Kılıçdaroğlu gençlere seslendi: Otoriter yönetime siz son vereceksiniz

Yayın tarihi: 20 Mart 2022 Pazar 11:51 am - Güncelleme: 20 Mart 2022 Pazar 12:07 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere seslenerek “Otoriter yönetimin otoritesine son vermek gibi olağanüstü bir görevi yerine getirmiş olacaksınız” diye seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Güç Sende, Senin Elinde” Gençlik Çalışması Lansmanı’nda konuştu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

-Türkiye’yi bir sorun yumağı haline getirenleri gördünüz, şimdi Türkiye’yi sorun yumağından kimlerin çıkaracağını göreceğiz. Nasıl? Sandığa giderek. Yüz yıl geçti, cumhuriyetimizin üzerinden. Yüzyılın mutlu günleri de vardı, mutsuz günleri de vardı. Yüz yıl içinde Türkiye’de başbakanlar asıldı, bakanlar asıldı, gencecik evlatlarımız asıldı. Artık geldiğimiz bu yüz yılda Türkiye’yi demokrasiyle taçlandırmak istiyoruz. Zenginliğimizi düşmanca kullanmak isteyenlere izin vermeden yolculuğumuza devam etmek istiyoruz. Değişim, sizler değiştireceksiniz. Güç, evet sizin elinizde. Siz sandığa gidip oy kullandığınızda Türkiye’deki değişimi dünyaya duyurmuş olacaksınız. Otoriter yönetimin otoritesine son vermek gibi olağanüstü bir görevi yerine getirmiş olacaksınız. Bunun farkında mısınız bilmiyorum, dünya siyasi tarihine geçecek gençler olarak bunun farkında olun.

Her şeyi önceden gördük. Türkiye’nin nereye gideceğini de önceden gördük. Umutsuzluğu aşılamak istiyorlar, bunu da önceden gördük. Bir gıda krizi olacağını da önceden gördük. Ekonomi yönetemeyeceklerini de önceden gördük. Sorumlu bir muhalefet olarak uyardık. Nasıl çözüleceğini de anlattık onlara. ‘Hayır siz bilmiyorsunuz’ dediler. Geldiğimiz tabloda Türkiye’nin tüm sorunlarını bildiğimizi ve çözümler ürettiğimizi de artık tüm dünya biliyor.

Uzun yıllar Almanya’da çalışmış, AK Parti’nin Almanya’da örgütlenmesini gerçekleştirmiş bir vatandaş anlatıyor: Oğlu Almanya’da tıp okuyor. ‘Oğlum, sen Türkiye’de olsan hangi partiye oy verirsin? diyor. Oğlu, ‘Baba, CHP’ye oy veririm’ demiş. Bir çocuk, babasını dönüştürmüş ve o baba şimdi Almanya’da CHP için çalışmalar yürütüyor.