Kılıçdaroğlu Erdoğan’a açtığı ‘5 kuruşluk’ davayı kazandı

Yayın tarihi: 26 Aralık 2023 Salı 11:28 am - Güncelleme: 26 Aralık 2023 Salı 11:28 am

Cumhuriyet Halk Partisi Avukatı Celal Çelik önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı açtığı ‘5 kuruşluk’ davayı kazandığını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açtığı 5 kuruşluk tazminat davasında karar çıktı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Kılıçdaroğlu’nun davayı kazandığını sosyal medyadan duyurdu.

Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığı kalkıyor! 40 dosya raftan inecek

Çelik paylaşımında şunları söyledi:

“Erdoğan’a açtığımız 5 Kuruşluk dava sonuçlandı! Erdoğan’ın 23.11.2022 tarihinde ifade ettiği “sefil, haysiyet fukarası, namert, yüzsüz…” hakaretleri nedeniyle, 7. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun; “kişinin ederine göre dava açılmalı, benim için değeri 5 Kuruş, o nedenle 5 Kuruşluk dava aç” talimatı gereğince açtığımız davayı az önce kazandık… İstediğimizi elde ettik! Ne var ki 5 Kuruşluk davanın ağırlığını azaltmak için açılan 500.000 ₺ istemli karşı davada da Mahkeme aleyhe 35.000 ₺ tazminata hükmetti! Bu kısmı İstinaf edip karşı davayı da nihayetinde kazanacağız.. Mücadeleye devam.”

Kaynak: TELE1