ülkedeki mal varlıklarının ülkenin dış politikasında pazarlık unsuru haline gelmiştir. Türkiye bu ve benzeri korkunç sorunların kaynağı alan otoriter iktidar tarafından teslim alınmıştır. Bu gerçekler karşısında CHP olarak sessiz durmamız beklenemez. Konumum gereği yapılması gerekenleri yaptım. Ne mi yaptım? Asla görüşülemez denilenlerle görüştüm, bir araya gelinemez denilenlerle bir araya geldim.

“TÜRKİYE’Yİ BU KABUSTAN ÇIKARMAK İÇİN KARARLILIKLA MÜCADELE EDECEĞİZ.”

Herkes için adalet diyerek yaptım. Kardeşçe yaşayalım diye tüm bu çabaları gösterdim. Eğer bizim hayat görüşümüz haksızlığa karşı mücadele ise doğru yolda olmanın verdiği haz her şeyden üstündür. Ne biz seçimi aldığımızda haksızlığa karşı mücadeleyi bırakacaktık ne de alamadık diye mücadeleyi bırakacağız. Türkiye’yi bu kabustan çıkarmak için kararlılıkla mücadele edeceğiz.

Ne ben tek başıma 25 milyon kişiyi bu namuslu davama kattım ne de tek başına CHP kattı. Bu 25 milyon kişinin tamamı haksızlık karşısında susmama koalisyonunda olmak istedi. Onlar burada çıkar birliği yok halkın birliği var dediğimiz için geldiler. Burada her alanda hakça bölüşüm var dediğimiz için geldiler. Çete kuramazsınız ancak hak ettiğiniz iş kadar para alırsınız dediğimiz için geldiler. Öyleyse biz doğru yoldayız.

Ataol Behramoğlu Merdan Yanardağ’ın tutukluluğunu yazdı: Sedat Peker ve Hitler örneği

DEĞİŞİM TARTIŞMALARI

Bizler 25 milyon gibi birçok ülkenin toplam nüfusuna sahip insanla birlikte çıkarsız ve sadece hakkın yanında olmak için koalisyon kurduysak, büyük değişimi zaten başlattık demektir. Ama biz toplum olarak neyin değiştiğine değil neyin değişmediğine bakarsak hata yapmış oluruz.

“BİZLER 25 MİLYON KİŞİYİZ”

Değişen şeyler yüzde 20’den yüzde 48’e kadar ulaşan kitlelerdir. Asla görüşülemez denilen kişilerle ittifak yapmak değişen şeydir. Bugün bu değişimi yaparak 25 milyonu davamıza kattık. Anlatmaya çalıştığım şey 25 milyonu bir araya getirmenin başarısının sadece bana yani bir lidere ait olmadığıdır. Bizler yani hakkın yanında olanlar insanların kimliğini yaşam tarzını siyaset malzemesi yapmayan 25 milyon kişiyiz.

Parti veya bireysel olarak zulmün karşısında haktan hukuktan adaletten yana kim bizimle olmuşsa bu başarı hepimizindir.

“BENİM GÖREVİM 25 MİLYON KİŞİNİN SAYISINI ARTIRMAKTIR”

Eğer 25 milyona ulaşan bu değişim yeterli değilse başarısızlık benimdir… Bugünkü görevim 25 milyondan 1 kişiyi bile feda etmeden ülkemin namuslu vicdanlı kitlelerin sayısını artırmaktır.

“BU PARTİNİN BAŞKA LİDERLERİ DE OLACAK”

Gelecekte bu partinin elbette başka liderleri olacak, o zaman da bugün de ben aynı kalacağım. Bugün CHP lideri olmam ya da olmamam hiçbir şeyi değiştirmez. Kazanımlarımızı geriye değil ileriye taşıyacak değişimi başaracağız. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin başında olsam da olmasam da demokrasi kitlesi hakkın yanında duran kitle olacak, hiçbir zaman liderin güdümünde olmayacak.

Sizler zaten bir liderin güdümünde olmamak için bir araya geldiniz. Hiçbir zaman mücadeleyi tek bir isme indirgemeyin bizler hepimiz değişimin parçasıyız. Devrimlerin tek bir lideri olmaz. Ama her zaman devrime inanmış halklar olur. Biz CHP’nin her bir neferi en az 25 milyondan oluşan halkımızla yoldaşları olarak değişime ışık tutmaya devam edeceğiz.”

Bahçeli Merdan Yanardağ’ı hedef aldı, montajı savundu