‘Mal varlığım Selvi Hanım’ın yüzüğüne kadar internet sitemde’ diyen Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a gönderme

Yayın tarihi: 24 Nisan 2023 Pazartesi 5:36 pm - Güncelleme: 24 Nisan 2023 Pazartesi 9:38 pm

Uşak’ta Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’la halka seslenen Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu tüm mal varlığını internet sitesine yazdığı söyleyerek AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderme yaptı.

Türkiye adım adım 14 Mayıs’ta düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşırken Millet İttifakı il il gezip yurttaşlarla buluşuyor. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ardahan, Kars’ın ardından Uşak’ta yurttaşlarla buluştu.

Uşak’ta yurttaşalara seslenen 13’üncü Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Taşeron işçilerden atama bekleyen öğretmenlere, toprağını ekip biçemeyen mazot bulmakta zorlanan çiftçilere kadar Türkiye’nin kanayan yaraları hakkındaki vaatlerini tek tek sıraladı. Kılıçdaroğlu seçildikten sonra tüm bu sorunları çözeceğini ve Katarlılara satılan Tank Palet Fabrikası’nı 1 hafta içinde geri alacaklarını söyledi.

“DEVLETTE TAŞERON OLMAZ”

Uşak’ta yurttaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Buraya taşeron işçiler de gelmek istemiş ama göndermemişler.  Göreceksiniz. Buradan kendilerine sesleniyorum. Devlette taşeron olmaz. Devlet kadrolu çalıştırır. Taşeron işçisi diye bir kavram devlette olmayacak. Emeklilerimiz sizi unuttuğumu düşünmeyin 2015’ten itibaren emeklilere birer asgari ücret verilmesini savundum.  Önce itiraz ettiler para yok dediler. Sonra mecbur oldular ufak bir rakam verdiler. Ama benim düşündüğümü rakamı vermiyorlar. Önümüzde kurban bayramı var Kurban bayramında bütün emekliler bankaya gidecekler 15 bin liralarını görecekler. Koro halinde bağırdılar ‘parayı nereden bulacaksın?” Sen beşli çeteye parayı buluyorsun da ben millete mi para bulamayacağım? Hiç endişelenmeyin 5’li çetenin kaçırdığı tüm paralı getireceğim. Ne söyledim kul hakkı yiyeni affetmeyeceğim. Paraları getirip milletin cebine koyacağım.”

Kılıçdaroğlu: Onlar 5’li çetelere çalışıyor ben halka çalışacağım

“BİR ÇOCUK AÇSA  85 MİLYON AÇTIR”

“Bay Kemal’in saray merakı yok. Bay Kemal gidip mütevazı bir Cumhurbaşkanı gibi Çankaya köşkünde oturacak. Mustafa Kemal’in koltuğuna gidip Mustafa Kemal’in ideallerini gerçekleştirmek için çalışacağız. Kimesin Kimliğini sorgulamayacağız. Kimsenin inancını sorgulamayacağız. Allah’la kul arasındaki ilişkidir. Kimse sorgulayamaz. Kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa 85 milyon açtır. Bir ailenin elektriği kesiliyorsa 85 milyonun elektriği kesilmiş demektir.”

“SÜLEYMAN ŞAH VATAN TOPRAĞINA GERİ DÖNECEK”

“Bizim 2 kırmızı çizgimiz var. 1 Bayrağımız, 2 vatanımız. Onun dışında herkesle oturup konuşuruz. Bayrağımız için de vatanımız için de gözümüzü kırpmadan ölüme gideriz. Onlar ne yaptılar Süleyman Şah Türbesini kaçırdılar bayrağımızı indirdiler. Bay Kemal ne yapacak. Süleyman Şah Türbesini vatan toprağına götürecek, bayrağımızı dikecek. Ve Bay Kemal başta olmak üzere herkes saygı duyacak.”

“TANK PALET FABRİKASINI 1 HAFTADA GEİ ALACAĞIZ”

“Tank palet fabrikasını Katarlılara sattılar. 1 hafta içinde o Tank Palet Fabrikasını alıp ordumuza teslim edeceğim. Kimsenin endişesi olmasın. Ayrıca bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir cumhurbaşkanı hakaret ettiği bir ülkeye para dilenmek için gitmemiştir. Bizim itibarımız vardır. Biz milli kurtuluş savaşı veren bir gelenekten geliyoruz. Biz milli kurtuluş savaşını vererek tüm mazlum milletlere örnek olan bir ülkeyiz.”

“MAL VARLIĞIMI SİTEME KOYDUM”

“Bay Kemal vatanımızın itibarını her ortamda koruyacak asla egemen güçlerin karşısında diz çökmeyecektir. Kuzey Irak’ta askerimizin başına çuval geçirildiğinde nota vermekten korkan kişi Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturamaz. Biz Mustafa Kemal’in geleneğinden geliyoruz. Biz Mustafa Kemal’in ilkelerinin ne olduğunu iyi bilen bir gelenekten geliyoruz.

