Davutoğlu ve Babacan’dan İmamoğlu’na destek: Olağanüstü bir durummuş gibi yansıtmak doğru değil

Yayın tarihi: 26 Ocak 2022 Çarşamba 5:01 pm - Güncelleme: 26 Ocak 2022 Çarşamba 7:28 pm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir restoranda yemek yediği için hedef gösterilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek verdi. Davutoğlu, “Bunun olağanüstü bir durummuş gibi yansıtılması doğru değil” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, basın toplantısı gerçekleştirerek ortak basın açıklaması yaptı. Parlamenter sistemle ilgili çalışmalarına değinen liderler, “Sistemin oturacağı siyasal bağlamın topluma güven vermesi önem taşıyor” dedi.

ERKEN SEÇİME İŞARET ETTİLER

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu ve Babacan, erken seçime işaret etti. Davutoğlu “Türkiye her an seçime gidebilir. Oluşturulan iklim belli. Bu iktidar gittiğinde ülkeye kaos gelmeyecek. Toplumun bütününde güven hissi oluşacak. Son derece verimli ve güzel görüşmeler oluyor.” ifadelerini kullandı.

Babacan ise “Böyle bir ülkede sorunların çözülmesi mümkün değil. Biz bunları 3 yıl önce gördük. Hükümetin hiçbir problemi çözemeyeceği için böyle bir yola çıktık. Siyasi partiler arasındaki iş birliğine önem veriyoruz. DEVA Partisi olarak biz bu ülkenin menfaatine çare olacak her türlü gayrete katkı vermek isteriz.” şeklinde konuştu.

“EKREM İMAMOĞLU’NUN YEMEK YEMESİNİ ELEŞTİRMEK HÜKÜMETİN PROPAGANDASI”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kar yağışı sırasında bir restoranda yemek yemesiyle ilgili sorulan soruya Davutoğlu, “Bunun olağanüstü bir durummuş gibi yansıtılması doğru değil” diyerek yanıt verdi. Babacan ise, 

“Kar yağışının İstanbul’a getirdiği sorunları hepimiz gördük. Bizim geçen sonbaharda açıkladığımız afet planımızda yerel yönetimlere hatta muhtarlara bile görev vermeyi söylüyoruz. Yerelde sağlam bir koordinasyon. Merkezi yönetimle yerel yönetim arasında çok ciddi bir bir problem var. Burada Ankaralılar ve İstanbullular sorun yaşıyor. Particilik bırakılacak. Yemek vs. hükümetin propagandası olarak görüyorum. Bizim Londra büyükelçimizde gider Londra’da görüşürüz. Bundan daha doğal bir şey yok. Propaganda makinesinin büyütmesi olarak görüyorum. Parlamenter sistem çalışmaları tamamlanmış durumda. 6 siyasi partinin bunu nasıl açıklayacağı belirlendikten sonra komisyonda oluşacak görüş birliği neyse bizde ona uyarız.” ifadelerini kullandı.

ALİ BABACAN: İTTİFAKLAR İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR KARARIMIZ YOK

Babacan şöyle konuştu:

“Biz daha önce de açıkladık. Siyasi partiler arasındaki görüşmeleri anlamlı buluyoruz. DEVA Partisi olarak gençlerin umutsuzluğuna her türlü gayret vermek isteriz. Daha önce ben açıkladım. İttifaklar ile ilgili herhangi bir kararımız yok. Bir süre sonra sonra bir karar oluşturabiliriz. Hükümetin, bu zihniyetle hiçbir sorunu çözemeyeceğini bildiğimiz ve bunları üç yıl önceden fark ettiğimiz için yeni bir siyasi hareket başlattık.”

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMİN DETAYLARI

Liderler, güçlendirilmiş parlamenter sistemin detaylarına ilişkin de konuştu. Davutoğlu konuyla alakalı olarak şunları söyledi:

“Kış şartlarında ülkenin güvenliği olmayan bir ülkeden bahsediyoruz. 7-8 saat yolda kalanlar oldu. Bu yönetim beceriksizliği ve merkezi yönetimle yerel yönetim arasındaki gereksiz gerilimler halkın hayatını zorlaştırıyor. Kış şartlarında seyahat güvenliğini sağlamaktan yoksun bir yönetim seçim güvenliğini nasıl sağlayacak? Kışın ortasında enerji sorunu yaşıyoruz. Rusya ile anlaşma yapmamanın sıkıntısını yaşıyoruz. Temel hak ve özgürlüklerin gereğinin yerine getirilmemesi konusunda bile sıkıntı var. Seçimle ilgili kaygı duyulmasını anlıyoruz. Hiç merak etmeyin. Türkiye’de seçim yapıldığında bu güvenliği size sağlamayı taahhüt ediyoruz.”