Kılıçdaroğlu emekliye 15 bin lira sözünü yineledi: Beşli çeteleri açlığa mahkum ettireceğiz…

Yayın tarihi: 29 Nisan 2023 Cumartesi 1:29 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2023 Cumartesi 5:19 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu emekliye Kurban Bayramı’nda 15 bin lira sözünü Kayseri’de yineledi “Beşli çeteleri açlığa mahkum ettireceğiz ama vatandaşı değil” dedi.

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere gün sayarken, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri’de miting düzenledi. Emekliye Kurban Bayramı’nda 15 bin lira sözünü yineleyen Kılıçdaroğlu “Beşli çeteleri açlığa mahkum ettireceğiz ama vatandaşı değil” ifadesini kullandı.

Mitingte Kılıçdaroğlu konuştuğu sırada bir genç sahneye fırladı. Korumalar genci uzaklaştırmak isterken Kılıçdaroğlu “Bir şey olmaz fotoğraf çekecek” diyerek engel oldu. Kılıçdaroğlu konuşmasına ara verip gençle fotoğraf çektirdi.

Kılıçdaroğlu: Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum

YAVAŞ: NE KUDÜS DÜŞTÜ NE MEKKE

Mitingte ilk sözü alan Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş şöyle konuştu: “Maşallah geçen miting de kalabalıktı, şimdiki de maşallah dedirtiyor. Kayseri kararını vermiş. ‘Şampanya mı şükür namazı mı’ diyerek toplumu ayrıştırıyor. Ankara’yı işgalden kurtardığımızda Hacı Bayram’a gidip şükür namazı kıldık ve “bismillah” diyerek başladık. Sadece kendinizi Müslüman sanmanın anlamı nedir?

İstanbul düşerse Kudüs düşer” dediler, “Binali Yıldırım mı Sisi mi?” diye sordular. Sonra gidip Sisi ile el sıkıştılar. Ne Kudüs düştü ne Mekke, her şey yerinde” Cumhur İttifakı mensupları çeşitli açıklamalar yaparak bizim onlara cevap vermemizi istiyorlar. O cevapları ben vereyim, Genel Başkanlarımız yapacaklarını anlatsın.”

Ülkü Ocakları’nın ‘Kılıçdaroğlu’ afişi kaldırıldı, Kaftancıoğlu son kez uyardı

‘ALLAH KAHRETSİN SİZİ’

Melih Gökçek’in danışmanlığını yapan Onur Erim’in Meral Akşener hakkında canlı yayında söyledikleriyle ilgili de konuşan Yavaş “Allah kahretsin sizi, başka malzemeniz mi kalmadı?” ifadeleriyle tepki gösterdi. “Onlar terörist diyenlere hadi oradan deyin” diyen Yavaş, “Başkalarını şampanya ile ötekileştirenler pudra şekerleri ile lüks ciplerde geziyor” ifadelerini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU: KILIÇDAROĞLU KONUSUNDA BENİ EN ÇOK ETKİLEYEN ŞEY…

Mansur Yavaş’ın ardından kürsüye Temel Karamollaoğlu çıktı. “15 gün sonra seçimler yapılacak” diyen Karamollaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı 21 yıldır görevde bulunuyor. Aslında Anayasa izin vermemesine rağmen oluşturulan algı neticesinde ‘Bir 5 yıl daha verin bana, Türkiye’yi uçuracağım’ dedi. Geçmişte de söylemişti. Türkiye bazı yerlerde uçtu ama konacak yer bulamıyor” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, şöyle devam etti: “Adalet olmadan bir ülkede huzur olmaz, barış olmaz. Biz bir araya geldiğimiz zaman önce bir cumhurbaşkanı seçilecek. Sayın Kılıçdaroğlu bu vazifeyi en iyi şekilde yapabilecek olan bir insandır.”

“Bazen soruyorlar, ‘Güveniyor musunuz?’ diye. Ben sayın Kılıçdaroğlu’na güveniyorum” diyen Karamollaoğlu, şunları kaydetti: “Kendisi ile geçmişte mesai yapmış insanların bana söylediği iki husus var. Birisi dürüsttür; yemez ve yedirtmez. Bu şu anda en çok ihtiyaç duyduğumuz özelliklerden birisi. İki, bir meseleyi üstlenirse onu başarıyla tamamlamak için bütün gücünü sarf eder.”

