Erdoğan her gittiği yerde pahalılığı örtmek için seccadeye sarılıyor

Yayın tarihi: 10 Nisan 2023 Pazartesi 4:35 pm - Güncelleme: 10 Nisan 2023 Pazartesi 4:40 pm

Türk halkı iktidarın ekonomi politikası sebebiyle enflasyon altında ezilirken AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine ‘seccade’ üzerinden siyaset yaptı. Erdoğan, “Kıbleyi bilmeyenler tabii ki seccadeye ayakkabıyla basar ” dedi.

AKP iktidarının ekonomi politikaları nedeniyle fiyatı 2022’deki çeyrek altın fiyatı ile yarışan soğan, tane ile alınır hale geldi. Derin yoksulluk sebebiyle her üç çocuk biri yatağa aç girerken AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yine ‘seccade’ üzerinden Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı aday CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Erdoğan, Pendik’te Çamçeşme Mahallesi Marmara Caddesi’nde toplu açılış töreninde destekçilerinin seccade göstermesi üzerine, “Seccadeyi gösteriyor da seccadeyi niçin gösterdiğini anlıyorum. Sevgili kızlarımız, siz kıblenizi biliyorsunuz ama kıbleyi bilmeyenler tabii ki seccadeye ayakkabıyla basar ama bunlara asıl kıblenin neresi olduğunu 14 Mayıs’ta siz bildireceksiniz” ifadelerini kullandı.

METRO AÇILIŞINDA DA BENZER SÖZLERİ SARF ETMİŞTİ

Erdoğan, geçtiğimiz gün Başakşehir-Kayaşehir metro açılışında da ‘seccade’ üzerinden siyaset yapmıştı. Erdoğan,  şunları sarf etmişti:

“Birileri seccadelerin üzerine ayakkabıyla basabilir. Ee ne yapalım. Bunları da iyi tanımak lazım. Kıblesi Kâbe olmayanın artık seccadesi nereye bakar bilemem. Ramazan tüm müslümanların vahdetinin sembolüdür. Ramazan, oruçla, namazla, zikirle gönüllerimizi arındırma mevsimidir.” İfadelerini kullandı.

SECCADE İLE KÜRSÜYE ÇIKMASINA TEPKİ YAĞMIŞTI

Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Bağcılar Toplu Açılış törenine seccade ile çıkmasına sosyal medyada tepki yağmıştı. Yurttaşlar, ekonomik kriz ve deprem süreciyle ilgili paylaşımlar yaparak Erdoğan’ın eline seccade almasını eleştirmişti.

KILIÇDAROĞLU: SÖYLENECEK HER ŞEYİ SÖYLEDİK

Seccade üzerinde durması hakkında özür dileyen Kemal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili de Twitter hesabından açıklama yapmıştı. Kılıçdaroğlu ‘samimi müslümanlar’a değindiği açıklamasında, “Seccade konusunda söylenecek her şeyi söyledik. Samimi Müslümanlar beni anladı. Peki bu işin tutmayacağını bilmez mi Erdoğan? Bilir” dedi.

Erdoğan yine din üzerinden siyaset yapıp Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı