Kemal Kılıçdaroğlu: Uyuşturucu baronları siyasetçiyi satın alıyor

Yayın tarihi: 20 Mart 2022 Pazar 8:38 am - Güncelleme: 20 Mart 2022 Pazar 8:39 am

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hapse girmiş hiçbir ‘uyuşturucu baronu’ olmadığı iddiasını yineledi. Kılıçdaroğlu, “Şimdi de ilave de yapıyorum: ‘Baronlar, siyasetçiyi satın alıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Mart’taki TBMM Grup Toplatısı’nda “Türkiye Cumhuriyeti Devleti hapishanelerinde bir tane uyuşturucu baronu var mı? Yoktur. Ama garibanlar oradalar.” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konuşmasından sonra Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) açıklama yaptı. EGM, uyuşturucu operasyonlarının devam ettiğini belirterek,”Baronlara’ ve ‘uyuşturucu satıcılarına’ operasyon yapılmadığını ileri sürmek teşkilatımıza hak etmediği bir iftirada bulunmaktır” ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşarak iddialarını yineledi. Kılıçdaroğlu, polisin üzerinde siyasi baskının sona erdiğinde Türkiye’de uyuşturucu baronu kalmayacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

“Beni şaşırtan şu oldu: ‘Cezaevinde uyuşturucu baronu var mı?’ diye sorduğumda polisler üzerinden bir tartışma açıldığı ve ‘Bu konuda Kılıçdaroğlu niye konuştu’ bilgisi bana geldi. Uyuşturucu satıcılarını, baronunu yakalayan da polistir. Polis olağanüstü çaba gösteriyor. Ama tutuklamayan, serbest bırakan yargı. ‘Hapishanede bir tane uyuşturucu baronu var mı?’ dedim şimdi de ilave de yapıyorum: ‘Baronlar, siyasetçiyi satın alıyor’. Uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti’yi kim bıraktırdı? Polis, yakalamış, teslim etmiş. Zindaşti’yi polis bırakmadı. Onu bırakan yargı. Onun serbest bırakılması için araya giren siyasetçi kim? Bu da biliniyordu. Baronların kara parasını Türkiye’ye getirmek için AKP af çıkarıyor. polis, siyasi baskı olmadığı sürece daha da iyi görev yapacak. Polisleri rahat bıraksınlar uyuşturucu baronu kalmaz.”

Polis okulları yönetmeliklerinde değişiklik