Kılıçdaroğlu günlerce linç edilmişti! AKP’li isimden seccade üzerinde baret testi

Yayın tarihi: 23 Kasım 2023 Perşembe 3:41 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2023 Cuma 1:50 pm

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Kılıçdaroğlu’nun seccadeye ayakkabı ile basması AKP’liler tarafından tepki alırken bu kez AKP’li Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir’in yardımcısı Tahir Ergül, seccade üzerine basarak baretler üzerinde test yaptığı bir video çekti.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayı CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, katıldığı iftar davetinde seccadeye bastığı görüntüler günlerce konuşulup AKP’liler tarafından tepki almıştı. Bu kez benzer bir durum AKP’li Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir’in yardımcısı Tahir Ergül’den geldi.

Tiktok’ta çektiği videolarla gündem olan AKP’li Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir’in yardımcısı Tahir Ergül, seccade üzerine basarak baret sağlamlık testi yaptı. Oda TV’den Uğur Can Biçer’in haberine göre, seccadenin üzerine 3 tane baret koyan Tahir Ergül’ün, yangın söndürme tüpünü yukarıdan bırakarak baretler üzerinde test yaptığı görüldü.

Erdoğan her gittiği yerde pahalılığı örtmek için seccadeye sarılıyor

AKP’LİLERDEN KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ YAĞMIŞTI

AKP’liler, bu fotoğrafı Kılıçdaroğlu’nun dini değerlere saygısızlık yaptığı ve bilerek provokasyon yaptığı şeklinde yorumlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Fazla kalmadı 40 gün. Bu 40 gün içerisinde birileri seccadelerin üzerine ayakkabılarla basabilir” demişti. Kendisine seccade hediye edilen Erdoğan, “Bunlar Pensilvanya’dan alıyorlar talimatı. Onlara göre meşrudur, yapabilirler” diyerek Kılıçdaroğlu’nu hedef almıştı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da, Kılıçdaroğlu’na “Ayakkabınız ile bastığınız yer, müslümanların secde ederken kullandığı seccadedir” diye tepki göstermişti.

KILIÇDAROĞLU ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm” diyerek “Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Yerdeki seccadeyi görmediğini belirten Kılıçdaroğlu şunları söylemişti:

“İftar organizasyonuna katıldığımız restoranda oldu bu olay. Fotoğraf çektirmek isteyenler vardı. Ben kimseyi kırmam. Böyle bir alışkanlığım da yoktur. Öyle de yetişmedim. Herkesi kucaklarım, herkese saygı duyarım. Salon kalabalıktı. Yerdeki seccadeyi görmedim. Şimdi o kare üzerinden operasyon yapıyorlar. Açıkça söyleyeyim. Ben onların operasyonunu umursamam. Samimi olarak üzgünüm. Ben, ailem, eşim, çocuklarımız asla ve asla hiçbir kutsala saygısızlık etmez. Bunu da bilmenizi isterim. Hem bu benim hayat tarzıma, hayat görüşüme ve varoluşuma aykırı. Böyle iftiralardan, operasyonlardan siz samimi Müslümanlara sığınıyorum ve sözlerime yeniden başlıyorum.”

Seccade ve Kur’an’la miting yapan Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘mezhep istismarı’ suçlaması

Kaynak: TELE1