Kılıçdaroğlu: Hazinenin 6 milyar lirası nerede?

Yayın tarihi: 26 Ocak 2022 Çarşamba 5:43 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2022 Perşembe 1:06 am

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Burada buluşmak üzere” diyerek Twitter’da ‘önemli bir konu’ hakkında bilgi vereceğini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, “AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL’nin 5’li çeteye peşkeş çekildiğini”söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NTV canlı yayınına çıkacağı saatte Twitter’dan ‘önemli bir konu’ hakkında bilgi vereceğini paylaşmıştı.

CHP lideri Twitter hesabından konuyla ilgili açıklamasında, “Sevgili halkım, bu akşam saat 22.00’de önemli bir konu hakkında size bilgi vereceğim. Burada buluşmak üzere…” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında, “AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL’nin 5’li çeteye peşkeş çekildiğini”söyledi.

NTV’YE SESLENDİ

Katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden

NTV’ye seslenen Kılıçdaroğlu, “NTV’deki gazeteciler, siz sormaya çekindiniz, bağlayın isterseniz, ben sorayım ıslak imzalı milyarları. Cesareti var mı benimle yüzleşmeye?” ifadelerini kullandı.

“HAZİNE’DEN 6 MİLYAR LİRA 5’Lİ ÇETEYE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ”

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Bazıları bizzat Saray’daki şahıs tarafından imzalanmış. Görüyorsunuz değil mi? Bu şerde şöyle bir hayır var: Beytül’mala el uzatan bu belgelerin arkasında kim var hepimiz görüyoruz.

Peki bir belgeyi anlatayım: 3 Nisan 2018… Bir açık ihale yapılır. Bu ihaleye 15firma katılır, ihalenin bedeli 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 lira ama kazanan firmaya bu ihale verilmez.

Neden? Çünkü beşli çeteden değildir. Bu nedenle ihale iptal edilir ve aynı iş yeniden ihale edilir. 21 Ağustos 2020’de ihale açılır. Aynı iş bu kez 3 milyar 200 milyona değil, 9 milyar 449 milyon 995 bin 834 liraya beşli çeteye peşkeş çekilir.

Saray’daki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı? Aradaki 6 milyarlık fark için, tek bir imza ile 6 milyar lira çeteye peşkeş çekiliyor. Hazinenin kasasını soyanlar doymamış, daha da çok para istemişler ve imzalamak zorunda kalmış.

Aslında ben bugün size Saraylı ve ailesinin yaptığı bir yolsuzluğu daha anlatmak için gelmedim. Bunların yolsuzluğu artık sağır sultan için bile yeni bir haber değil.

Ben bugün, hala devletimizde vatanseverler var demek için, direnenler var demek için sizleri evime davet ettim. Bu vatanseverler, yüzlerce belgeyi göndermeye devam ediyorlar.

Devletin denetlemeyle görevli kurumlarının onurlu memurları bu işleri incelemeyi bırakmış değiller. Tarihe not düşecek raporlarını hazırlamaya devam ediyorlar, hiç merak etmeyin bu daha başlangıç.

Hepsini açıklayacağız. Ey şahıs! Sana çok sürprizlerim var. Benim karşıma çıkamıyorsun ama duyduğum kadarıyla tam şu an da yine ekranlara çıkmışsın. Karşında oturan cesur gazetecilere sesleniyorum: Bu belgeleri kendisine sorabilir misiniz?

Neyse, siz sormasanız da bu devletin şerefli, onurlu bürokratları da halkımız da soruyor ve soracak zaten. Söyledim, yine söyleyeceğim artık bu devletin onurlu bürokratlarının zamanı geliyor. Bu suçlara ortak olanlara ise tabi ki farklı bir muamele olacak. Selam olsun o vatanperver bürokratlara, selam olsun Memur Teoman’lara, selam olsun direnenlere, selam olsun.”

Davutoğlu ve Babacan’dan İmamoğlu’na destek: Olağan bir durummuş gibi yansıtmak doğru değil

İmamoğlu: Bunu yapan veya talimatı veren her kimse takipçisi olacağım