Mal varlığımı kendi internet siteme koydum. Ve bütün dünyaya dedim. Mal varlığım budur. Eşimin yüzüğüne kadar koydum. Herkes beni bilmeli tanımalı diye. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı  koltuğunda oturan biri Trump’ın telefonuyla ‘beni kızdırma senin mal varlığını araştırırım’ dediği an ‘araştırmazsanız namertsiniz’ diyemiyorsa oraya gebe demektir. O nedenle söylüyorum. Biz onurumuzla gururumuzla 85 milyonun hakkını koruyarak yolumuza devam edeceğiz. Kimsenin başını öne eğmesine izin vermeyeceğiz.”

Kılıçdaroğlu: Bay Kemal’in gideceği yer Çankaya’dır

“AYRIŞMAYACAĞIZ KAVGA ETMEYECEĞİZ”

“Asla ayrışmayacağız. Kavga etmeyeceğiz. İktidar halkın iktidarı olacak. Bir sözüm daha var Bay Kemal geldiğinde öyle 4 yerden 5 yerden 6 yerden maaş alacaksın cebini dolduracaksın üniversite bitiren gencimiz yıllardır işsiz… Buna izin verecek miyiz? Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 bin öğretmeni atayacağız. Yem gübre dışardan geliyor. Çiftçiyi  toprağa küstürdüler. Hiçbir çiftçinin zarar etmediği bir düzeni inşaa edeceğiz. Ucuz mazotu vereceğiz. Esnafı destekleyeceğiz. Esnaf desteklendiği zaman göreceksiniz orta direk daha güçlü olacak. Ev hanımları aile destekleri sigortasıyla geliri olmayan ya da geliri asgari ücretinin altında olan hanelerin banka hesaplarına para yatacak. Siz işçi gibi memur gibi gidip devletin sağladığı desteği alacaksınız. ”

“UYUŞTURUCU BARONLARINI TÜRKİYE TOPRAKLARINDA YAŞATMAYACAĞIZ”

Uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektiriyorlar. Baronların kökünü kazıyacağım. Onları Türkiye Cumhuriyeti topraklarında asla yaşatmayacağım.

16 KATRİLYON BİR UCUBEYE YATIRILDI”

Uşaklılara seslnen Mansur Yavaş şu ifadeleri kullandı:

“16 katrilyon AnkaPark gibi bir ucubeye yatırıldı. Ankara’da susuz köyle var bunlar 25 yılda bitmez miydi. Çöp projelere Ankara halkının parasını harcamak doğru muydu?

İnsanlar hayvancılığı bırakmış Ankara’ya gelmiş bulabilirse asgari ücretle işe girmeye çalışıyor. Kırsal kalkınmada 600 milyon lira harcadık Ankara halkının cebine 400 milyon lira gelir girdi.

İşçiler eskiden zorla Ankaraspor’un, Osmanlıspor’un maçına götürülürdü ailesiyle gelecek diye yoklama alınırdı. Artık Ankara Belideysinin işçileri sendikasını da seçiyor. Ankara belediyesi kimseyi zorla bir yere götürmüyor. Ankara Belediyesi için çalışıyor karşılığında parasını da alıyor.”

“NEFRET SİYASETİ BİTİYOR”

“Soyluya göre dağlarda 80 terörist kaldı.  Fakat 2018’den beri kendileri gibi düşünmeyenleri o kadar çok terörist ilan ettiler ki bıktık artık ayrıca 2019 seçimlerinden önce sebzeler pahalandı. Bu arkadaşların hiç suçu olmaz. Ya Amerika ya dış güçler ya da CEHAPE zihniyeti diye bir zihniyetin üzerine yüklerler. O zaman pazarcılar suçluydu 2019’da.  Polatlı’da zaten depoya koyuyor soğanını öyle satıyorlar. Polatlı’da depoları bastılar. Soğancılar terörist… Bu ay da Rekabet Kurumu Kasaplar hakkına inceleme yaptı demek ki bu ayın teröristi kasaplar oldu. Kabul edin yönetemiyorsunuz. Bu halka söyleyecek bir şeyiniz kalmadı. Dediler ki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde işçi çıkartılacak işte yeni alınacakların listesi… Onu da tam okutmuyorlar. PKK’lıları işe dolduracak. Dediler ki sayaçları DHKP-C’liler okuyacak faturaları onlar götürecek. Baktılar ki öyle bir şey yok. TC tabelaları geri geldi. Tam tersine gitmekte olan beka yerine çakıldı. İstanbul seçimini iptal ettiler. Artık beka lafı edilmedi. Çünkü hiç bir belediyede bekayla ilgili sorun olmadı. Ankara’da da faturaları vatansever Ankaralılar yazıyor. Baktılar ki istedikleri olmadı İstanbul seçiminde ağız değiştirdiler. “İstanbul düşerse Türkiye düşer İstanbul düşerse Kudüs düşer. İstanbul düşerse Mekke düşer” düşmedi. Hiç bir şey olmadı yine olmayacak. Türkiye’de 14 Mayıs’tan sonra değişim yaşanacak ve hiçbir şey olmayacak. Tam tersine Türkiye daha da güçlenecek. Hatta şunu yaptılar. Dediler ki “Mursi’yi mi seçeceksiniz Sisi’yi mi seçeceksiniz dediler. İstanbul halkı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu seçti fakat kendileri gittiler Sisi ile tokalaştılar. Şimdi aynıları söyleniyor. TOGG ortada yapandan Allah razı olsun Anadolu gemisi var Allah razı olsun İHA’lar SİHA’lar var Allah razı olsun. Bakın bu ülkede ASELSAN ROKETSAN gibi kurumlar 80’li yıllarda kuruldu. Bunları geliştiren insanlar kendisinden sonraki hükümetleri devretti gitti. Hala o kurumlar ülkenin güvenliği için çalışmalar yapılıyor. Fakat öyle bir çalışma yapılıyor ki TOGG İHA SİHA Bunlar sankı devletin parasının yapılmamış da partinin müzesine koyacaklar. Milli Güvenlik politikası hiç bir zaman düşünmez. Ne bebek katili serbest kalır. Ne de teröristler hapishanelerden çıkartılır. Onları çıkartırsanız yine siz çıkartırsınız. Bizlere güvenin. Nefret siyaseti inşallah bitiyor. Bundan sonra bugüne kadar hayatında hiç bir zaman Cumhur İttifakı’na söz etmemiş onları destekleyenlere kötü söz etmemiş birisi iş başına geliyor.”

