Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın seçim gecesi sözlerine yanıt verdi: Demek ki darbe söz konusu değil

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2023 Cumartesi 1:13 am - Güncelleme: 13 Mayıs 2023 Cumartesi 2:08 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ Cumhur İttifakı, sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecektir” sözlerine yanıt veren Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “ Demek ki ortada İçişleri Bakanı’nın dediği gibi bir darbe falan söz konusu değil” dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de yayınlanan Liderler FOX’ta programına katıldı.

Seçimlere iki günden az süre kala gündeme ve seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Seçim öncesi bütün yurttaşlarımdan şunu bekliyorum: Herkes sandığı gitsin ve oyunu kullansın. Sadece benim değil tüm vatandaşların sorumluluğu var” dedi.

Kılıçdaroğlu ifadelerini şöyle sürdürdü:

“Yav Allah aşkına, savaşa mı gidiyoruz? Hayır efendim. Daha önce de ‘Muhalefet kazanırsa darbe olacak’ demişlerdi. Seçim tarihini belirleyen sizsiniz, Meclis’i fesheden sizsiniz. Sayın Erdoğan’ın da diğerlerinin de ifadeleri ürkütücü. Ne 15 Temmuz’u, ne ilgisi var 15 Temmuz ile. Sandığa gidip oy kullanacağız.

‘Biz gitmeyeceğiz’ diye bir mesaj veriyorlar. Kimsiniz siz ya, nasıl gitmezsiniz? Kendinizi halkın üzerinde mi görüyorsunuz? Sandık konuldu, oylama yapılacak. Dolayısıyla siz de tıpış tıpış gideceksiniz, bu kadar basit”

“SANDIKTAN ÇIKAN SONUCA SAYGISI OLMAYANIN MİLLETE SAYGISI YOKTUR”

Ortak yayında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seçimi kaybetmesi halinde nasıl bir tavır sergileyeceği soruldu. Daha önce, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun siyasi darbe girişimi olarak nitelediği seçimlere dair soruyu Erdoğan, “Bunu değerlendirmeyi bile gereksiz buluyorum, çok saçma bir soru” şeklinde yorumladı.

Erdoğan şöyle konuştu:

“Biz Türkiye’de demokratik yolla iktidara geldik. Nasıl halkımızın tercihiyle iktidara geldiysek milletimiz ola ki böyle bir farklı karar verecek olursa demokrasinin gereği neyse onu yaparız. Başka yapacak bir şey yoktur. Sandıktan çıkan sonuca saygısı olmayanın millete de saygısı yoktur. Cumhur İttifakı, sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecektir”

Millet İttifakı’ndan Ankara’da muhteşem final

“DEMEKKİ DARBE SÖZ KONUSU DEĞİL”

Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın ifadelerinin kendisine aktarılması üzerine ise katıldığı canlı yayında, “Güzel. Sandıktan çıkacak her sonuç meşruysa bizim istediğimiz de odur. Demek ki ortada İçişleri Bakanı’nın dediği gibi bir darbe falan söz konusu değil” şeklinde konuştu.