Bahçeli, Erdoğan’ın ‘yedi sülalesinden’ hesap soracaktı

BABACAN: BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ

Karamollaoğlu’nun ardından sahneye DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan çıktı. Babacan’ın sahneye çıkmasıyla “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı yükselirken, Babacan slogana “Hep beraber arkadaşlar” diyerek destek oldu. DEVA Lideri “Direne direne kazanacağız” sloganlarının duyulmasının ardından Babacan “Birleşe birleşe kazanacağız” yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU: GAZİ KEMAL’İN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Babacan’ın ardından Kılıçdaroğlu söz aldı. Bu sırada iktidar sloganları yükselirken, Kılıçdaroğlu “Gençler iktidar diyorsunuz değil mi? Halkın iktidarını istiyor musunuz? İşçinin, çiftçinin, emeklinin, sanayicinin iktidarını istiyor musunuz? O zaman çalışacağız. Son ana kadar çalışacağız. Vatandaşlarımızı ikna edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Atatürk Havalimanı vaadine yönelik eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Atatürk Havalimanı’nı uzay araştırmaları merkezi yapacağız dedim, kıyamet koptu. Yapacağız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayallerini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Beşli çetelerin at koşturduğu bir Türkiye’yi değil, herkesin sokaklarında huzur içinde gezdiği bir Türkiye inşa edeceğiz. Devlet soygunculara hizmet etmez, soygunculara hizmet eden bir devlet anlayışından vatandaşına hizmet eden bir devlet anlayışını getireceğiz.”

‘EMEKLİYE O PARAYI VERECEĞİM’

Kılıçdaroğlu şu açıklamaları yaptı: Kayseri’yi yine bölgenin en güçlü illerinden biri haline getirmek zorundayız, bunu hep beraber değiştirmek zorundayız. Kayseri Orta Anadolu’nun kilit kenti. Yıllardır hızlı tren sözü veriyorlar, 22 yıldır yapamadılar. Ama unutmayın Bay Kemal söz verdi mi sözünden dönmez, o hızlı tren buraya gelecek. Bütçede para var. Siyasi iktidar emekliye para vermeyeceğim dedi. Ben ısrar ettim. Asgari ücret kadar vereceksin dedim. Allah izin verirse Kurban Bayramı’nda hesabına 15 bin lira yattığını göreceksin. Parayı nereden bulacaksın diyor. 5’li çeteye nasıl para buluyorsan. Ben de bulacağım ve emekliye o parayı vereceğim. Açlık sınırının altında emekliye aylık veriyorsan bunda adalet yok demektir. Beşli çeteleri açlığa mahkum ettireceğiz ama vatandaşı değil.

Gençler size sözüm söz, beni cumhurbaşkanı seçtiğinizde çok rahat bir şekilde eleştireceksiniz. O
özgürlüğü vereceğim sizlere, eleştiri kadar değerli bir şey yoktur.

Sınırlarımız yol geçen hanına döndü. Tabelada ne yazıyordu? Sınır namustur yazıyordu. Sınırdan geçip
geldiler ancak en geç 2 yıl içinde 3 milyon 200 bin Suriyeli kardeşimizi göndereceğiz.

Şu an en çok görülen dava ev sahibi kiracı dahası. TOKİ daha önce 1.5 milyon civarında konut yaparken şimdi 500 bin konut yapıyor. Kime yapıyor bunu sırtı kalınlara yapıyor. Bir çocuk elektrik parası nedeniyle karanlıkta kalıyorsa, Bay Kemal de karanlıktadır.

Yoksul ailenin elektriği, suyu, doğal gazı kesilebilir mi? Aile Destekleri Sigortası ile sağ elin verdiğini sol el görmeden yardımlar yapılacaktır. O yoksulsa o, onun ayıbı değildir; devleti yönetenlerin ayıbıdır. Benim için her türlü iftira atılır ama şundan emin olmanızı isterim. Kul hakkı yemedim ve kul hakkı yedirmeyeceğim.

Bir kişi siyasette zenginleşiyorsa bilin ki malı götürüyorlardır. Malı nereye götürdüklerini biliyorum. Yurt dışına götürdüklerini biliyorum ama tamamını getireceğim.

‘KULAKLARINDAN TUTUP TESLİM EDECEĞİM’

Sinan Ateş, bir genç, temiz, yürekli bir genç ve bir akademisyen Ankara’nın ortasında vuruluyorsa ve katilleri bulunmuyorsa emin olun Gaffar Okkan’ın da faillerini kulaklarından tutup mahkemeye getireceğim.

Bizim 6 okumuzdan biri milliyetçiliktir. Milliyetçilik herkesin iş, aş sahibi olmasını sağlamaktır. Emperyalizm karşısında diz çökmemesi demektir. Suriye’de 34 askerimizi şehit ettiler. Kim şehit etti Rusya şehit etti. Bu ülkenin cumhurbaşkanı Putin’in ayağına gitti. Putin ne yaptı? Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanını kronometreyi açıp dakikalarca kapıda bekletti. Onu da tüm dünyaya izletti. Bizim milliyetçiliğimizi kimse sorgulayamaz. 20 milyar dolar değerindeki tank palet fabrikasını Katar ordusuna sattılar.”

SAHNEYE FIRLAYAN GENÇLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Bu arada Kılıçdaroğlu‘nun konuşması sınasında sahneye çıkmaya çalışan Ersin Baker isimli bir gence korumalar engel olmak istedi. Korumalara müdahale eden Kılıçdaroğlu, gençle fotoğraf çektirdi.

Millet İttifakı liderlerinden peşpeşe paylaşımlar! “Haydi Türkiye”