“AYRIM SİYASETİ”

Millet İttifakı’na her eline mikrofon aldıklarında illet zillet diyorlar. Bu bitecek. Seçildiğimizden itibaren rozetimizi çıkartıp Millet İttifakı da 85 milyonun tamamını kucaklayacak ayrım siyaseti ortadan kalkacak.  Türkiye’yi mutlaka ama mutlaka kalkındıracağız. Millet İttifakı olarak 6 siyasi parti genel başkanı yan yana geldi. Farklı siyasi görüşlere sahip insanlar 2400 maddelik bir mutabakat metninde anlaştılar. Yapılacaklar orada yazılı onun haricinde ne bakan olan var ne şu var ne bu var.  Uydurmasınlar. Altılı masaya bir de çengel takıyorlar 7’li masa diye. Onlar yolunu seçti gittiler. Onlarla yan yana koyduğunuz zaman PKK ve uzantılarının taleplerini yan yana koyduğunuz zaman Türk Bayrağını sorun yapıyor. Hüda Par’da sorun yapıyor. Türkiye’nin en büyük beka meselesi vatandaşına baskı yapan iktidardır. Onlar gittiği zaman beka aslında kendini kurtaracak İnsanlar kucaklaşacaktır.

“BU İTTİFAKIN TADINI BEN BİLİYORUM”

Uşak’ta Millet Buluşması’nda konuşan Ekrem İmamoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

“Gençlerimize onların emekleriyle geleceklerini hazırlamaya hazırız. En büyük ekip tam da işte bu memleketin 86 milyon insanımızın evlatları. Biz bu evlatlarla bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz. Bir avuç insanlar onların evlatlarıyla değil. Güvencemiz çok büyük. Türkiye tarihinde böyle bir ittifak olamadı. Belki bunun ilk meyvesini ben tattım. İstanbul’u kazandık. Hep birlikte kazandık. Bu ittifakın tadını ben biliyorum. Bize İstanbul’u kazandırdı milletin ittifakına dönüştürdü. Millete Türkiye’yi Türkiye’nin geleceğini kazandıracak. Sorumluluğumuzu sizinle birlikte yerine getireceğiz. Bu kentin insanıyla Büyükşehir Belediyesi’nde de çalışıyorum. Bu şehrin insanı özenli insan memleketine düşkün adaletine düşkün bir şehir. Biz bu şehri hak ettiği değere de kavuşturacağız. Geciken hangi işi varsa. Hızlı trenden çevre yoluna bu şehrin yaşadığı maden sorununa varıncaya kadar masamızda önemli noktada duracak. 26 Bine yakın Üniversite genci var. O gençlerin mutsuz olduğu KYK yurtları var onların yurtlarını İBB yurtlarının aynısını 1 yıl içinde bu ülkenin yurt sorununu çözeceğiz. Cumhuriyetin 100’üncü yılında biz genç kızlarımızı ve oğullarımızı ekonomik sıkıntılardan dolayı üniversiteye gidemeyecek hale düşürmüşsek yazıklar olsun. Cumhuriyetin 100’üncü yılına yakışmadı. Biz bu kadersizliği değiştireceğiz. Yalana iftiraya son vereceğiz. Güçlülerin karar alabildiği değil adil kararların alındığı bir Türkiye için mücadele edeceğiz.”